Üç pin fan dört pin anakart soketine takılabilir mi?

Takabilirsiniz hocam sorun olmaz ama fanların hızını ayarlayamazsınız Max hızda çalışırlar.

Hayır 3pin fanlar DC fandır 5V-12v arasında çalışırlar voltaj ile hızı ayarlanabilir.

Sadece bazı spesifik anakartlar PWM başlıklarda DC kontrolüne izin vermez.
 
Eski ve orta alt segment anakartların neredeyse yarısında bulunmuyor. Hatta bulunma şansı ortalama %30-50 arası.

Orta-üst segmentlerin hepsinde mevcut.

Hocam mesajınız tamamen yanlış değil ama tamamende doğru değil anakartınıza bağlı yazabilirdiniz.
 
İlk mesajda tam olarak yazmamak benim hatam sonradan düzelttim.
hocam birşey soracağım bende 9070 akmayı düşünüyorum 9070 deneyiminiz nasıl eksiklik hissediyormusunuz neden xt almadım diye
 
Hocam bir şey soracağım bende 9070 akmayı düşünüyorum 9070 deneyiminiz nasıl eksiklik hissediyor musunuz neden XT almadım diye.

Hocam ben 9070'i satın aldığım zaman, XT kartlarda stok sorunu vardı kapış kapış gidiyordu. Ve en düşük 9070XT 35k civarlarındaydı. Ben 9070'i 28k ya aldım yani arada 7 bin TL fark vardı ve o zaman için bana fazla gelmişti. Kesinlikle pişman değilim ha o para bugün elimde olsa 9070XT alırım çünkü arada 4 bin TL oynuyor bence 4K verilebilir.-100 mv giriyorum mesela ortalama bütün oyunlarda 10-15 arası FPS arttığını gözlemledim kartın. RT kapatılamayan Doom the Dark ages gibi Indiana Jones gibi oyunlarda, 2K özelinde en Ultra ayarlarda oynuyorum. Kartın 100FPS altına düştüğünü görmedim. Ve gerçekten bu kart ile çok AAA oyun denedim ve bitirdim. Mesela undervolt yapmadan önce Doom the Dark ages de, FSR4 kalite Ultra kabus ayarlarda hebeth haritasında benchmark yaparken 129-130 FPS alırken undervolt yaptıktan sonra 143-145 arası almaya başladım yani çok güzel kart hocam. İki kart arasında ki fark 4 bin TL'yi aşmadığı sürece bence yine de XT modeli alınmalı. Ama bütçeniz darsa ve 2K Ultra için kart arıyorsanız çekinmeden alın derim. Aldığım günden bu yana çok mutluyum iyi ki almışım. 2K Ultra için asla üzmeyecek bir kart. XT olan kart ile %10-15 arası FPS farkı var. Ve düzgün bir undervolt ile kartın performansı %8 kadar artıyor tabii silikon kalitesi önemli undervolt yaparken. Kısacası bütçeyi aştığınız zaman benim gibi maddi bir sorun yaşayacaksanız 9070 tercih edebilirsiniz. Ha sıkıntı olmaz diyorsanız şu an kontrol ettim, arada tam 4600TL fark var XT versiyonun Pulse kartı vatan da 29k civarlarına düşüyor. 9070 ise 25k dolaylarına düşüyor anlattıklarım umarım kafa karıştırmamıştır. Bütçeye uygun olanı sizi zorlamayacak olanı alın geçin.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı