Polis şikayetimi önemsemiyor

İşsizlik ve empati yoksunluğu kötü birşey.
Polisin okadar çok işi varki. Okadar adam öldürülüyor, tecavüz işleniyor.
Sen polisi abuk subuk işlerle uğraştırıyorsun.

Tecavüz edenler, adam öldürenler hepsi cezasını buluyor sanki de konuşuyorsun. Polisin işi bu sevmiyorsa yapmasın.
 
İşsizlik ve empati yoksunluğu kötü birşey.
Polisin okadar çok işi varki. Okadar adam öldürülüyor, tecavüz işleniyor.
Sen polisi abuk subuk işlerle uğraştırıyorsun.
Bakış açınızı anlıyorum fakat işler öyle yürümüyor. Ben zaten en yakın karakolu aradım ve onların yoğun oldukları falan yok. Zaten mahalledeki karakollar zaten ufak tefek işlere bakar genelde. Sizin saydıklarınız tarzı daha ciddi bir şey olsa ilçe emniyet müdürlüğünü arardım. Çevremde şimdiye kadar gördüğüm en ciddi olay daire önlerinden ayakkabı çalınmasıydı ve bu olay için gelen polis memurları salyangozdan çok daha hızlı atik insanlardı. Yoğun oldukları için hızlıca (!) işlerini hallettiler.
Her kurumda olduğu gibi onlarda da iş yükünü çeken ve gerçekten çalışan 3-5 insan var tabi. Gecesini gündüzüne katan komiser tanıdıklarım var ama öyle memurlar var ki, toplumumuzda oluşmuş memur anlayışını sonuna kadar destekliyorlar. Olayı biraz uzattım ama empati yoksunu falan değilim. Aksine her vatandaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi ve işini düzgün yapmayan herkesin şikayet edilmesi taraftarıyım.
Karşı binamızın altında bir dernek var. Adamlar yıl içinde her haftasonu düğün yaptılar. Binamızda oturan polisle birlikte şikayette bulunduk. Aldığımız cevap böyle bir haklarının olduğu yönündeydi. Evet, bu ülkede bir bireyin başka bir bireyin hakkına girme, rahatsız etme, evinde rahat bir şekilde oturmasını engelleme özgürlüğü var. Sınavlarıma bile doğru düzgün çalışamıyordum çok sağolsunlar.
Böyle bir hakları olduğunu zannetmiyorum. Keşke sizde BİMER gibi bir yere başvursaydınız. Uzun vade de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bile yardımcı olabilirdi. Sizi önemsemeyen o memurlar üslerinden emir alınca nasıl çalışıyor görmeniz lazım. Tapuda başıma gelmişti bir keresinden, ''Sistem izin vermiyoooor.'' diye ağzını yamultan memur, amiri işe karışınca, ''Tamam şimdi hallediyorum.'' moduna geçiş yapmıştı.
 
Son düzenleme:
18 Kasım 2015'ten itibaren bu tür etkinlikler yasak kapsamından çıkartılmıştır. 24:00-07:00 saatleri dışında yapılan gürültüler şikayet edilemiyor. Öte yandan polis zabıtaya, zabıta jandarmaya falan topu atamaz; Kabahatler Kanunu m. 36 hepsi ilgilenmek zorundadır.
 
18 Kasım 2015'ten itibaren bu tür etkinlikler yasak kapsamından çıkartılmıştır. 24:00-07:00 saatleri dışında yapılan gürültüler şikayet edilemiyor. Öte yandan polis zabıtaya, zabıta jandarmaya falan topu atamaz; Kabahatler Kanunu m. 36 hepsi ilgilenmek zorundadır.
24.00-07.00 saat aralığı eğlence mekanları ile ilgili bir yönetmelik maddesinde geçiyor. Konumuz eğlence mekanı, konser veya miting ile ilgili değildir. Hiç bir izni olmayan ve olamayacak olan sokak düğününden bahsediyoruz.
 
Dostum ben de şöyle bir anımı anlatayım yeri gelmişken. Anlatmadan şunu da belirtmek isterim; amacım Türk-Kürt ayrımcılığı falan değil, benim çok sıkı dost olduğum kürt arkadaşlarım da var. Her neyse fazla uzatmadan anlatayım. Kastamonu’da okuyorum ben. Annemler İstanbul’un Esenler semtindeler. Yarı yıl tatilinde yanlarına gideyim dedim. Otobüs kaza yaptı vs. derken 7-8 saatlik yolu 16 saatte bitirdim. Bunun yorgunluğuyla kendimi eve attım. Ev giriş katta. Dışarıda birden korna sesleri belirdi. Dedim geleneklerde var bu artık, geçer giderler. Gitmediler. Düğün bizim mahalleden birilerininmiş. Kürt’lerin düğünüymüş. Birden bir sürü kişi indi arabalardan. Yeşil, kırmızı meşaleler yaktılar. Sokak duman altı. Göz gözü görmüyor. Birilerinin elinde silah da gördüm. Sıktılar tabii. Hem korna sesi, hem yol işgali, hem birden fazla olmak suretiyle maganda ateşi şikayetleriyle aradım polisi. Polis amcalar teşrif etmediler bir türlü. Aradan 1.5 saat geçti bunlar kahve gibi bir yere girdi, son ses müziğe devam ettiler. O ara teşrif etti lanet olası fedaraller. Çıktım dışarı yanlarına bir de ne göreyim. Tüm mahalle camda izliyormuş. Gösterdim girdikleri yeri. Gittiler oraya, yarım saat sonra çıktılar. Sordum “herhangi bir ceza kestiniz mi?” diye. Bana dediler “Bu tip vakalarda önce uyarıyoruz, tekrarı durumunda para cezası kesiyoruz.”. Demem o ki maganda kurşunu birine isabet etmeden ceza falan kesmiyorlar. Devletin önce polisleri adam gibi eğitmesi gerekli. Sonra topluma yaptırım uygulayıp, kötü alışkanlıklarından soğutması gerekli.
 
Son düzenleme:
Dostum ben de şöyle bir anımı anlatayım yeri gelmişken. Anlatmadan şunu da belirtmek isterim; amacım Türk-Kürt ayrımcılığı falan değil, benim çok sıkı dost olduğum kürt arkadaşlarım da var. Her neyse fazla uzatmadan anlatayım. Kastamonu’da okuyorum ben. Annemler İstanbul’un Esenler semtindeler. Yarı yıl tatilinde yanlarına gideyim dedim. Otobüs kaza yaptı vs. derken 7-8 saatlik yolu 16 saatte bitirdim. Bunun yorgunluğuyla kendimi eve attım. Ev giriş katta. Dışarıda birden korna sesleri belirdi. Dedim geleneklerde var bu artık, geçer giderler. Gitmediler. Düğün bizim mahalleden birilerininmiş. Birden bir sürü kişi indi arabalardan. Yeşil, kırmızı meşaleler yaktılar. Sokak duman altı. Göz gözü görmüyor. Birilerinin elinde silah da gördüm. Sıktılar tabii. Hem korna sesi, hem yol işgali, hem birden fazla olmak suretiyle maganda ateşi şikayetleriyle aradım polisi. Polis amcalar teşrif etmediler bir türlü. Aradan 1.5 saat geçti bunlar kahve gibi bir yere girdi, son ses müziğe devam ettiler. O ara teşrif etti lanet olası fedaraller. Çıktım dışarı yanlarına bir de ne göreyim. Tüm mahalle camda izliyormuş. Gösterdim girdikleri yeri. Gittiler oraya, yarım saat sonra çıktılar. Sordum “herhangi bir ceza kestiniz mi?” diye. Bana dediler “Bu tip vakalarda önce uyarıyoruz, tekrarı durumunda para cezası kesiyoruz.”. Demem o ki maganda kurşunu birine isabet etmeden ceza falan kesmiyorlar. Devletin önce polisleri adam gibi eğitmesi gerekli. Sonra topluma yaptırım uygulayıp, kötü alışkanlıklarından soğutması gerekli.
Mesajın başlangıcında Türk-Kürt ayrımı diye bir şey yazmasaydın zaten kimse ayrımcılık yapıyorsun demeyecekti. Anlattığın olayın neresinde kürtle ilgili birşey var çözemedim. Silah taşımak, meşale yakmak veya sokakta düğün yapmak kürtlere özel bir şey mi oluyor?
 
Mesajın başlangıcında Türk-Kürt ayrımı diye bir şey yazmasaydın zaten kimse ayrımcılık yapıyorsun demeyecekti. Anlattığın olayın neresinde kürtle ilgili birşey var çözemedim. Silah taşımak, meşale yakmak veya sokakta düğün yapmak kürtlere özel bir şey mi oluyor?
Anlatırken belirtmeyi unutmuşum dostum. Kürtlerin düğünüydü. Kusura bakma. Ve ayrıcı tanıdığım çoğu kişinin yaptığı bir şey düğünde silah sıkmak. Fakat meşaleyi ilk defa bu düğünde gördüm. Düzeltme yaptım yazımda bu arada.
@Sensei Eyüp Merak ettim. Camdan izleyenlerden yanınıza gelip, polisle konuşan başka kimse olmadı mı?
Olmadı maalesef.
 
Sokakta düğün yapmak yasak değil sadece belirli bir ses düzeyi limiti var onu aşarlarsa uyarılabilirler saat 00:00 dan sonra yasak diye biliyorum o saatten sonra bitirtilmesi mecburi
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı