TurkNet Upload Hızı ve Fiyat Artışı

Arkadaşlar hız en azından yükseltilseydi kimse ses çıkarmadı zaten. Burada asıl konu 16 Mbps alan insanların bile fiyatlarının 65 TL olması. Başka firma 75 Mbps 200 GB AKK 65 TL veriyor. 200 GB geçmeyen insanlar için ideal. Hatta geçse bile hız 24/4. Diğer firma 16 Mbps AKK olmayan paketi 52 TL'ye veriyorken TürkNet'te niye dursun?
Hangi firma dostum. 16 MBps AKK'siz paket 52 TL. Taahhütte yoksa direk ona geçeyim bari :)
 
Herkesi memnun etmek zor. Adamlar o kadar anlatmışlar ki neden olduğunu herkes birden değiştirme derdinde.

Önce altyapı desteklediği kadar verdiler AKK 200'dü (TürkTelekom 35/50/75 GB verirken) sonra AKK'yi kaldırdılar upload hızlarını düzenlediler hâlâ yaranamamışlar...

+5 TL ülkenin durumu düşünüldüğünde yinede çok hafif bir artış ve +1Mbps uploadı bile vermeseler yetermiş.

İnsanoğlu işte gözü doymuyor.
 
VDSL veya fiber gelme ihtimali var bizim buraya. O iş bi netleşsin ona göre geçebilirim aynı paket 13 lira daha ucuza.
Güvenilir firmadır. Büyük ihtimalle bende fiber tarifelerine geçebilirim. Fiberi Türk Telekom fiber olarak veriyor, bizim binada fiber kutu mevcut FTTH.
 
Şimdi şöyle bir durum var. Detaylıca anlatayım belki o kadar masum olmadığını anlarsınız.

21 Nisan 2017 - 1 Nisan 2018 tarihleri arasında Turk.Net müşterisiydim yani düne kadar.

Kullandığım hizmet 75 mbit down / 4 mbit up şeklindeydi. Modem değiştirene kadar (zamanında TTNET'in verdiği Zyxel VGN modem) hiçbir sorunum yoktu. ASUS DSL-AC51 aldıktan sonra bir baktım ki adamlar CGN NAT havuzuna atmışlar. Dinamik IP vermiyorlar. Oysa ki modem değiştirene kadar evimdeki IP kameralara bağlanabiliyor yani DDNS yapılandırabiliyor ve port yönlendirebiliyordum. Bu modeme geçtikten sonra DDNS yapılandıramadım. Bir baktım ki WAN IP farklı, Public IPv4 farklı. Anladım ki CGN NAT'a atmışlar. Tabii canlı müşteri hizmetleri olmadığı için 3 farklı tarihte 2 şer gün arayla destek kaydı bıraktım, her üçünde de suçu bilgisayara, modeme ve kablolamalara attılar. Oysa ki bunların hiçbirinde sorun yok! Dinamik IP verin diyorum. O da yok, iptal ettiriyorum dedim! İptal için telefon ile geri dönüş yapılınca 7-8 aydır CGN NAT'ta tüm VAE müşterilerimiz dediler. "7-8 aydır CGN NAT'ta isem nasıl oluyorda ben DDNS yapılandırma ve Port Yönlendirme yapabiliyorum?" diyorum, cevap yok. Eski modemi taktım, kurdum o da CGN NAT'ta görünüyor. Kardeşim beni çıkartın bu ortak IP havuzundan dedim, statik IP verebiliriz 12₺ dediler (yani 72₺ olacak). Düne kadar kullandığım sistem şu anda çalışmıyor beni ilgilendirmez dedim. En sonunda sadece bu konu üzerinden destek kaydı açtım, modeminiz IP almıyor diye bir yalan, ardından internet kullanıcı adı ve şifreniz yanlıştır diye bambaşka bir yalanla karşılaştım. En başından beri 4 mbit'te veremediler zaten. Eski ve YAPA'da olan abonelerinin bile upload hızlarını 2 mbite düşürdüler! Son 1 haftadır da 71 72mbit hızım 50'lere düştü ve 6 - 7 ms olan ping değerleri 19ms'e çıktı. Yalanları da ayrı bir konu.

[BGCOLOR=transparent]İptal ettim ve Türk Telekom'a gittim, telefonumu Türk Telekom'a taşıdım, 100 mbit down / 4 mbit up 300GB AKN'ye 94₺ vereceğim aylık. Üstelik turknet'e geçerken hattınız 100mbit desteklemiyor demişlerdi o da bambaşka bir yalanmış!!![/BGCOLOR]

Hesaplayalım, turknet'ten devam etseydim 4 mbit upload için +5₺ eklenecekti, dinamik IP alamayacağım için statik IP içinde +12₺ ücret verecektim. 59.99₺ + 17₺ = 76.99₺ olacaktı.

Şimdi geçtiğim tarife 100mbit down / 4 mbit up 300GB AKN 94₺. 1 ay içerisinde kolay kolay 300GB'ı gören birisi de değilim zaten. Yani AKN'ye takılacağımı sanmıyorum. AKN'yi geçip 24mbit'e düşmem belki ayın son 1 - 2 günü içerisinde olabilir.

Kimse kusura bakmasın ama ortak IP havuzunda olup, canlı müşteri hizmetleri olmayan, destek kayıtlarında yalan dolan bilgi veren bir firmayı zengin edecek kadar param yok. Bunları Türk Telekom'u övmek için söylemiyorum. Onlarda sütten çıkma ak kaşık değiller ancak hizmet kalitesine baktığımızda turknet'in fersah fersah ilerisindeler.

17₺ fark için yalanlarla uğraşmaya, haber verilmeden kafalarına göre iş yapmalarına göz yumamadım.
Sinirlenmişsiniz ancak aynı olay benim de başıma geldi, modem değiştirince cgn havuzuna atılma durumu yani. Ttnet kullanıyorum, desteği aradığımda kamera için port yönlendirmesi yapmak istiyorsanız statik ip almak zorundasınız dediler. 12 tl. Yani türknete özel bir şey değil. Sizi havuza tekrar atarlarsa ayriyeten 12 TL vermek zorunda kalırsınız ayrıca taahhütlü olduğu için de çıkmanız zorlaşır, ona göre karar verin.
 
Sinirlenmişsiniz ancak aynı olay benim de başıma geldi, modem değiştirince cgn havuzuna atılma durumu yani. Ttnet kullanıyorum, desteği aradığımda kamera için port yönlendirmesi yapmak istiyorsanız statik ip almak zorundasınız dediler. 12 tl. Yani türknete özel bir şey değil. Sizi havuza tekrar atarlarsa ayriyeten 12 TL vermek zorunda kalırsınız ayrıca taahhütlü olduğu için de çıkmanız zorlaşır, ona göre karar verin.
Türk Telekom CGN NAT havuzuna atarsa seve seve statik IP alırım. Çünkü ondan önce telefon ile aradığınızda dinamik IP'ye geçiriyorlar ve gerçekten CGN son çare ise zaten bunu bildirip statik IP tavsiye ediyorlar. Fakat turknet bu konuda en ufak bir şey yapmadı. Kendileri kaybetti.
 
50Mbps hızında AKN olmadan rahatça takılabiliyorum nette bişey indirirken akn korkusu yok eskisi gibi, yaklaşık 1 yıldır müşterisiyim herhangi bir sorunla karşılaşmadım ayrıca ev telefonuyla kullanan birisi olarak 65TL uygun bir fiyat. Neye göre kime göre, diğer servis sağlayıcılarına göre.
 
"Neden Temmuz’dan itibaren fiyatı artırıyoruz? " bu açıklama kısmı o kadar samimi geldi ki. En azından açık sözlü oluşları aldıkları 5 liralık zamma fazlasıyla bedel. Yalan dolan yazılar yazmamışlar olanı direkt olarak dökmüşler ortaya...
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı