Neden şimdiki oyunların grafikleri heyecanlandırmıyor?

MSAA öldü ondan :D.

Fakat yine de yüksek çözünürlük, Ray Tracing ve hatta eğer biraz kurcalarsanız "AA Transparency Supersampling" ayarının değerini "8x Sparse Grid Supersampling" yaparsanız, grafikler çok güzel oluyor.

Ben Death Stranding, Marvel Spiderman oyunları, Batman Arkham Knight, Until Dawn, Dark Souls, Elden Ring, God of War, RDR 2 grafiklerini çok seviyorum ama yeni ve yakın zamanda FF7 Remake serisini bitirdim, onların da grafikleri aşırı iyiydi.
 
Teknolojinin çok fazla ilerleyip o ilerlemenin artik yavaşlaması ile ilgili. O dönem grafikler hala çok iyi değildi ve grafik teknolojsinin çağ atladığı donemlerdi. O zamanki GTA V grafiğinj yapabilecek sayılı şirket varken şu an indie geliştiriciler bile muazzam grafikler yapabiliyor çünkü o kalite eskisi kadar hızlı artmiyor. Yani mesela bir zamanlar polygon sayısı artınca grafikler güzel geliyorsa artık o polygon değeri çok artığı icin daha fazla polygon da yapsalar fark olmuyor grafikleri daha güzel yapmak için Poligon sayısını artırmak yeterli değil. Grafikte yeni bir çağ açmak için başka yöntemler olabilir o çağa atlayınca onu yapan ilk oyunlar muazzam gözükecek. Tabii daha fazla artarsa, çünkü grafik kalitesi insan gözüne çok yaklaştı belki de bir sonraki adım insan gözünün görme kalitesini artırmaktır.

GTA VI günümüz oyunları kadar iyi gözükmüyor diyorsan da şu an o kanıya varmak ne kadar doğru bilemiyorum. Online tarafa önem verecekleri için veya çok büyük bir dünya yapacakları için de yapmayabilirler.
 
Son düzenleme:
Tepe noktasına ya ulaşıldı yada çok az kaldı o yüzden. Artık grafikler gerçek hayata benziyor o yüzden daha geliştirecek bir durum yok. Oyun ve teknoloji sektöründe daha geliştirilecek çok alan var ama grafik doyuma ulaşmak üzere gibi.
 
Günümüz oyunlarının grafiklerinin de GTA 6'dan pek geri kalan bir yanı yok açıkçası. Bana göre oyun dünyası grafik açısından döneminin maksimumuna ulaştı. Artık inanılmaz bir devrim olması lazım. Anca o zaman heyacan uyandırabilir.
Bende öyle düşünüyorum

Tepe noktasına ya ulaşıldı ya da çok az kaldı o yüzden. Artık grafikler gerçek hayata benziyor o yüzden daha geliştirecek bir durum yok. Oyun ve teknoloji sektöründe daha geliştirilecek çok alan var ama grafik doyuma ulaşmak üzere gibi.

Ben GTA 5 oyununa bakarak ona göre bir beklentiye girdim çok iyi işler başardılar 7-8 yıl önce oynadım yine doyasıya oynuyorum ilk günkü gibi heyecan var kötü oyunlar yapmıyorlar ama bunlar ilk fragmanlar açıkçası günümüz için insan grafiklerin daha canlısını bekliyor doğrusu.
 
Son düzenleme:
Mesela GTA 6 oyununun grafikleri beni çok heyecanlandırmadı, zamanında görüşümü bildirmiştim. Nedeni ise bir önceki oyunun GTA 5'in grafikleri de gayet güzeldi. Zamanına göre devrim yapmıştı ancak şimdiki çıkacak oyuna bakıyorum, pek fark etmiyor. Yani kendi adıma konuşuyorum, ben dağlar kadar fark görmedim.

Eki Görüntüle 2597518
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı