1 aya yakındır Türknet kullanıyorum. İlk 2 hafta 3 Mbit gibi bir hızla süründük. Sürekli arıza kaydı bıraktığım için sık sık arıyorlardı ve hep kibarca sorunu anlatıyordum. Sürekli sinyalinizi yeniledik, hızınız yükselecek gibi sözler kullandılar ama sonuç yine 3 Mbit.
2 haftanın sonunda akşam arıza talebi bildirirken internetten hiç memnun olmadığımı, böyle devam ederse en yakın zamanda Türknet'ten kurtulacağımı ve başka servis sağlayıcıya geçeceğimi belirttim.
Sonrasında da sabah kahvaltı yaparken eve Telekom çalışanları geldi ve saha dolabından kabloları yenilediklerini söyledi, değerleri kontrol etti. Hemen hız testi yaptım ve o günden beri sabit 13 Mbit alıyorum. Düşme kesilme ve yükselme olmadı şu ana kadar.
Ocak ayında VDSL'e geçişinizi yapıp hızınızı 35-50-75 Mbit'e çıkaracağız dediler ve 3 gün önce hattınız VDSL'e geçirilmiştir, 35 Mbit kullanabilirsiniz diye mesaj attılar. Dün modemden VDSL geçişi yaptım ve tam da tahmin ettiğim gibi bağlantı kurulamadı. Hala dedelerimizin teknolojisi olan ADSL'i kullanmaktayım
Tahminim yakın zamanda telekom ekipleri saha dolabından port değişimi yapar ve sonrasında 35-50 Mbit hızlara ulaşırız diye düşünüyorum.
Özetle ben hız sorunu haricinde sorun yaşamadım, hız sorunu da şimdilik ölümcül boyutta olmadığından çok da önemsemiyorum.
Arkadaşım 2 yıla yakın zamandır Türknet kullanıyor ve 45-50 Mbit arasında değişken bir hıza sahip.
1-2 ay öncesine kadar hiçbir sorun yokken, son zamanlarda özellikle de akşam saatlerinde kesilmeler oluyor.
İnternet geldiğinde sorunsuz 50 Mbit kullanıyor fakat gittiğinde de tam gidiyor.
Müşteri hizmetleri konusu da doğru. Sisteme kayıtlı numaradan aradığınızda ve kayıtlı numaradan işlem yapmak istediğinizde canlı operatör ile konuşamıyorsunuz. Tuşlara basa basa çıkışa yönlendiriyor.
Bunu aşmak için ya başka numaradan aramalı, ya da aradığınızda başka numara ile işlem yapmak istemelisiniz (yanlış hatırlamıyorsam 2 ye basınca oluyor)
Aklıma geldiği kadar iyi ve kötü yönlerini anlatmaya çalıştım. Genel anlamda %30 kötü %70 iyi gibi bir yorum yapabilirim kendimce.
Tabi hiç sorun yaşamayan da vardır, sürekli sorun yaşayan da vardır ama benim ve arkadaşımın yaşadıkları bu şekilde. O internet kurulumu için 2 ay beklemişti, ben de 4 5 gün denilmesine rağmen 2 hafta beklemiştim bunu da belirtmek istedim.
Fiyat olarak da eğer kaliteli hizmet alabiliyorsanız (hız düşmesi ve kopma olmadan) Türknet gerçekten fiyat konusunda lider. 50 Mbit AKN'siz internet kullanıp da 60 lira faturayla yırtabileceğiniz başka firma ne yazık ki yok.
Son olarak da şunu söylemek lazım. Hangi firmayı seçerseniz seçin, yakınınızda oturanlara o firmayı sorun. İnternette kopma oluyor mu, hız durumu nasıl cinsinden bilgiler alın.
Tabi hız ile ilgili sorularınızı sadece Facebook kullanan komşularınıza sormayın. Onlar 5 Mbit hıza bile "uçuyoruz, çok hızlı" diyebilirler
Her servis sağlayıcının da her yerde aynı performansı vermeyeceğini unutmayın.
3-5 kelimecik bişeyler yazdım ama yeterli olur umarım