Kamu alanlarında giyilmesi bence yasak olmalı bir suçlu kendini saklayabilir, kıyafetin içine bomba tarzı aletler saklayabilir. Başörtüye kimse bir şey diyemez ama bu yasak olmalı bence.
Bu mantıkla bakarsak internettide yasaklıyalim insanlara zararlı oluyor?
Yasaklamak yerine kökten çözüm yani güvenlik önlemlerini artırmak gibi X-ray gibi teknolojilerin artık olması gibi şeyleri de düşünebilirsiniz.
Dijitalde bir çözüm üretebilirsiniz ama böyle şeylerde nasıl bir çözüm üretebilirsin mesela söylermisin? her yerde xray kameraları falanmı olsun öyle bişey olamaz yani.Eğer böyle düşünüyorsan Discord ve Roblox'a da bir şey demeyeceksin.
Orada da kötü niyetli insanlar var o yüzden yasaklıyalım?
Yasakçı zihniyet çözüm değildir.
Çözüm üretilmeli yasak yerine.
Dijitalde bir çözüm üretebilirsiniz ama böyle şeylerde nasıl bir çözüm üretebilirsin mesela söyler misin? Her yerde X-ray kameraları falan mı olsun öyle bir şey olamaz yani.
Eğitim dışında bir seçenek zor. Bu saatten sonra eski yapının kafasınıda değiştiremezsin zaten.Dijitalde bir çözüm üretebilirsiniz ama böyle şeylerde nasıl bir çözüm üretebilirsin mesela söylermisin? her yerde xray kameraları falanmı olsun öyle bişey olamaz yani.
Xray olmasada İngiltere de benzeri bir kamera ve takip sistemi uygulanıyordu diye hatırlıyorum.Dijitalde bir çözüm üretebilirsiniz ama böyle şeylerde nasıl bir çözüm üretebilirsin mesela söylermisin? her yerde xray kameraları falanmı olsun öyle bişey olamaz yani.
Saygılı olman iyi olur dostum, konu hassas. Birisi çıkıp üstüne alınıp küfür etse hoşuna gitmeyeceğini ikimizde biliyoruz. Burada yapılması gereken en güzel şeyi konudan çekilmek ya da fikir fırtınası yapabilmek, katkı sağlamak.Birisi bir hırsızlık yaptığında veyahut bir canlı bomba olma gibi bir durumda olduğunda kimlik tespit edebilecek miyiz çarşaflı birisini? Barşörtünün ve kapanmanın yeri ayrı çarşaf geçirmenin yeri ayrı aynı giyimi düşmanları tanımasın diye ninjalar giyiyordu![]()
Sana yemek vermiyor, para vermiyor, ya da gelişimini sağlamıyor bu konular. Yavaş yavaş anlamaya başladı insanlar.Eski çarşaflıların kızları türbanlı,türbanlıların kızları açık artık.Sözüne güvenilir adamların çocukları söz vermenin anlamını bilmiyor,tarih geçtikten sonra mazeretini söylüyor o da sen sorarsan.Hırsızın çocuğu gaspçı,gaspçının ki katil oldu.Yasak olsa da olmasada bir akış var herkesi sürüklüyor.Aslında şikayetiniz ortamdan ama buradan geriye dönmez,kimse sosyal çevresine karşı duramaz.İnsanların sokakta çiftleştiği bir zaman gelecek ve bir kişi hiç olmazsa duvarın arkasına geçin diyebilirse o Hz.Ebubekir kadar mübarek kabul edilecek diye bir hadis var.Karşı duran veya durmayan herkesin daha yaşanır bir ortam isteğini anlıyorum fakat yapacak bir şey yok,zor bir zamanda doğdunuz.Konu ne olursa olsun 'bu kadar takma' diyenlerin çoğalmasındaki sebep te bu,kimsenin çözümü yok.
1-) orada peygamer ile dalga geçildi aynısını Atatürk'e yapmanın cezası var.
(Yapıpta hapse giren görmüştüm)
2-) biz 25 suç kaydılı kişi dışarıda dolaşsın demiyoruz ona da laf söylüyoruz.
3-) İslam sayesindedir kısmı özel hayatımda kötü bir psikolojik durumdan İslam'ın ben kurtarmasıydı ki Mod'lar yanlış anlayıp laik devlet izin veriyor diye ceza verdiler
4-) kurtuluş savaşında savaşanların kaçı Müslüman'dı araştırmanı öneririm.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.