trustright
Hectopat
- Katılım
- 24 Kasım 2023
- Mesajlar
- 1.666
- Çözümler
- 20
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Tazmin talep edemezsin. Böyle bir hakkın Tüketici Kanunlarınca yok. Kazanç kaybın varsa bunu Tazminat Davası ile çözmen gerekiyor ki ona başvurman bile zaten en az 2-3k geri alamayacağın bir para kaybı demek olur. Tüketici Mahkemesine de belirli limit altında veya prosedür dışında (karşı tarafın itirazı ile mahkemeye taşınması) başvuramazsın.04.10.2024 tarihinde web mağazanızdan satın almış olduğum ASUS marka VG279QL3a model monitör, garanti süresi devam ederken video izlediğim sırada aniden arızalanmıştır (ekran görüntüsündeki arıza/bozukluk oluşmuştur). Bu durum, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun (tkhk) kapsamında ayıplı mal teşkil etmektedir. Monitör, tarafımca ASUS yetkili servisine yönlendirilmiş olsa da, üründeki kronik sorun iddiaları ve arızanın kısa sürede tekrar yaşanma ihtimali nedeniyle onarım seçeneği benim için kabul edilebilir bir çözüm değildir. Bu nedenle, 6502 sayılı Tkhk'nın 11. maddesinden doğan seçimlik haklarımı kullanmak suretiyle aşağıdaki talepleri tarafınıza iletiyorum: Ayıpsız misli ile değişim talebi: Ürünün, teknik özellikleri eşit kriterlerde (boyut, panel tipi, çözünürlük, yenileme hızı vb.) Ve ayıpsız yeni bir monitör ile değiştirilmesini talep ediyorum. Ya da, sözleşmeden dönme talebi: Şayet değişim talebim makul bir süre içinde karşılanmazsa, sözleşmeden dönerek monitör için ödemiş olduğum bedelin tamamının tarafıma iadesini talep ediyorum. Zarar tazminatı talebi: Ayrıca, yürüttüğüm FC yama ekibi (by TR mods) çalışmaları nedeniyle bu arıza sebebiyle yaklaşık 6 hafta işlerim aksamış olup, bu süreçte uğradığım tahmini 2.000 TL – 2.500 TL tutarındaki kazanç kaybının / dolaylı zararın (mağduriyet bedeli olarak) tazmin edilmesini talep etmekteyim. Uğradığım bu zararı kanıtlayan tüm belgeleri (yaptığım işin niteliği, aksama süresi vb.) Talep etmeniz halinde sunmaya hazırım. Taleplerimin yasal süreler içerisinde yerine getirilmemesi durumunda, tüketici hakem heyeti'ne veya tüketici mahkemesi'ne başvuracağımı bildirir, gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim. Saygılarımla.
Bu dilekçe ile gönderdim.
Adam şunu yazmış kendime nasıl uyarlayablirim? Özür dilerim çok bilgi sahibi de değilim yardımcı olma şansınız varsa tabi.
Burada yedekleme yapmamış olman üzgünüm ama senin hatan ve bu zarar da senin sorumluluğunda. Depolama araçları zamanla bozulabilen elektronikler. Bunlarda önemli dosyaların varsa yedekleme yapman gerektiğini bilmen gerekiyordu.