RTX 5060 Ti 16 GB vs RTX 4070

1080p için çok mantıklı değil hocam bu kartlar. Bunun yarı fiyatına %6-7 ham güç avantajı ile 2. el 6800 XT kullanabilirsiniz veya yarısından daha az bir fiyata aynı güçteki RX 6800 ile de bu işin içinden çıkabilirsiniz. Bir de RTX 5000 serisi genel olarak çok mantıksız. Sıfır alacaksınız 5060 Ti'dan %5-6 kadar ham gücü daha zayıf ama 1080p için fazla bile olan 5000 TL daha ucuza RX 9060 XT 16 GB tercih etmelisiniz. 2. el de ise RTX 4000 serisi ve muadili RX 7000 serisinin pahalılığından kaçınmalısınız. Para kolay kazanılmıyor 1080p için değecek yatırımlar değil bunlar hocam.

En iyi 1080 kartı şahsen 9060XTdir tam F/P
 
En iyi 1080 kartı şahsen 9060XTDIr tam F/P

Yakında 2K ya geçerim diye bu kartlardan düşünüyorum hocam ayrıca NVIDIA bakmamın sebebi render ve yazılım ile uğraşacağım Adobe Premiere Pro After Effects gibi bu yüzden NVIDIA kartlara bakıyorum hala daha da karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten almışken adamakıllı oturaklı bir kart alayım diyorum.
 
Yakında 2K ya geçerim diye bu kartlardan düşünüyorum hocam ayrıca NVIDIA bakmamın sebebi render ve yazılım ile uğraşacağım Adobe Premiere Pro After Effects gibi bu yüzden NVIDIA kartlara bakıyorum hala daha da karar veremedim yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten almışken adamakıllı oturaklı bir kart alayım diyorum.
10 gündür giremedim hocam kusura bakmayın muhtemelen almışsınızdır bir şeyler, aldıysanız hayırlı olsun ama almadıysanız diye cevaplayayım. Sonradan 2K'ya dönme işi genelde hayalde kalıyor en azından 2K yenilenmiş monitör v.b bağlarsanız daha sağlıklı olacaktır, kendim de hep yenilenmiş monitörler kullanırım bir sıkıntısı olmuyor, garantisi olsun yeter. Adobe After Effects ana kullanım amacıysa zorunlu Nvdia alacaksınız ve bu durumda adam akıllı bir kart alabilme şansınız maalesef yok. Sıfır alacaksanız RTX 5060 ti, ikinci elde 3090 derim normalde ama çok zor bir ihtimal madenciliğe girmemiş 3090 bulmanız bu fiyatlara o yüzden zorunlu 4070 gideceksiniz. Bu sistemi 1080 yapma hayaliniz dışında doğru kararlar vermişsiniz zaten. Başka seçenek bulunmuyor maalesef.
 
10 gündür giremedim hocam kusura bakmayın muhtemelen almışsınızdır bir şeyler, aldıysanız hayırlı olsun ama almadıysanız diye cevaplayayım. Sonradan 2K'ya dönme işi genelde hayalde kalıyor en azından 2K yenilenmiş monitör vb bağlarsanız daha sağlıklı olacaktır, kendim de hep yenilenmiş monitörler kullanırım bir sıkıntısı olmuyor, garantisi olsun yeter. Adobe After Effects ana kullanım amacıysa zorunlu NVIDIA alacaksınız ve bu durumda adamakıllı bir kart alabilme şansınız maalesef yok. Sıfır alacaksanız RTX 5060 Ti, ikinci elde 3090 derim normalde ama çok zor bir ihtimal madenciliğe girmemiş 3090 bulmanız bu fiyatlara o yüzden zorunlu 4070 gideceksiniz. Bu sistemi 1080 yapma hayaliniz dışında doğru kararlar vermişsiniz zaten. Başka seçenek bulunmuyor maalesef.

Hocam ekran kartını RTX 5070 aldım işlemciyi AMD 5 9600X aldım anakart B650M S2H.
 
Hayırlı olsun. Zaten 4K kovalamadığınız için baş ağrıtmaz 12 GB VRAM. İyi olmuş. İleride GPU ve monitör upgrade'ine de müsait bir iskelet kurmuşsunuz. İyi günlerde kullanın.
Teşekkürler. Umarım derslerime engel olmaz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı