Dell Inspiron 15 7577 ani FPS düşmesi sorunu

ulascb1

Hectopat
Katılım
24 Ocak 2018
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Yeni aldığım Dell Inspiron 15 7577 marka/model dizüstü bilgisayarımda CS:GO, ETS 2 gibi oyunları oynarken anlık FPS düşüşleri yaşıyorum.

MSI Afterburner programıyla kontrol ettiğimde CS:GO oyununda sıcaklık değerlerim GPU için en fazla 60 derece, CPU için en fazla 80 derece (fakat bu değer genellikle 75 derecede kalıyor) olarak ölçüldü. Yine aynı oyun için FPS değerim 200 civarındayken anlık olarak 40 FPS kadar düşme yaşanıyor fakat bu FPS düşmesi sırasında küçük bir kasma yaşanıyor. Oyunun FPS limitini düşürdüğümde 40/200 oranına yakın olarak yine FPS düşmesi yaşıyorum.

Oyun ayarlarını birçok kombinasyonda denedim. Sistemdeki sürücüleri güncelledim. Windows 10 Professional 64 bit (1703 sürümü) kullanıyorum ve işletim sistemim lisanslı. Oyunları da Steam üzerinden oynuyorum.

Sistem özellikleri şu şekilde:
  • İşlemci:i7 7700HQ 2.8 GHz
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti (4GB belleğe sahip)
  • RAM: 2x4 GB DDR4, 2400 MHz
  • İşletim sistemi (Windows 10) SSD üzerine kurulu fakat oyunlar HDD üzerine kurulu.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı çok zorlayan biri değilim, bu tarz oyunları rahat oynamak ve önümüzdeki birkaç yıl başımı ağrıtmayacak bir bilgisayar almak istemiştim. Fiyat/performans olarak şimdilik fazlasıyla memnunum. Şu FPS düşmesi sorununu aşabilirsem çok daha güzel olacak.
Memnun olmadığım tek yanı ekranın etrafında devasa denebilecek bir çerçeve var. Böyle şeylere takılan biriysen seni rahatsız edebilir.
 
  • Oyunları dizüstü sürekli prize takılı ve güç seçenekleri yüksek performans modundayken oyna
  • Windows'u 1709 sürümüne güncelle
  • Nvidia güncel sürücüsü: Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
  • MSI Afterburner açarak, FPS düşüşü yaşadığın anın görselini alıp bizimle paylaş. Aşağıda hangi unsurların olması gerektiğinin örneği mevcut.
  • Oyunun grafik ayarlarını da paylaşırsan iyi olur.
  • Varsa eğer BİOS güncellemesini yap.
 

Dosya Ekleri

  • GRAFİK AYARLARI.png
    GRAFİK AYARLARI.png
    325,8 KB · Görüntüleme: 274
  • CS.GO Afterburner.png
    CS.GO Afterburner.png
    288,2 KB · Görüntüleme: 598
Bende de Dell İnspiron 7567 var. Sistemime Meltdown güncelleştirmelerinin hepsini yaptım, BIOS'u güncelledim. Sonra anlık FPS düşmesi almaya başladım. Daha önce böyle bir şey yoktu. Cidden canımı sıktı bu olay.
 
  • Şimdiye kadar bilgisayarı hep prize bağlı ve yüksek performans ayarında oynadım.
  • Nvidia sürücüsünü kendi sitesinden indirdim ve oyunları oradan açtım.
  • BIOS güncellemesini işletim sistemi kurmadan önce kontrol etmiştim. (Zaten yeni aldım bilgisayarı.)
  • FPS düşmesi oyun ayarlarından tamamen bağımsız oluyor. Birçok oyun ayarında denedim, en düşük ayarları da en yüksek ayarları da.

@midgardian mesajınızı gördükten sonra işletim sistemini 1709 sürümüne güncelledim. Şimdilik uzun süreler deneme fırsatım olmadı. Fakat denediğim kısa süre içinde FPS düşüşü yaşamadım. Sorunun çözüldüğünden emin olduğumda sizi haberdar edeceğim. Teşekkürler ilginiz için.
 
7567 kullanıcısıyım throttling yaşıyorsun sanırım. Arkadaşlarım bunu throttlestop kullanarak çözdü başka bir forum sitesinde bir arkadaşımız programın gerekli ayarlarını yaparak bizimle paylaştı, birçoğu kullanıyor. 7567-7577 whatsapp grubumuz var mesaj atarsanız katılım linki atabilirim.
 
7567 kullanıcısıyım throttling yaşıyorsun sanırım. Arkadaşlarım bunu throttlestop kullanarak çözdü başka bir forum sitesinde bir arkadaşımız programın gerekli ayarlarını yaparak bizimle paylaştı, birçoğu kullanıyor. 7567-7577 whatsapp grubumuz var mesaj atarsanız katılım linki atabilirim.

Sanırım yeni kayıt olduğum için özel mesaj atamıyorum. Sosyal kurallarına karşı gelmeden size nasıl ulaşabilirim? Bahsettiğin olayı da tam olarak anlamadım. Beni biraz daha aydınlatırsan sevinirim.
 

Dosya Ekleri

  • 20180125172139_1.jpg
    20180125172139_1.jpg
    293 KB · Görüntüleme: 381
Sanırım profiliniz herkese açık değil, bulamadım. Benim Steam adresim de "ulascb". Profiliniz herkese açık değilse siz ekleyebilirsiniz.

Bu arada Windows güncellemesiyle azaldığını düşündüğüm sorun devam etmekte. Maalesef işletim sistemini güncellemek de işe yaramadı. Uygun bir zamanda MSI Afterburner ile bütün sistem kullanım ve sıcaklık bilgilerini göndermeye çalışacağım.
Uplay üzerinden Watch Dogs oynadım. Ultra ayarlarda da Low ayarlarda da aynı problemi yaşadım. Bu oyun sırasında ekran kartı sıcaklığım en fazla 71 derece olmuş fakat anlık olarak takip etmedim.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı