2025'te eski bilgisayar kullanıyor muyuz?

Hasan Kahraman

Hectopat
Katılım
9 Kasım 2021
Mesajlar
2.290
Makaleler
2
Çözümler
11
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rayzen 5
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Market Personeli
Kankamın nefes alsın yeter dediği MacBook.
Sizin en eski bilgisayarınız hala yaşıyor mu?
Benimki 14 yıllık ve hala nefes alıyor.

IMG_1594.jpeg
 
İlk sistemimi yüksek voltaj vererek patlatmıştım. İntikam olarak tüm binanın elektriğini kesmişti. :D

Dell markalı, 512 MB RAM olan bir sistemdi. İntel'in Pentium bir işlemcisi vardı.
 
2008-9 yılından kalma Casper Nirvana var, ilk ülkeye gelen Quad Core laptoptu, Q9000 2.0GHz 4 GB RAM ve GTS160M çıkarılabilir ekran kartıyla göz dolduruyordu.

Hala çalışıyor.

2010'dan kalma Samsung R580 i5+GT330M de var bordo renkli o da çalışıyor.

Thermaltake Kandalf Kasalı 2005'ten kalma sistemi arkadaşa bedava vermiştim:

Pentium D 2.8 GHz, ASUS P5LD2 Deluxe anakart. Cooler Master Real Power 450watt(İbresi var CD-DVD takılan yere koyuluyordu efsaneydi o zamanlar) ve MSI NX7800GTX ekran kartlı idi, RAM'leri TwinMOS iyi seridendi. Yeni sistem kuracak diye kasayı delmişler anakart takabilmek için, anakart kısa devre yapıp reset atıyormuş çözememişler ne oldu o kasaya bilinmiyor.
 
Benim de Casper marka laptop var. 16 yaşında. İlk bilgisayarım hala da sistemimi yedeklemek için kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Dual Core işlemci 160 GB hard disk 1 GB RAM var kullanılabilen miktar 760 MB :D
 
Benim de Casper marka laptop var. 16 yaşında. İlk bilgisayarım hala da sistemimi yedeklemek için kullanıyorum, sorunsuz çalışıyor. Dual Core işlemci 160 GB hard disk 1 GB RAM var kullanılabilen miktar 760 MB :D
Ana makinede sıkıntı çıkarsa yedekte makine dursun win7 ultimate kurup bıraktım alayını . Youtube+GPT disassembly-tamir videolarına bakıp bakıp ana makinede yapmak için iş görüyorlar .
 
Ben doğunca alınan özelliklerini bile hatırlamadığım bir kasam vardı. (2007) 2020 yılında buna remake çaktık RX 470 ekran kartı, i5 9400F işlemciye geçirttik. Kasa hala aynıydı.

O şekilde yatıyor hala şu an. Kullanıyorum diyemem ama hatıradır, saklıyorum. HDD'ler hala bende bu arada 2007'den bu yana taş gibiler. Hızları düşük.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı