Evet, özellikle de yılbaşından sonra satıcılar kafasına göre fiyat girmeye başlayınca piyasa allak bullak oldu maalesef.Fakat güncel piyasa biraz zor gibi.
Evet, özellikle de yılbaşından sonra satıcılar kafasına göre fiyat girmeye başlayınca piyasa allak bullak oldu maalesef.Fakat güncel piyasa biraz zor gibi.
Hocam şuan güncel kullandığım sistemim;Hocam o fiyata yazık olur gerçekten 2. elde hiç değil de bu fiyata Ryzen 5 5600 bulabilirsiniz. Anakart 0 okey gayet. R7 240'ın piyasası 800-1000TL arasında 4K duyunca şaşırdım. 2x8 bulursun yerinde olsam sistemi şöyle değiştiririm bu fiyatlarda.
İşlemci Ryzen 5 5600 2. elde 2-3000 TL'ye bulunur.
GPU olarak maksimum bütçe 4K ise RX 580-590- 5500XT ya da GTX 1070 önerebilirim.
RAM cok rahat bulursun o bütçeye 2x8 DDR4.
PSU ise Everest kullanma bir de 350W çok düşük 550-600W aşağısına düşme.
İdarelik 512 SATA'ya da M.2 SSD olarak kullanırım kalan parayı da. Net bütçenizi bilmiyorum fakat 16k ya toplanabilecek ortalama bir sistem.
Evet, özellikle de yılbaşından sonra satıcılar kafasına göre fiyat girmeye başlayınca piyasa allak bullak oldu maalesef.
Bu sistemdeki 1 TB HDD hariç her şeyden kurtul gitsin.Hocam şuan güncel kullandığım sistemim;
GPU: GT730 4 GB
CPU: i5-3470
RAM: 16GB DDR3 2x8 800 MHz
300W Psu
256 GB SSD ve 1TB harddisk
Anakart: PCWİNMAX H61 MLX 3.0 (Berbat bir anakart)
Bu sistemi komple mi değişsem daha iyi olur yoksa bileşenleri yenileyerek mi?
Hocam şu an güncel kullandığım sistemim;
GPU: GT730 4 GB.
CPU: i5-3470
RAM: 16 GB DDR3 2x8 800 MHz.
300W PSU.
256 GB SSD ve 1TB hard disk.
Anakart: PCWINMAX H61 mlx 3.0 (berbat bir anakart)
Bu sistemi komple mi değişsem daha iyi olur yoksa bileşenleri yenileyerek mi?
Hocam istediğim özelliklerde 2.el hazır sistem bulamıyorum. Toplama olursa daha iyi olur.Hocam bir de toplama mı alacaksınız yoksa 2. el sistem mi? Karar verin bakın seçin sizin için uygun olanı bize atın yorumlayın. @FehmiDogru.js hocamla yardımcı olmaya çalışırız gerekli testler ve F/P yorumu olarak. Değil mi fehmi hocam?
Hocam istediğim özelliklerde 2.el hazır sistem bulamıyorum. Toplama olursa daha iyi olur.
Hocam istediğim özelliklerde 2.el hazır sistem bulamıyorum. Toplama olursa daha iyi olur.
Amacım sistemimi 10k civarına satıp üstüne para ekleyip yeni bir sistem toplamak.
Maalesef, normalde sonuna kadar toplama sistem savunucusu biri olarak bu bütçelerde toplamayı pek önermiyorum. 16 GB RAM desen 3000 lira, eli yüzü düzgün AM4 işlemci 2000 lira, PSU en az 1000 lira, anakart 2000, ekran kartına hiç girmiyorum zaten herkes kafasına göre giriyor hadi diyelim RTX 2060 falan 5000 olsun, kasa 1500 lira... SSD'ye ve soğutucuya para kalmadı zaten şimdiden.Hocam istediğim özelliklerde 2. el hazır sistem bulamıyorum. Toplama olursa daha iyi olur.
Bu sistemi 10 bine satabilirseniz bi' 10 bin de ben göndereyim hocamAmacım sistemimi 10k civarına satıp üstüne para ekleyip yeni bir sistem toplamak.
Hayır mevcut sistemi yani kasa şeklinde 10k civarına satıp kendim toplayacağım.Yukarıda yazdığım sistemi baz alarak parça kovalayın hocam. Sizin bütçenizde teker teker toplamak için güzel bir birleşen olduğunu düşünüyorum.
Mevcut sisteminizi mi?
GPU: GT730 4 GB.
CPU: i5-3470
RAM: 16 GB DDR3 2x8 800 MHz.
300W PSU.
256 GB SSD ve 1TB hard disk.
Anakart: PCWINMAX H61 mlx 3.0
Yoksa yeni toplayacagınız sistemi mi?
Hocam bu sistemi satın aldığım şahıs trendyoldan satın almış. Ben bu sistemi letgo üzerinden yüzyüze satın aldım. 1.5 yıl falan oldu tabi o zamanlar ben trendyol pc'nin rezaletini bilmiyordum. Monitör klavye mouse dahil sistemi 14k ya almıştım.Maalesef, normalde sonuna kadar toplama sistem savunucusu biri olarak bu bütçelerde toplamayı pek önermiyorum. 16 GB RAM desen 3000 lira, eli yüzü düzgün AM4 işlemci 2000 lira, PSU en az 1000 lira, anakart 2000, ekran kartına hiç girmiyorum zaten herkes kafasına göre giriyor hadi diyelim RTX 2060 falan 5000 olsun, kasa 1500 lira... SSD'ye ve soğutucuya para kalmadı zaten şimdiden.
Bu sistemi 10 bine satabilirseniz bi' 10 bin de ben göndereyim hocam
Ciddi söylüyorum, 5 bine satabilirseniz şanslısınız.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.