Acer Nitro 5 termal macunu yenilenmeli mi?

Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Dün içini açtım tozunu almak için. Bir baktım ki böyle bebe pembesi bir toz artık kurumuş ve PC'nin belirli yerlerinden dökülmüş. Bende temizledim içini ve sonra topladım laptopun kasasını. Yaklaşık 10dk önce de Acer servisini aradım. Bana artık cihaz içinin açmanın garantiyi bitireceğini ama daha önceki durumdan ötürü (PC'yi ilk aldığımda RAM yükseltmek için aramıştım.) Bilgi aldığım için garantime bir şey olmadığını söyledi.

Şimdi asıl soruma geleyim: Sizce bir termal macun yenilemesi için PC'yi teknik servise bırakıp 20 gün unutayım mı yoksa bilgisayarı 1.5 yıl önce aldım, yarım yıllık garantini yakıp kendim mi süreyim termal macunu?

Yorumlarınızı bekliyorum forum ahalisi cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Kanka bende de var Acer. Bızım arkadaşta da vardı o actırmıs fan sorunu vardı bayağı. Bakmıs adam yapamam demıs. Servıse gondermıs. Servıs anlamamıs yanı cok sorun yapmıyorlar ama 1.5 yılda kurumustur o macun söyleyeyim sana. Bir degıstırsınler. Acıl ısım falan var de. Benım ıslemı 4 gunde yaptılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Elinizden gelirse kendiniz yapın boş verin, en temiz en dikkatli siz yaparsınız kendi cihazınız sonuçta.
 
Hocam cihazdaki pembe şey dediğiniz termal putty. Onu umarım silmediniz, sildiyseniz geçmiş olsun yeni bir termal putty almanız lazım. VRAM soğutması için gerekiyor ve yerine termal pad vs koyanlarda anakart yanması sorunu oluşmuş.
 
Düzgün bir bilgisayarcıya gidip başında bekleyin. Garantisi fazla da kalmamış. Benim Acer Nitro cihazımın içi de bayağı tozlanmıştı ve termal macunu bitmişti. Bilgisayarcının başında bekledim. Termal macunu yeniledi, bilgisayarın içini temizledi. 1200 TL'ye halletti bunları. Yerinden yerine fiyat farklılığı gösterebilir de fikir oluşması açısından söyleyeyim dedim.
 
Hocam cihazdaki pembe şey dediğiniz termal putty. Onu umarım silmediniz, sildiyseniz geçmiş olsun yeni bir termal putty almanız lazım. VRAM soğutması için gerekiyor ve yerine termal pad vs koyanlarda anakart yanması sorunu oluşmuş.

Dostum sanırım termal putty ydi o. Ama onu kendim temizlemedim. Cihazı açtıktan sonra kapağa dökülmüş bir şekilde duruyordu. Kapaktakini temizledim yani.
 
Dostum sanırım termal putty ydi o. Ama onu kendim temizlemedim. Cihazı açtıktan sonra kapağa dökülmüş bir şekilde duruyordu. Kapaktakini temizledim yani.

Tamam o zaman, dikkat edin de onlar kurumuş olmasın, VRAM'lere dikkat edin. Üzerinde sıcaklık sensörü de yok diye biliyorum, aşırı ısınmaya bağlı olarak anakart yakma riski var.
 
Arkadaşlar bir adet termal macun ve termal putty önerisi yapar mısınız?

Termal macun için ben MX-4 öneriyorum. Daha önce Nitro 5 kullandım, MX-6 pump out yaptı hep, MX-4 daha güvenli bir liman. PuTTY için de Halnziye HY-236 öneririm, bulunması çok zor, eğer denk gelirse HY-234 de iş görür, sanırım stock olarak 234 vardı onlarda.
 
Termal macun için ben MX-4 öneriyorum. Daha önce Nitro 5 kullandım, MX-6 pump out yaptı hep, MX-4 daha güvenli bir liman. PuTTY için de halnziye HY-236 öneririm, bulunması çok zor, eğer denk gelirse HY-234 de iş görür, sanırım stock olarak 234 vardı onlarda.

Hocam Amazon'da yarın teslim edilebilecek termal putty varsa önerirseniz daha iyi olur. Dediğiniz iki termal putty de bulunmuyor.

1768836615530.webp


Bu ayarlarda bir tur yoldaş attım ve NitroSense'de ki sonuç bu. Sizce değiştirmeli miyim?

1768836668041.webp
 
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı