Bilgisayardan pat sesi geldi

furkan5574

Centipat
Katılım
17 Temmuz 2024
Mesajlar
57
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
32 GB DDR5 6000 MHz
SSD veya HDD modeli
Kingston 1 TB
Ekran kartı
RX 7700 XT
Anakart
Battle-Ax B620M D Pro V14
İşlemci
Ryzen 5 8400F
Merhaba, benim bilgisayarım fişe takılıydı ve ben de tuşa bastım, bilgisayar açılsın diye. Tam tuşa bastığımda pat diye bir ses çıktı, sonra tekrar denedim, çalışmıyordu. Ben de fişten çektim ve kasayı söktüm. PSU’nun yanına gidip kokladığımda patlamış barut kokuyordu. Şimdi ne yapmam gerek? Ekipmanlarım: PSU Gamepower 750 watt, ekran kartı RX 7700 XT, işlemci Ryzen 5 8400 F, anakart Battle AX 620 m D Pro V14. Başka parça ismi lazım olursa söyleyin.
 
Merhaba, benim bilgisayarım fişe takılıydı ve ben de tuşa bastım, bilgisayar açılsın diye. Tam tuşa bastığımda pat diye bir ses çıktı, sonra tekrar denedim, çalışmıyordu. Ben de fişten çektim ve kasayı söktüm. PSU'nun yanına gidip kokladığımda patlamış barut kokuyordu. Şimdi ne yapmam gerek? Ekipmanlarım: PSU Gamepower 750 watt, ekran kartı RX 7700 XT, işlemci Ryzen 5 8400 F, anakart Battle AX 620 m D Pro V14. Başka parça ismi lazım olursa söyleyin.

PSU'yu çıkar ve kenara koy. Elektronik atık çöplerine at. Daha sonra anakartı ekran kartını incele. Bir sorun göremiyorsan başka bir PSU ile test et bilgisayarı. Umarım anakarta veya herhangi bir bileşene zarar vermemiştir.
 
Son düzenleme:
Merhaba, benim bilgisayarım fişe takılıydı ve ben de tuşa bastım, bilgisayar açılsın diye. Tam tuşa bastığımda pat diye bir ses çıktı, sonra tekrar denedim, çalışmıyordu. Ben de fişten çektim ve kasayı söktüm. PSU'nun yanına gidip kokladığımda patlamış barut kokuyordu. Şimdi ne yapmam gerek? Ekipmanlarım: PSU Gamepower 750 watt, ekran kartı RX 7700 XT, işlemci Ryzen 5 8400 F, anakart Battle AX 620 m D Pro v14. başka parça ismi lazım olursa söyleyin.

Hocam geçmiş olsun benzerini bende yaşadım PSU'nuz gitmiş. Şansa bağlı şu an her şey yani bende de benzeri oldu ve anakart yarım yamalak çalışıyor şu an.
 
Cok :D tartismanin anlami yok bence, Gamepower kalitesi.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_20201218_224019.jpg
    IMG_20201218_224019.jpg
    80,2 KB · Görüntüleme: 34

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı