5+1 ayarları nasıl yapılır

Reis konuyu hortlatıyorum ama aynı sorun benimde başıma geldi. Arka hoparlör ses veriyor ama ön hoparlörün yarısı bile değil. Ses kartım sound blaster audigy value. 7+1'e kadar desteği var. 5+1 kullanıyorum ben. Xforce-1hl. :( Çözüme ulaştın mı ?
 
Tabi yardımcı olalım :) Kullandığın ses sistemi ve giriş çıkışları yani kabloları tarif eder misin?

Ayrıca 6 uydudan da ses alabilmen icin 5+1 format ses olması gerekiyor. İzlediğin filmin 5+1 uyumlu veya oynadığın oyunun aynı şekilde 5+1 uyumlu ve oyun ayarlarından da 5+1 seçili olması gerekiyor.

Yani ben 5+1 uyumlu bağlayıp 2 kanal stereo mp3 dinleyeyim ama tüm kanallardan ses gelsin diye bir şey yok :)
 
Ses sistemi= Gold Master - xforce 1 hl.
Ses kartım= Sound blaster audigy value.
112.JPG

Girişlerin hepsini ses kartının kullanma kılavuzunda gösterdiği gibi bağladım. .Ac3 formatlı müziklerde deniyorum. Her kanaldan ses var ama sol-sağ ön hoparlörden müthiş ses çıkıyor. Diğerleri bu hoparlörlere nazaran çok daha sönük kalıyor. Sınama sayfasında sesleri normal çıkıyor. Bir türlü işin içinden çıkamadım. :D 1 hafta önceye kadar stereo kullanıyordum. Şuan çok fark oldu ama bu hoparlörler garibime gitti. Acaba olması gereken şekli böyle mi ? Film fragmanlarını izlerken sinema etkisini yaratıyor.
 
Bende 3 jag girişini takacak yer yok.
Anakartının marka modelini belirtir misin? Dahili ses kartın 5 kanal desteklemiyordur büyük olasılıkla.
Dahili bir PCI ses kartı veya Harici USB ses kartı alman gerekebilir.

5 kanal pek de ihtiyaç duyulan bir sistem değil zaten, 2+1 kanal tüm hoparlörlerin çalışacağı şekilde kullanmak daha mantıklı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı