Yeni toplanan bilgisayarda Chrome sekmeleri karışıyor ve programlar takılıyor

sevenoir

Hectopat
Katılım
6 Aralık 2021
Mesajlar
13
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Merhabalar,
Bilgisayar sistemlerinden çok anlamıyorum. Yaklaşık 1,5 hafta önce bir arkadaşım İtopya’dan benim için bir kasa topladı. Kasa geldi, montajı bilgisayarcı yaptı ve testlerden sonra “sorunsuz” diyerek teslim etti.
  • İlk gün 5 saate yakın God of War oynandı, sorun olmadı.
  • Sonraki 2 gün boyunca Premiere Pro’da 4K kurgu yapıldı, yine sorun çıkmadı.
Sorun, Google Chrome’da 4-5 sekme arasında geçiş yaparken başladı. Videolardan kesit alıp görsel olarak yükledim.
  • 1. görsel: Sitenin üstünde nadirkitap, altında h.burada görünüyor.
  • 2. görsel: Yine alt kısımda U şeklinde YouTube, üstte kitap sitesi görünüyor.
  • 3. görsel: CapCut programı takılıyor, yazı fontları görünmüyor ve bilgisayardan yüksek fan sesi geliyor.

Araştırdığımda Windows 11 24H2 kullanıcılarının Chrome üzerinde benzer sorunlar yaşadığını gördüm. Bilgisayar Windows 10 ile geldi, kurulumda doğrudan Windows 11 Pro (24H2) yüklendi.
Arkadaşlarım “Chrome’da bu sorun olabiliyor, tarayıcı değiştir” dediler. Ancak Brave'de de bu sorunu yaşıyorum.

Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan oldu mu? İtopya’yı aradığımda “Garantiye gönderebilirsiniz” dediler. Ama eğer evde çözebileceğim bir şeyse, yeni alınan bilgisayarı kargoda riske atmak istemiyorum.

Teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • IMG_2187.png
    IMG_2187.png
    861,5 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_2188.png
    IMG_2188.png
    1 MB · Görüntüleme: 16
  • IMG_2189.png
    IMG_2189.png
    355,1 KB · Görüntüleme: 17
Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome'da bende benzeri yaşanıyor, sizin dediğiniz gibi. Alta kaydırdığımda bu şekilde karışıyor. Tarayıcı değiştirmeyi hiç düşünmedim. Belki sizinle alakalı bir problem olabilir ama bence genel tarayıcı ayarlarında bir şey olabilir.
 
Chrome'da bende de 1 2 senedir böyle bir sorun var özellikle Brave'de, sekmeler iç içe geçiyor, donanım hızlandırmayı kapayınca düzeliyor fakat kasa kasa geziyorsun internette. CapCut'un eski sürümlerini kullanıyordum onlarda pencere boyutunu değiştirmediğim sürece sorun çıkmıyordu sanırım NVIDIA ile alakalı bir şey var.
 
Chrome'da bende de 1 2 senedir böyle bir sorun var özellikle Brave'de, sekmeler iç içe geçiyor, donanım hızlandırmayı kapayınca düzeliyor fakat kasa kasa geziyorsun internette. CapCut'un eski sürümlerini kullanıyordum onlarda pencere boyutunu değiştirmediğim sürece sorun çıkmıyordu sanırım NVIDIA ile alakalı bir şey var.
İyi de ben AMD kullanıyorum, NVIDIA değil ki? Bende de aynı sorun var.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı