1080P 240Hz vs 2K 144Hz vs 4K 60Hz Monitör

@ScaryPeace IV oynadığın oyunlara göre 2K 144Hz daha mantıklı. En başta yazdım.

@Viktor R3znov fanatiklik yaptığımı iddia etmen doğru değil. Herkes deneyimlerini paylaşıyor burada. Hala TN panel kullanıyorum ve aradaki fark uçurum gibi geldi. Cevap verme, sağlık olsun.

Size herhangi bir şekilde ne fakirsiniz dedim, ne de anlamıyorsunuz dedim. TN panelin istisnaları olduğunu da belirttim zaten.
 
Önerin nedir hocam. ?
Hocam tamamen amacına yönelik öneriyorum ben.

Eğer ben profesyonellik bağlamında gelişmek istiyorum, rekabetçi oyunlarda hedefim yüksek diyorsan 1080p 240Hz en iyi kurulum olur. Öbür türlü hem akıcılık, hem çözünürlük bakımından memnun kalacağım bir monitör istiyorum diyorsan 2K 144Hz altın oran diyebilirim günümüz teknolojisinde. 4K 60Hz gibi leş bir yenileme hızını ise asla önermiyorum. Gidin sinemada film izleyin o kadar kaliteye ve düşük yenileme hızına.

TN ve IPS panel konusuna girmene gerek yok, daha önce IPS panel kullanmadıysan zaten TN panelin seni memnun etmeme gibi bir şansı olamaz. Burada bazıları öyle bir anlatmış ki sanki TN panelin sadece siyah ve beyaz renkleri içerdiğini sanarsın. Millet 4K 60Hz'de IMAX'te film izler gibi oyun oynamayı seviyor demek ki, ben sevmiyorum. Monitör dediğin akıcı olacak, çözünürlük 2K olduğu için de kalitesinden ödün vermeyecek.
 
MSI OPTIX MPG27CQ 27" 144 Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync Fiyatı

Dell S2716DG 27" 1ms (HDMI+Display) QHD G-Sync Oyuncu Fiyatı

Bu ikisinden hangisi iyidir peki ozaman ?
Cidden yani ben açık dünya oyunları oynuyorum benim için yenileme hızı önemli 2K 144Hz monitönitör almak istiyorum

Optix. Oyunlarla senkronize olan led barları da var. Mesela stamina, mermi haznesi v.s. durumlarına göre o gördüğün ledler de azalıyor ya da artıyor.
 
Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için ama ben 2K 144Hz 1Ms bir monitör almak istiyorum PN IPN VA şeylerinide araştıracağım tam olarak bilmiyorum onları ama çoğunluk lol olduğu için yenileme hızı benim için önemli.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı