1.1 milyon TL araç önerisi

Yok ben Megane adam değilim aksine Renault grubundan nefret ederim. Size çok basit bir soru sordum ve bilgi birikiminizi net bir şekilde gösteren cevap verdiniz. Size Megane ile kıyaslayabileceğiniz C segment elektrikli koltuğa sahip araç verin dedim saydığınız araçlara bakın :)
Bilgi birikimimi +200 k değişen boyalı passat öneren adammı ölçüyor 🤔
 
Bilgi birikimimi +200K değişen boyalı Passat öneren adammı ölçüyor 🤔

Bilgi birikimini 20+ yıldır araba kullanan ve 3 yıl satış danışmanlığı yapmış, zamanında galerici ortağı olmuş mühendis birisi ölçüyor.
 
Hocam tabii ki her malın bir alıcısı vardır. Buna bende katılıyorum ama burada dediğiniz gibi 3 günde satılması ile 1-2 ay da satılması önemli parametreler. Arkadaş "kolay satılabilir" dediği için ve Opel de pazar da problemli olduğu için tavsiyemiz Opel kısmından olmadı. Bu adam aracı alacak ve kendisi de kullanacak. Zaten şimdiden kısıtlı satışları olan model gelecek yıllarda daha da problemli olacaktır.
Kısıtlı satış kısmına biraz hatalı bakıyorsunuz bence çünkü artık Stellantis grup olarak şasi parçalar iç aksam herşey Alfa Romeo, Citreon, Peugeot, Opel hep aynı. Yani o grubun parça ve güvenilirliğini toplam pazarda yaptığı satışla ölçebiliriz. VAG grup kesinlikle daha kaliteli araçlar yapıyor size katılıyorum fakat arada ciddi maddi farklılıklar var. Bu da bence arada ki farka göre Stellantis grubu öne çıkarıyor. Aylık 40k araç satışı varsa sorun max 100 araçta çıkıyor. Puretech sorunu çok net bir sorun fakat 40 binde değişince başka bir net sorun kalmıyor. Şuan Mokka-e kullanıcısıyım. Malzeme ve aracın hissayatı gerçekten keyifli. Passat çok daha iyi bir araç ama aralarında dünya fiyat farkı var.
 
Kısıtlı satış kısmına biraz hatalı bakıyorsunuz bence çünkü artık Stellantis grup olarak şasi parçalar iç aksam her şey Alfa Romeo, Citreon, Peugeot, Opel hep aynı. Yani o grubun parça ve güvenilirliğini toplam pazarda yaptığı satışla ölçebiliriz. VAG grup kesinlikle daha kaliteli araçlar yapıyor size katılıyorum fakat arada ciddi maddi farklılıklar var. Bu da bence arada ki farka göre Stellantis grubu öne çıkarıyor. Aylık 40k araç satışı varsa sorun Max 100 araçta çıkıyor. PureTech sorunu çok net bir sorun fakat 40 binde değişince başka bir net sorun kalmıyor. Şu an Mokka-e kullanıcısıyım. Malzeme ve aracın hissayatı gerçekten keyifli. Passat çok daha iyi bir araç ama aralarında dünya fiyat farkı var.

Dünya fiyat farkı olmasının sebebi bizim ülkemizdeki fırsatçı satış politikaları olduğunu düşünüyorum. Peugeot'un 2021'den sonra kendini inanılmaz yükseltmesiyle Stellantis grubu Türkiye pazarında önemli bir rol sahibi oldu. Malzeme konusunda kendini geliştirmeye devam ediyor bu doğru bende sık sık kullanıyorum lakin hala VAG grubunun iç konfor hissiyatını bana veremiyor. Dünya fiyat farkı kısmında alırken bu kadar fark oluyor evet ama satarken bunu amorte etme ihtimaliniz Fransız ve Stellantise göre %99 daha ihtimalli oluyor. Alırken bir kere alıyorsun sonuçta :) İki grubun araçlarının durdukları yerde yaptıkları prim tartışılmaz.
 
Dünya fiyat farkı olmasının sebebi bizim ülkemizdeki fırsatçı satış politikaları olduğunu düşünüyorum. Peugeot'un 2021'den sonra kendini inanılmaz yükseltmesiyle Stellantis grubu Türkiye pazarında önemli bir rol sahibi oldu. Malzeme konusunda kendini geliştirmeye devam ediyor bu doğru bende sık sık kullanıyorum lakin hala VAG grubunun iç konfor hissiyatını bana veremiyor. Dünya fiyat farkı kısmında alırken bu kadar fark oluyor evet ama satarken bunu amorte etme ihtimaliniz Fransız ve Stellantise göre %99 daha ihtimalli oluyor. Alırken bir kere alıyorsun sonuçta :) İki grubun araçlarının durdukları yerde yaptıkları prim tartışılmaz.
Kaliteli fikir alışverişimiz için teşekkür ederim. Son olarak benim düşüncem bu bütçelere Megane en mantıklısı. En iyi araç en lüks araç yolda bırakmayandır. Yorgun D segment araçlar yerine Megane üzmez. Araç 1 ay sanayide kalıp çıktıktan 1 gün sonra tekrar yolda bıraktığında bunu anlıyorsun. Bu bütçeye yüksek segment araçlar sorun çıkarma oranı daha yüksek olan araçlar oluyor. Bu aldığından sonra nasip olursa onlara çok daha rahat yükseltirsin. Hem yorulmaz hem de araba sahibi olmaktan soğumazsın. Herkese iyi forumlar dostlar.
 
Kaliteli fikir alışverişimiz için teşekkür ederim. Son olarak benim düşüncem bu bütçelere Megane en mantıklısı. En iyi araç en lüks araç yolda bırakmayandır. Yorgun D segment araçlar yerine Megane üzmez. Araç 1 ay sanayide kalıp çıktıktan 1 gün sonra tekrar yolda bıraktığında bunu anlıyorsun. Bu bütçeye yüksek segment araçlar sorun çıkarma oranı daha yüksek olan araçlar oluyor. Bu aldığından sonra nasip olursa onlara çok daha rahat yükseltirsin. Hem yorulmaz hem de araba sahibi olmaktan soğumazsın. Herkese iyi Sosyaller dostlar.

Çok güzel konuştunuz, asıl ben teşekkür ederim. 2-3.sayfalar da arkadaşa Megane konusunda yardımcı olmuştum. Özellikle 1.3 motor seçeneği hakkında yorumlarımı paylaşmıştım. Bu D segment kısmı biraz tartışmaya sebebiyet verdi. Kişinin maddi durumu ve araçtan beklentilerine göre değişir tabii. İyi Sosyaller dilerim :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı