Çözüldü Galaxy S7 Edge Virüs Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Eray Çelik

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1.344
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Telefonumda sanırım bir virüs var. Örneğin Whatsapp uygulamasında yazışırken aniden çıkıyor ve ekranı kaplıyor. Bununla uğraşmak zorunda kalıyorum. Sürekli bir finans uygulamasının reklamı veya bir otel reklamı çıkıp çıkıp duruyor. Malwarebytes kullandım çözüm yok. Gördüğünüz gibi sürekli telefonumda çıkan yazılım bu. Ne yapmalıyım ? Teşekkürler.
Screenshot_20180430-072644-compressed.jpg
 
Format atmak da mı çözüm olmadı?
 
Gereksiz uygulamaları kaldırın. Bazı uygulamalar böyle can sıkıcı şeyler yapabiliyor.
 
Ayarlardan cihaz bakımına girin, alt kısımda cihaz güvenliği sekmesinden telefonu tarayın.
 
Comodo uygulamasından tarama yaptım. S Voice adlı uygulamayı zararlı buldu. Malware olarak. Yalnız bu Samsung'a ait olduğu için silemiyorum. Samsung'a ait bir uygulama nasıl virüslü olabiliyor şaşırdım açıkçası.
 
Son indirdiğiniz programları silmeyi deneyin. Özellikle adı pek duyulmamış yazılımlar buna sebep oluyor.
Mesela bende bir tane var böyle reklam çıkartan program. Lazım olduğu için silemiyorum o yüzünden işim bitince uygulamayı durduruyorum reklam çıkmıyor.
 
Comodo uygulamasından tarama yaptım. S Voice adlı uygulamayı zararlı buldu. Malware olarak. Yalnız bu Samsung'a ait olduğu için silemiyorum. Samsung'a ait bir uygulama nasıl virüslü olabiliyor şaşırdım açıkçası.
S Voice uygulamasını silemezsin ama ayarlardan devre dışı bırakabilirsin. Onun dışında telefonun kendi cihaz bakımı uygulamasından güvenlik taraması yapmanı öneririm.
 
Muhtemelen kesin çözüm için cihazına ait en güncel orjinal romu kurman lazım. Zamanında SM-T310 cihazımda monkey service vs. Virüslerle 1 ay boyunca mücadele etmiştim. Anti virüsler birşey yapamıyor. Sadece devre dışı bırakıyor cihazın romuna bulaşan virüsler için. Öyle yazılımlar var ki yaşadım, köyde sim kart takılmayan bir cihazda bulunan virüs easy touch gibi uygulamalar yüklüyordu telefonu sıfırlasan bile aynı olay devam ediyordu. Yapman gerekenler

Bir bilgisayardan

1- En güncel romu bul (cihazına göre)
2- Odin yükle
3- Cihazını USB ile PC'ye bağla
4- Cihazını tamamen temizle (hard reset, wipe cache vs.)
4- Cihazından download moda gir.
5- Odin versiyonuna göre flash işlemini başlat.
Not: DIKKATLI OL HERHANGI BIR HATA (elektrik kesilmesi vs.) CIHAZIN BRICK OLMASINA SEBEP OLABILIR. BRICK OLAN CIHAZLAR GENELLIKLE ÇÖZÜLÜR FAKAT HARD BRICK GIBI OLAYLAR TELEFONU KULLANILAMAZ HALE GETIREBILIR.

(Sorumluluk almıyorum)

Brick için çözüm:
Flash islemini tekrar başlat.

Sw rew. Gibi sorunların çözümü:
Downgrade yapmaya çalışıyorsunuz en güncel romu deneyin olmazsa farklı ülkelerde daha yeni bir rom arayın. Ornegin cihazınız 4.2.2 2017 rom içeriyor Türkiye'de ise sadece 4.2.2 2017 var bu yüzden hata alıyorsunuz. Almanya romu ise 4.4.2 2018 meselâ. Onu kurun. Bildiğim kadarıyla almanya romları türkçe dil içeriyor.

Hard BRICK konusunda yardım edemem çünkü ben hard brick konusunda sadece mediatek telefonlara genelde çözüm buluyorum ama istersen bi dene:
Cihazının bataryasını çıkar ve download mode almaya çalış. Download moda girerse şanslısın. Ekran yanıp sönecektir veya sağlıklı bir görüntü gelmeyecektir. Bataryayı tak ve flash işlemini başlat.


BRICK: Cihazin kısaca çökme durumu, içerisinde işletim sistemi olmayan bilgisayar gibi.

Hard Brick: Cihazın tepki vermeme durumudur.


Sorumluluk almıyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı