Fanlar çalışıyor ama bilgisayar açılmıyor

W4riQ

Kilopat
Katılım
8 Temmuz 2015
Mesajlar
44
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyun oynarken PC kapandı, tekrar kendini açtı daha sonra tekrar kapandı falan kapattım bilgisayarı dinlendirmeye bıraktım. Ertesi sabah güç tuşuna bastım ama açılmadı. Fanlar dönüyor (Hani ritim gibi bir sesi vardır bilgisayarın fanlarından vesayre gelen. O ritmin sonunda PC açılır. İşte ritim tam bitecek bilgisayar açılacakken ritim başa sarıyor. Açılamıyor PC.) Güç tuşuna basıyorum fanlar çalışıyor, monitöre kesinlikle görüntü gitmiyor, klavyemin ve faremin yanması gereken ışıkları yanmıyor. Daha sonra 1 2 gün dokunmadım PC'ye işlerimle ilgilendim. yeni masa satın aldığım için bilgisayarımı topladım, masayı değiştirdim, bilgisayarı tekrar kurdum ve bilgisayar çalıştı. Anlam veremedim ama kullanıyorum.

Aradan 4 ay falan geçti, hayvan gibi kullanıyorum bilgisayarı. Hem oyun oynuyorum hem ekran kaydını alıp Youtube atmaya çalışıyorum falan. Birden gene aynı şey oldu (PC kapandı tekrar açıldı 1 dk falan kullandım tekrar kapandı ve ben dinlensin diye kapattım yattım). Ertesi sabah oldu power tuşuna basıyorum fanlar dönüyor ama bilgisayar açılmıyor. Fark ettim ki ritimle birlikte anakartın üzerindeki LED ışıklarda bir anda başa sarıyor ("breathing" şeklinde yanıp sönerken ışıkları bir anda titreyip başa dönüyor). Artık yeter dedim işlemciyle anakartımı garantiye yolladım. Anakartın BIOS'unu güncellemişler, işlemcinin yenisini göndermişler. Tamam dedim kendi kendime stok fan kullanırken gidip hayvan gibi oyun oynar ve video kayıt alırsam işlemciyi yakarım tabi. Aradan 2 3 hafta geçti hala sıvı soğutucu alamadığım için bilgisayarı yormadan kullanıyorum. Gene oyun oynarken gitti bir anda bilgisayar.

Olasılık vermedim ama hemen kasayı açıp ekran kartına dokunarak ısısına baktım zar zor sıcaklığını hissediyordum. Kesinlikle ısınmadan değil bu dedim ama genede emin olmak için 5 10 dakika bekleyip tekrar açtım bilgisayarı masaüstü ekranı geldi hiçbir şey yapmadan tekrar kapandı. 20 dakika daha bekledim tekrar açtım MSI Afterburner yükledim aynı oyunu tekrar açtım ve gözüm ısı değerlerinde oyunu oynamaya bıraktım. İşlemci çekirdeklerinin ısıları 45 dereceyi ve ekran kartının ısısı da 75 dereceyi geçmiyor. Maksimum değerler bunlar 40 dakika falan bu şekilde gitti sonra birden gene kapandı. Acaba power kablosu mu yerinden oynamış RAM'ler mi yerinden çıkmış falan diyerek kabloları kontrol ettim, ekran kartını ve RAM'leri söküp geri taktım falan bana mısın demedi. Neyse dedim yarın bakarım kapadım yattım. Şuan ertesi sabah oldu ve gene aynı dert.. Power tuşuna basıyorum fanlar çalışıyor, görüntü yok, fare ve klavye ışıkları yanmıyor, sesler ve anakartın LED'leri başa sarıyor. (Power tuşuna basılı tutarak kapatmaya çalıştığımda bazen kapanıyor bazen kapanmıyor, sanki tam doğru anı denk getirip basılı tutarsam kapanıyor gibi). Yıldım artık ne yapacağımı bilmiyorum ve ACİL yardımınızı bekliyorum. Bence ısınmadan kaynaklı değil çünkü kontrol ettim dereceler uçuk değil.

İşlemci gitti yenisi geldi ve çok nazik kullandım. Anakartta gitti demek ki sorunu yoktu. Ekran kartını çıkarıp denediğimde aynı sorun devam ediyor demek ki onda da değil. Geriye birtek power kaldı. Ya sorun powerda ya da prizden düşük voltaj geliyor bu yüzden de bilgisayar kendini çalıştıramıyor. Aradım 186'yı ekip talep ettim gelip bakacaklar. Sizden ricam kabalık olarak görmeyin ama lütfen konuya hakim değilseniz zaten yeterince karışık olan kafamı daha fazla karıştırmayın. Onun dışında yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

Bilgisayar bileşenleri:

Anakart: ASUS B150M Pro Gaming
İşlemci: Intel i5 6500
Ekran kartı: EVGA GTX 1060 6 GB FTW+ Edition
PSU: EVGA 650W GQ (80plus gold)
SSD: Corsair Force LE 240 GB
HDD: Samsung 500 GB 7200 RPM 2. el bir şey.
Monitör: ASUS VS248
Kasa: Cooler Master 2. el büyük bir kasa ismini bilmiyorum.
Klavye : Logitech G370+
Fare: Razer Deathadder Elite
Kulaklık: Snopy SN-RW1
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Keşke biraz yazınızdan kırpıp özet geçseydiniz :)

Hangi RAM'leri kullanıyorsunuz?
Haklısınız çok uzatmışım. RAM'ler Kingstone Hyperx Furry Black 2x8GB. Tam detaylı modelini hatırlayamıyorum ama gerekirse kasanın içinden bakabilirim.
Arkadaşlar anladığım kadarıyla bir şey bilgisayara kısa devre yaptırıyor. Bütün parçaları söktüm, temizledim, bilgisayarın statik elektriğini almaya çalıştım. Şuan bir açılıyor bir açılmıyor. Bazen 10 saat açık duruyor bazen 10 saniyede kapanıyor. Kısa devre yapmasına sebep olan şeyin ne olduğunu çözemedim. Yardım edin lütfen.
 
Son düzenleme:
Bi kondansatörleri falan kontrol edin derim ben psu nun anakartın falan
Hiç anlamıyorum o olaydan. Bir tamirciye mi götürsem ?
BIOS'u resetlemeyi denediniz mi?
Siz söyleyince merak edip kontrol ettim. Servis anakartı bana gönderdikten sonra yeni bir BIOS sürümü çıkmış. Sizce BIOS'un güncel olmamasından kaynaklı bir sıkıntı bilgisayarın yeniden başlatılmasına ve açılamamasına yol açabilir mi ?
BIOS' uda güncelledim gene işe yaramadı.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı