Arabaya ses sistemi yaptırmak

yusufbaba16

Kilopat
Katılım
2 Kasım 2019
Mesajlar
276
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Aracın orijinalliğini fazla bozmadan ses sistemi yaptırmayı düşünüyorum. 4 kapıya ve 2 tiz yerine Hertz veya blam marka hoparlör taksak aracın orijial teybi yeterli gelir mi? Amfi gerekir mi? Gerekirse uygun fiyatlı for X gibi bir amfi ile güzel olur mu?

Teşekkürler.
 
Orijinal ünitelerin çıkışları 4x50w gibi değerler sunuyor. Ancak bu değer RMS olarak değil. Genellikle 20-25wRms olarak bir güç sunuyorlar. Dediğiniz hoparlörler 60-70wRMS aralığında olduğunu düşünürsek bu yetersiz kalacaktır. Tabii ki de çaldırır ama hiç bir şekilde performans beklenemez. Kaliteli bir amfi ile sistemi oluşturursanız bu yaptığınız işleme değecektir. ForX amfiler nasıldır bilmiyorum. Ama çok çok üst düzey bir şey beklemiyorsanız bence alınabilir. Bu işte bütçe önemli.
 
Orijinal ünitelerin çıkışları 4x50W gibi değerler sunuyor. Ancak bu değer RMS olarak değil. Genellikle 20-25wRms olarak bir güç sunuyorlar. Dediğiniz hoparlörler 60-70wRMS aralığında olduğunu düşünürsek bu yetersiz kalacaktır. Tabii ki de çaldırır ama hiçbir şekilde performans beklenemez. Kaliteli bir amfi ile sistemi oluşturursanız bu yaptığınız işleme değecektir. ForX amfiler nasıldır bilmiyorum. Ama çok çok üst düzey bir şey beklemiyorsanız bence alınabilir. Bu işte bütçe önemli.

Söylediğim hoparlörleri aynı şekilde o marka küçük amfi ile besliyorlar genelde tek sıkıntı o amfiler 7 8 bin TL'den başlıyor bütçem yetmez. For X amfiler iyi diyorlar ama bende bilmiyorum tam olarak. Yanıt için teşekkürler
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı