Gitarın modeli nedir?

intelceleronemir

Femtopat
Katılım
19 Temmuz 2025
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, umarım gününüz güzel geçiyordur. Sahibinden üzerinden böyle bir gitar aldım ama tam modelini bilmiyorum. Uygun fiyatlı bir gitar olduğu için sahtesinin yapılacağını düşünmüyorum. Bu modellerde genelde, yanlış değilsem, seri numarası etiket veya silinince geçen bir baskı olarak geliyordu. Onun için gitarın modelini bilen veya sorunlu/sorunsuz olduğunu ve değerini bilen birisi varsa yardımcı olabilir mi?
Ekran görüntüsü 2026-01-26 163752.png

Ekran görüntüsü 2026-01-26 163758.png

Ekran görüntüsü 2026-01-26 163807.png
 
Marka / model üstünde yazıyor zaten, ben konuyu yanlış mı anladım?
Bu arada Les paul de vintage tremolo bulunmaz.
vaktini ayırdığın için teşekür ederim gitardan anlarım ama çok fazlada değil merak ettiğim şey internette ne kadar ararsam buna benzer bir gitar bulamadım epiphoneun zaten uygun fiyatlı (en azından yurt dışı için) bir modeli olduğu için sahtesinin yapılacağınıda düşünmüyorum sadece merakım şu bu gitar herhangi sorun teşkil ediyormu toplama veya başka birşey olabilirmi vaktini ayırıp cevap verirsen çok makbule geçer
 
Şöyle, dediğiniz gibi; bu skalada sahte gitar üretilmesi mantıklı değildir. O yüzden sap gerçek.
Gövde için ise; Volume ve Tone potanslarının yerine bakarsak bu da orjinal.

Vintage tremololu bir Special yok. Dolayısı ile bu gövde modifiye edilmiş gibi görünüyor.
Eğer bilen biri yapmışsa gayet kullanışlı ve nadir bir gitara sahip olmuşsunuz.
Ayrıca Manyetikler de farklı görünüyor. Orada da bir modifikasyon var. O da olumlu yöndedir benim fikrim çünkü zaten stopk manyetikler değersizdir. Biri modifiye yapacaksa daha güzel manyetik takar daha kötü takmazlar.
Üst burgular da değiştirilmiş. Normalde Crome renktedir. Siyah aksam takılmış. Arkasında marka yazıyorsa burguların ve manyetiklerin markasını paylaşın merak ettim.
 
Şöyle, dediğiniz gibi; bu skalada sahte gitar üretilmesi mantıklı değildir. O yüzden sap gerçek.
Gövde için ise; volume ve tone potanslarının yerine bakarsak bu da orijinal.

Vintage tremololu bir Special yok. Dolayısı ile bu gövde modifiye edilmiş gibi görünüyor.
Eğer bilen biri yapmışsa gayet kullanışlı ve nadir bir gitara sahip olmuşsunuz.
Ayrıca manyetikler de farklı görünüyor. Orada da bir modifikasyon var. O da olumlu yöndedir benim fikrim çünkü zaten stopk manyetikler değersizdir. Biri modifiye yapacaksa daha güzel manyetik takar daha kötü takmazlar.

Cevabın için teşekkür ederim kendisini sahibinden üzerinden birisinden aldım kendisi de 2. el bir müzik dükkanında alıp kullanmadan kaldırdığını ve şimdi bakımlarını yaptırıp sattığını söyledi onun için sadece meraktan sormuştum cevabın içime su serpti çok teşekkür ediyorum yardım ettiğin için.
 
Dikkatimi çekti benim de merak ettim. Bu haliyle nadir / değerli bir gitar haline gelmiş.

Kendisini bu hali ile 6000 TL'ye satın aldım Param Güvende ile geldiğince ayrıca merakınızı gidermek adına burguların ve manyetiklerin markasını ve modelini fotoğraf olarak paylaşacağım tekrardan bana yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
 
Kendisini bu hali ile 6000 TL'ye satın aldım Param Güvende ile geldiğince ayrıca merakınızı gidermek adına burguların ve manyetiklerin markasını ve modelini fotoğraf olarak paylaşacağım tekrardan bana yardımcı olduğun için teşekkür ederim.
Epiphone LP için 6000 çok ucuz değil mi hocam? @Single_factor
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

  • Technopat Haberler

    Yeni konular

    Geri
    Yukarı