Dell Inspiron 1520 Emektar için öneriler?

  • Konuyu başlatan Boğaçhan Ülker
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 6B
B

Boğaçhan Ülker

Ziyaretçi
Merhabalar ABD'den herkese.
Burada taa 5 sene önce (6 da olabilir) aldığım Dell Inspiron 1520 laptopumu kullanıyorum. 1 GB olan RAM'i günümüz şartlarında çok zorlanıyor ve bende biraz upgrade yapmaya karar verdim. Çünkü şu anlık yeni bir laptop alacak durumda değilim.

Düşüncem 4GB RAM alıp yanına Segate Momentus 750GB 7200 RPM HDD alıp Windows 7 Premium 64Bit'e yükseltmek. Bilgisayar 64 Bit'i bu konfigürasyon güncellemesinden sonra kaldırabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorum. Amerikadan selamlar :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Amerikadaki bütün arkadaşlarına mevsres'in selamı var de. ;)

Şimdi HDD yükseltmek performansı artdırmıyor, tamamen kişisel tercih. Sadece kapasiteyi artırıyor. Ancak şunu söyleyeyim 1 GB RAM günümüzde çok yetersizdir. Hem Windows 7 64 bit kurman için biraz daha RAM'e ihtiyacın olabilir. Evet tavsiyem 4 GB tam uygun 4 GB RAM alman. Ancak HDD kaç GB bilmiyorum, ama o bütçeye istersen bir SSD alabilirsin.

HDD etkilemez, ancak SSD etkiler performansı. Hem de çok.
 
Şu an çok aşırı yüksek fiyatı olmayan laptopları da düşünebilirim. Zira değişim öğrencisiyim, desktop için yer yok bana. HDD 120GB ve tahminimce 5400 RPM'de çalışıyor. Türkiye'yi (anlayan anladı) ikna edebilirsem yeni bir laptop da alabilirim. Laptop önerisi de alabilirim yani. Mevsres hocam selamınızı söylerim burdaki arkadaşlara :D

Jet edit: Laptop SSD destekliyor mu hiç bilmiyorum eski emektar hiç belli olmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl sorum yine de 1520'yi güncelleme, eğer yeni bir laptop alacak olursam max 1500$ olur daha üstünü istersem hiç vermezler kalırım :D
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam böyle bir külüstüre 8 GB arttırım yapmak mümkün müdür? Zira anakart sadece DDR2 destekliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır günümüzde oyun bilgisayarlarında 8 GB kullanılır. O laptopun da oyunları açacağını pek sanmıyorum, 4 GB yeter. Benim oyun bilgisayarım var ben bile 8 GB kullanıyorum. 8 GB fazla olur, internette gezinem program çalıştırmak gibi şeyler için 4 GB tam yeterlidir.
 
120 GB SSD ( bütçeni arttırırsan 240 GB al :D ) + 2X2 GB 667 MHz notebook RAM'i alman lazım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı