Allah (Yaratıcı) Varlığına İnanıyor Musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ahmet8080

Hectopat
Katılım
10 Haziran 2018
Mesajlar
252
Uzun süredir Ateistim ve uzun araştırmalarım sonucu Allah'ın (yaratıcının) olmadığı düşüncesine vardım. Bunun sebebi şu uzun asırlardır olan bir dinin nasıl olur da değiştirilmediğinin kanıtını verebiliyorlar? Bunu Dindar olan insanlara sorduğumda hep ayet veya örneklerle açıklamaya başladılar fakat cevaplar yetersiz gelmeye başladı. Birçok din varken insanlar nasıl bilebiliyor Müslümanlığı %100 doğru bir din olduğunu? Yanlış anlamayın Müslümanlık dinini kötülemiyorum. Birçok din varken insanlar hangi dinden veya bağdan geldiyse ona bağlı oluyor. Etrafımdaki insanlar çoğunlukla iyi ki müslümanım diyor fakat eğer başka bir dinden gelseydi yine aynısını diyecek miydi? Şöyle olsa hristiyan bir aileden geldi O zaman iyi ki hristiyanım olacak idi. Birçok din varken sadece insanların kendi dinine bağlı olması biraz garibime gidiyor. Özellikle ülkemizde din üzerinden yapılan kazançlar, dini kullanma bunlar cidden moralimi bozan ve sinirlendiren bir şey, Allah'ın bu kadar sonsuz kudreti ve gücü var ise neden insan oğlunu yarattı ki? Elindeki her şeyi elde edebilir silebilir kendisine ibadet ettirebilir bu soruyu dediğimde hocaların cevabı şu insanları sınamak neden sınıyor ki bizim geleceğimizi ve geçmişimizi biliyor ise bunun pek anlamı kalmıyor. Hristiyan dinini araştırdığımda onda da açıklar var insan her kötülüğü falan yapıyor sonra günah çıkartma diye bir şey var bu çok saçma geldi bana.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öyleyse bir tanrıya inanıyorsun değil mi? Peki bu tanrı nasıl ortaya çıktı? Eğer hep vardıysa, evren de hep var olmuş olamaz mı?
Bu tanrının nasıl ortaya çıktığının bir açıklaması yok. Benim sıkıntım evrenin nasıl oluştuğu. Bunu yapabilecek tek şey/varlık (veya ne demek isterseniz) tanrı.
 
Tüm dinlerin insan uydurması olduğunu düşünüyorum. Yaratıcı konusuna gelirsek, sanki bir şey olmak zorunda gibi geliyor. İllaki bir varlık veya bir enerji gibi. En azından böyle bir şey olmak zorunda gibi. Buna da Tanrı diyebiliriz.
 
Tanrının ortaya çıkışının bir açıklaması yok olarak kabul edebiliyorsan aynı şey evren için de geçerli olabilir.
 
Önce yokluğu/hiçliği tanımlamak gerekiyor. Tanrı'nın olup olmadığını ve Evren'nin nasıl var olduğunu anlayabilmek için.
 
İnanmamamın mantıklı yönleri var, inanmam içinse eğer mantıklı hiç bir yön göremedim.
 
Tanrının ortaya çıkışının bir açıklaması yok olarak kabul edebiliyorsan aynı şey evren için de geçerli olabilir.
Materyalistler bir yaratıcının olduğuna inanmaz. Her şeyin maddeden oluştuğunu söylerler. Peki madde nasıl oluştu? Yoktan mı var oldu? Tanrı ezelden beri vardı sonra her şeyi yarattı ve kenara çekildi. En azından evrenlerin başlangıcını yarattı.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı