İntel core i7 3770 kaç çekirdekli ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ram seçimimin oldukça yeterli olduğunu düşünüyorum. Anakart ve ekran kartı olarak ortalama ayni fiyatta ayni performansı verecek başka bir önerin varsa duymaya hazırım. Teşekkürler şimdiden.
 
Anakart olarak ;
VATAN COMPUTER - MSI - Z77A-G45 Intel Z77 Soket 1155 DDR3 2667MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart - Anakart

Ekran kartı refarans tasarım soğutması berbat. Ekran kartı olarak ;

VATAN COMPUTER - POWERCOLOR - HD7970 PCS+ VORTEX II GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı - Ekran Kartı



Öncelikle C10 ne çok yüksek CL9 veya CL7 değerinde olan RAM'lere yönelin.

RAM olarak ise 16 GB gereksiz 8 GB bile fazla olacaktır, 3-4 sene sonra güncel olması için 8 GB yeterli olacaktır.


Önerim ; VATAN COMPUTER - GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1333MHz CL7 1.5V Dual Kit Ram - Ram
 
Öncelikle bana 8 GB RAM yetersiz olacaktır. Evimde sunucu testleri yapmak için 16 GB RAM alıyorum. Daha önceden sahip olduğum bir sunucuda 14 GB RAM kulla nimini sıkça geçtiğim olmuştur. Denemelerde 8 GB yetersiz olacaktır. 1600 MHz alıp tam performansta kullanmak dururken 1333 MHz RAM’e neredeyse ayni parayı vermeyi de hiç düşünmüyorum. Ekran kartı olarak önerdiğin ekran kartının tek farkı üzerindeki fani ve Overclock edilmiş olması. Ben su anda bütçeme uygun bir şey alıp onumuzdaki aylarda ekran kartına sivil soğutma takmayı düşündüğüm için bunu seçtim. Daha sonra 1100 MHz’den daha yükseklere clock’layabilirim. Anakart olarak da aldığım Anakart alıp 4.4 GHz civarlarında Overclock yaparak başarılı sonuçlar alanlar var. Önerdiğin alakartın fiyatı 400 TL. Benim seçtiğim alakartın fiyatı 160TL. Bütçemin sinirlerini bu seçimlerle bile oldukça zorladım. 3000 TL’ye çıkabileceğimi sanmıyorum. Bu Anakart dışında 150-200 TL civarlarında bir önerin varsa düşünebilirim. Teşekkürler.
 
Hahaha :D Buna gülüyorum sadece. Sen DH'den mi geldin ?

- - - Güncellendi - - -

Malesef ülkemizde anakarta para yatırmak aptallık oluyor. Neyse iyi uykular.
 
Linux işletim sistemi kullandığım ve Türkçe klavye desteğine sahip olmadığım için senin dediklerini yapamıyorum kusura bakma. Buraya ben bilgi alışverişi için geldim konu hakkında yeteri kadar bilgiye sahibim. Yazdıklarımı anladığını da düşünmüyorum. Türkçe öğrenin deyip de "Neyse iyi uykular" gibi alakasız ötesi bir şey yazman da oldukça garip. Konuyu saçma sapan bir yöne çekme konusunda inanılmaz basarisisin. Bir şey biliyorsan bildiğin şeyi yaz. "Sen hiçbir şey bilmiyorsun" gibi şeyler gibi yazman hiçbir şey ifade etmiyor. Gelip başkalarını aşağılayarak hiçbir ise yaramıyorsun. Ayrıca anakara para yatırmak aptallık diye birse de demedim. Elimdeki bütçeyi asamadığım ve diğer parçalardan kısmak gibi bir seçeneği göz önünde bulundurmadığım için bu secimi yaptığım belli.

Bu linkteki yorumlarda stok fan ile OC yapıp iyi sonuçlar almış olanlar var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Önerdiğim anakart 249 TL , sen dikkatli bakmamış isen biz ne yapalım.

Ayrıca referans soğutmalı bir ekran kartı almaya baya meraklısınız. Ekran kartının modeli düşük olsun soğutması iyi olsun, seçtiğiniz ekran kartının fiyatının düşük olmasının tek sebebi soğutmasının kötü olmasıdır !!!
 
Bunlari onermenin bir sebebi var mi? 2. linkdeki ramler quad channel ve ivy bridge islemciler quad channel desteklemez. 2x8 almamin sebebi 2 slotun bosta kalmasi ki belki bir kac sene sonra 32 gb`a yukseltirim.

VATAN COMPUTER - CORSAIR - 16GB (4x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Çif Kanal Kit Ram - Ram

Açıklamasını okursanız, çift kanalda çalışma garantisi veriliyor. Ancak bu konuda size hak veriyorum. 2x8 GB almak daha mantıklı olacaktır.

VATAN COMPUTER - GSKILL - 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram - Ram

Böyle bir RAM tercih edilebilir.

- - - Güncellendi - - -

Ayrıca anakartta MOSFET soğutması bile yok. Tekrar diyorum. Ciddi bir iş yapıyorsunuz galiba. Anakartınızın Z77 chipsetli olmasını şiddetle tavsiye ediyorum.
 
RAM de önemli olan CL değerinin düşük olmasıdır, Yüksek MHz pek önemli değildir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı