E7500 ve R7 240 sistem nasıldır?

aralarında sadece 30-40 lira fark var ve bu işlemci E serisinden çok daha güçlü. 4 çekirdek.

Ama arkadaşın anakartını ve işlemcisini değiştirmek istediğini bilmediğinden işlemci önerisi pek doğru olmaz :)
Belki iptal edeceği bir aşamadadır falan. Ben yine söyleyeyim de. İyilik için. Eğer zaten iptal edecek durumda değilse yapacak bir şey yok. CS:GO da çok performanslı olmaz. LoL'de de olacağını pek sanmıyorum çünkü sihirdar vadisinde bir çok şey değişti. Ejderler bile haritaya efekt veriyor sürekli artık.

Bir ekran kartının 2 GB olması güçlü olması anlamasına gelmez. Evet Ram'in iyi ama kaç Mhz bilmiyoruz, DDR kaç onu da yazmamışsın. Ben Q6600 işlemcili, HD5770'li 4GB ram DDR2'li sistemde 80 fps alıyordum LoL'de. LoL'ü bilmiyorum ama CS:GO işlemci tüketimi olan bir oyun. Faydası olmaz demedim, Q6600+ bir işlemcide daha iyi FPS alırsın dedim.

ram ddr3 1333mhz
Bir ekran kartının 2 GB olması güçlü olması anlamasına gelmez. Evet Ram'in iyi ama kaç Mhz bilmiyoruz, DDR kaç onu da yazmamışsın. Ben Q6600 işlemcili, HD5770'li 4GB ram DDR2'li sistemde 80 fps alıyordum LoL'de. LoL'ü bilmiyorum ama CS:GO işlemci tüketimi olan bir oyun. Faydası olmaz demedim, Q6600+ bir işlemcide daha iyi FPS alırsın dedim.

benim işlemcim ve bir işlemci atmışsın ama onun ghz i daha düşük bu kötü bir şey değil mi

Benim işlemcim ve bir işlemci atmışsın ama onun GHz'i daha düşük bu kötü bir şey değil mi?

Şöyle düşün, E7500 2.93GHz'ya ama iki çekirdek. Q6600'de 2.40GHz olmasına karşılık 4 çekirdekli. Şimdi sadece örnek veriyorum bu, ondan bu şekilde daha iyidir anlamına gelmesin :) E7500'ün 2 çekirdeği olduğu için ve 2 çekirdek de 2.93GHz hızında çalıştığı için topla bu hızı (2.93 + 2.93 = 5.86GHz değil mi :) ) aynı işlemi Q6600 içinde yap (2.40+ 2.40+ 2.40+ 2.40 = 9.6GHz ) yani evet E7500'den saat hızı olarak yavaş ama saf işlem gücü olarak daha iyidir ondan :)

Şöyle düşün, E7500 2.93GHz'ya ama iki çekirdek. Q6600'de 2.40GHz olmasına karşılık 4 çekirdekli. Şimdi sadece örnek veriyorum bu, ondan bu şekilde daha iyidir anlamına gelmesin :) E7500'ün 2 çekirdeği olduğu için ve 2 çekirdek de 2.93GHz hızında çalıştığı için topla bu hızı (2.93 + 2.93 = 5.86GHz değil mi :) ) aynı işlemi Q6600 içinde yap (2.40+ 2.40+ 2.40+ 2.40 = 9.6GHz ) yani evet E7500'den saat hızı olarak yavaş ama saf işlem gücü olarak daha iyidir ondan :)

Ve bu güzel yoruma ekleme yapmak istiyorum. Aynı zamanda arada mimari farklar da mevcut, teknoloji farkı diyelim. Bu da performansa etki eden şeylerden biri.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı