Asus Z68V-LE UEFI Desteği

IRoot

Hectopat
Katılım
20 Haziran 2017
Mesajlar
426
Makaleler
1
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Notebook marka modelini söyleyerek başlayabilirsin mesela. Bu sayede UEFI desteği olup olmadığını, eğer varsa nasıl devreye sokabileceğini söyleriz.

Asus Z68V-LE anakartta da EFI diye bir seçenek var. Lakin format atarkende, boot ederkende hem BIOS hemde windows 10 logosu görünüyor. Sistem özelliklerine bakıldığı zaman UEFI olarak görünüyor. Ama neden Legacy olarak boot ediyor olabilir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS logosu ve Windows logosunun aynı anda gözükmesi Legacy boot anlamına gelmez. Disk GPT ise UEFI boot vardır.
Normalde güç tuşuna basınca ekrana ASUS logusu gelir altında cember döner ve windows açılır. Disklerim GPT ve BIOS'tan UEFI seçeneği açık şekilde kurulum yaptım. AIDA64 de UEFI olarak görüyor işletim sistemini. Ama Legacy olarak boot ediyor. Yani hem ASUS logosu ve sonra windows logosu görünüyor. Abim de Core 2 bilgisayar var ve iki makinada da SSD var. Açılış süreleri aşşa yukarı ayı. Ozaman UEFI kurulum yapmanın ayrıcalığı nedir? Teşekkürler.
 
2 TB üstü disklere destek mesela.
İ3 2. nesil dizüstü makinaya UEFI kurduğumda tek boot ekranı görüyorum ve windows açılmış oluyor. Halbuki benimde anakartım ve işlemcim 2. nesil. Çok garip bi durum.
2 TB üstü disklere destek mesela.
Yani harddisk olan bir makinaya UEFI kurulduğu zaman, benim SSDli makinamdan daha seri açılıyor. Bu sorunumu çözebilir misiniz? Asus'a mail attım ama güncel anakartlara yönelmemi söylediler.. Sanki ben bilmiyorum yeni bir anakart almayı. :)
@recepbaltaş
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı