14 Yaşında bir çocuk nerede çalışır ve ne kadar alır?

GameKillers13

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2017
Mesajlar
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Malum yaz geliyor Ebeveynleri bilgisayar alanlar ve almayanlar belli oluyor. Benim gibi mağdurlar ise nerede çalışacağını düşünüyor. PC toplamak için çalışacağım. Sizce hangi işlerde çalışırım ve günlüğüm ne kadar olur ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cafe, restoran gibi yerlerde çalışabilirsin. Asgari ücret + tip (bahşiş) ile birlikte 1700 TL'ye yakın para geçer eline. Ama düzgün bir yer bulmalısın. Sokak arası bir yerde böyle fiyat alamazsın.
Asgari ücreti o yaşta rüyasında görür. Günlüğü 30TL bir yerde çalışırsın. Eğer yeterince kibar ve konuşmasını biliyorsan ayda 200-300 bahşiş alırsın.
 
Asgari ücreti o yaşta rüyasında görür. Günlüğü 30TL bir yerde çalışırsın. Eğer yeterince kibar ve konuşmasını biliyorsan ayda 200-300 bahşiş alırsın.
Rüyasında falan görmez. Babam lüks bir restoranda müdürlük yapıyor. Lise terk, 15, 16 yaşındaki adamların aylık maaşı 1800 1900 TL'ye geliyor. Ben daha iyimser davrandım yukarıda. Biliyoruz da konuşuyoruz...
 
Değil asgari ücret, 2000 bile alırsın ama olan senin bedenine olur bu genç yaşta :)
Komilik yani garsonluk öyle göründüğü kadar basit değil, işe yeni girdiysen yorarlar seni.
O tip işlere örnek gösterbileceğim Kartalyuvasında satış danışmanlığı maceram oldu benim kısa bir süre.
Forma baskıları yaptığım için yorulmuyordum ancak gün boyu ayakta kalmak biraz canını acıtabilir ilk başta.

Çok da hırpaladığına değmez kendini, az yorulacağın - az kazanacağın bir iş bak. Mümkünse insanlarla fazla muhatap olmayacağın işlere bak.
 
Her işi yaparım, her yerde çalışırım diyorsan, Jira'nın dediği gibi cafe gibi yerlerde çalışabilirsin. Ancak ufak bir yer olmamalı. Eğer ufak ve kendi halinde bir yer olursa yeteri kadar para kazanamazsın.


Asgari ücreti o yaşta rüyasında görür. Günlüğü 30TL bir yerde çalışırsın. Eğer yeterince kibar ve konuşmasını biliyorsan ayda 200-300 bahşiş alırsın.

Hocam bunu diğer meslekler için deseniz, haklısınız derdim ancak cafe gibi yerlerde çalışarak 1500 TL, 1600 TL kazanılabiliyor. Bahşişle birlikte 1800 TL'ye kadar çıkıyor. Hatta baş garson olma gibi durumlarda var. Ki bunun için 18 yaş olmasına da gerek yok.

Bu arada baş garson olma olayı öyle büyük sanılacak, yüceltilecek bir şey değil ama yine de kafan biraz daha rahat oluyor.
 
9. Sınıfın yazında komi olarak 3 ay çalıştım. Günlük 30TL aldım. Ayrıca çalıştığım yer Bodrum'da. Allahtan aldığım bahşiş iyiydi yoksa çekilecek dert değil. Üstüne üstlük Askeri misafirhanede kalıyordum haftada 1 gün izni zor alıyordum. O dediğiniz gibi olmuyor @Jira biz de biliyoruz da konuşuyoruz.
 
Günlük 30 TL'ye çalıştıysanız, ben ne yapabilirim? Bu işin hakkı olan maaşı söyledim yukarıda. Çalışma şartları nasıl bilemiyorum tabii ki. O yüzden yorum yapmayacağım.

Siz bu şartlar altında çalışmış olabilirsiniz, ama bunu genelliyorsunuz. A mekanın sunduğu şartlar ile Z mekanının sunduğu şartları aynı tutuyorsunuz.
Asgari ücreti o yaşta rüyasında görür. Günlüğü 30TL bir yerde çalışırsın.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı