Basit bir ingilizce temeli nasıl atılabilir?

AsjasFıdas1000

Hectopat
Katılım
14 Mayıs 2017
Mesajlar
886
Çözümler
4
Zamanında İngilizce derslerine pek önem vermediğim için temelim yok. Şu anda da İngilizceyi neredeyse hiç kadar biliyorum. Birkaç yıl önce oyunlarda, internetten yardım alarak yabancı insanlarla iletişime geçmeye çalışıyordum. Düzgün şekilde konuşamıyordum ama en azından derdimi anlatabiliyordum. Hatta bir ara biraz daha geliştirdiğim için internette 3-4 tane yabancı arkadaşım oldu. Gün içinde falan birbirimizle yazışabiliyorduk. Ancak oyun oynamayı bıraktığım için maalesef İngilizceyi unuttum.

Yukarıda dediğim gibi, maalesef hiç temelim yok. :/ Derdimi anlatabilecek, basitçe iletişime geçecek kadar öğrenmek istiyorum. Yani herhangi bir ödev için, resmi bir yazı yazmak için veya kusursuz bir yazı yazmak için değil. Zaten İngilizceyi, ana dilim İngilizce imiş gibi konuşmak için de öğrenmiyorum. Sadece bir siteye girdiğimde, o yazıları tam olarak anlamasam da, birazcıkta olsa anlayabilecek kadar ve yukarıda dediğim gibi birazcıkta olsa derdimi anlatabilecek kadar öğrenmek istiyorum. Yani tabi ileride eğitim için ileri düzeyde İngilizce öğrenmem şartta, şu anki hedefim bu.

Ve duymaktan bıktığımız soru geliyor, İngilizceyi nasıl öğrenebilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim dönemimde 4., 5. sınıflarda İngilizce eğitimi veriliyordu. O zamanlar kitabın sonunda ki kelimelerin hepsini deftere yazıp ezber yaptırırlardı. Ki iyi ki yaptırmışlar. Temel eğitim oydu, ve benim İngilizcem bir anda patladı. Dizi izlemeye de başladım ve tamamen uzmanı olmasam da orta düzeyin biraz üstünde idim. Ve ilkokuldan lise sona kadar hep aynı düzeyde devam ediyor bence. Tabi sözelci değilsen, onlar baya ileri düzeye gidiyor. Bence oradan başlamalısın daha sonra dizi izleyerek pekiştirirsin. Yanında bir tane sözlük taşı, her gün sadece 10 kelime ezberle. Çünkü İngilizce basit gerçekten kelime hazneni geniş tut, ve bağlaçları bil. Örnek olarak ''how are you'' burada ''are'' kelimesini bil, çünkü bu kelimeler sınırlı zaten, bağlaçları bildikten sonra sadece kelime ezberleyip cümle kuracaksın. Ve bu işe de hobi gözüyle bak, çünkü kendini zorlarsan ''yapamam ben bunu, çok fazla ezber gerek'' dersin, ve sönüp gider. Umarım yardımcı olabilmişimdir :), eğer devam edersen 1-2 ay sonra tekrar yazar mısın?
 
Öncelikle her akşam düzenli bir şekilde 40 dakikalık bir İngilizce diziyi İnglizce altyazıyla izlemelisin. Türkçe altyazı İngilizce kelimeleri öğrenmeni zorlaştırır. Bunun yanında internette izlediğin videoları da altyazılı İngilizce videolar izleyebilir ve forumlara üye olabilirsin. Eğer teknolojiyle ilgileniyorsan Linus Tech Tips youtube kanalını ve forumunu öneririm. Bütün bunları bir yıl kadar bir zaman yaparsan basit temelin ötesine rahatlıkla geçersin. Ayrıca her kelimeye sözlükten bakma, bazılarını cümle içindeki yerine göre tahmin et. Biraz daha ileri seviye olduğunda kısa hikayelerden oluşan bir kitap okuyabilirsin.
 
Kurslara gidebilirsin. Video izleyip bilmediğin kelimeleri çevirebilirsin. İnternetten ders videoları izleyebilirsin.

Tavsiye için teşekkür ederim. İnternet üzerinden 40 saatlik bir İngilizce kursu almayı düşünüyorum. Bu arada kedicik çok şekermiş. :kedi:

Yanında bir tane sözlük taşı, her gün sadece 10 kelime ezberle. Çünkü İngilizce basit gerçekten kelime hazneni geniş tut, ve bağlaçları bil. Örnek olarak ''how are you'' burada ''are'' kelimesini bil, çünkü bu kelimeler sınırlı zaten, bağlaçları bildikten sonra sadece kelime ezberleyip cümle kuracaksın. Ve bu işe de hobi gözüyle bak, çünkü kendini zorlarsan ''yapamam ben bunu, çok fazla ezber gerek'' dersin, ve sönüp gider. Umarım yardımcı olabilmişimdir :), eğer devam edersen 1-2 ay sonra tekrar yazar mısın?

Çok teşekkürler ederim. Her gün 10 kelime ezberlemeyi yapacağım ve kelime defteri hazırlayacağım kendime. Yabancı dizi/film çok az izliyorum. Zaten hiçbir şekilde dublaj izlemiyorum. Esasen en büyük amaçlarımdan birisi de belgesel izleyebilmek. Memlekette Türkçe alt yazı belgesel videosu yok. :) Sürekli belgesel izliyorum ve İngilizce öğrenmeyi başarabilsem dahada fazla izleyeceğim. Yaklaşık 50 gün sonra 15 tane sınavım var. Bu süreçte sadece sınavlara çalışmayı düşünüyorum. İngilizce öğrenmeye 50 gün sonra başlayabilirim. Tabi yinede bu süreçte azar azar çalışırım. Bu nedenle önümüzdeki 1-2 ay içinde gelişmeleri aktaramam maalesef.

Öncelikle her akşam düzenli bir şekilde 40 dakikalık bir İngilizce diziyi İnglizce altyazıyla izlemelisin. Türkçe altyazı İngilizce kelimeleri öğrenmeni zorlaştırır. Bunun yanında internette izlediğin videoları da altyazılı İngilizce videolar izleyebilir ve forumlara üye olabilirsin. Eğer teknolojiyle ilgileniyorsan Linus Tech Tips youtube kanalını ve forumunu öneririm. Bütün bunları bir yıl kadar bir zaman yaparsan basit temelin ötesine rahatlıkla geçersin. Ayrıca her kelimeye sözlükten bakma, bazılarını cümle içindeki yerine göre tahmin et. Biraz daha ileri seviye olduğunda kısa hikayelerden oluşan bir kitap okuyabilirsin.

Teşekkür ederim. Ben hiç İngilizce alt yazı dizi görmedim. Yani gördüm ama çok az gördüm. Eğer bulursam söz veriyorum izleyeceğim. Elimden geldiğince yabancı kanalları takip ediyorum ve artıracağım.

Diller konuşularak, dinlenerek öğrenilir. Gramer için YouTube'da İngilizce Konu Anlatımı kanalını öneririm. Haricinde kesinlikle dizi izleyin, TEDx konuşmalarını da izleyin.

TEDx konuşmalarını izlemeye bir kaç ay önce başladım. Ama yabancı birisini izlemedim. Tavsiyeniz üzerine yabancıları da izleyeceğim, teşekkür ederim.

Dostum bol bol altyazılı dizi veya film izleyebilirsin. Veya oyun oynamayı seven biriysen oyunları Türkçe seslendirme ile değilde Türkçe altyazı ile oynayabilirsin.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Alt yazı dizi/film izlemeye gayret gösteriyorum. Oyun oynamayı yıllar önce bıraktım. Arada tek kişilik oyunlar oynuyorum ama tekrar düzenli şekilde oyun oynayacağımı sanmıyorum.

İngilizce YouTube izleyerek ingilizceni geliştirebilirsin. Örneğin LinusTechTips çok iyi bir temel atma kanalı. Ya da Unbox Therapy de güzel.

Teşekkür ederim, ismini verdiğiniz kanallara göz atacağım.
 
Hiç temeli olmayan biri için altyazılı dizi izlemek, kitap okumak sıkıcı ve soğutucu zor bir aktivite olabilir. Tavsiye etmiyorum. Bu daha çok orta düzey adamın işine yarar. Güzel bir kursa gidip temel oluşturman lazım. Daha sonra zaten kendiliğinden oluşuyor.

Aynı zamanda Rosetta Stone programını deneyebilirsin. Program garip bir şekilde öğrettiğini söylüyor. Bazı diller için gerçekten işe yarıyor bazı diller için yaramıyor. İngilizce yarayan dillerden biri. Çok pahalı ama, onu unutmamak lazım.

Rosetta Stone - Learn Languages like a Native

Not: Güncel sürümde 5 farklı İngilizce seviyesi var. 3 olan eski sürüm. :)

https://www.amazon.com/Rosetta-Stone-Lifetime-Download-Subscription/dp/B075FC6T2R/
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı