Konuları unutmamak için nasıl tekrar yapılır?

Arkadaşlar nasıl tekrar yapacağımı anladım. Ben şimdi bir konuya çalıştım diyelim sınava daha 9 10 ay var ne sıklıkla bu konuyu tekrar etmem lazım(sayısal)
 
Sözel derslerde sadece tekrar etmen gerekiyor. Ne zaman tekrar etmen gerektiğini kendine göre ayarlayarak yaparsan daha iyi olacaktır. Kendine göre güzel bir program hazırla. Biz de öneriler sunabiliriz ancak kendine göre hazırlarsan daha verimli ders çalışabilirsin. Sayısal çalışacaksan en basitinden fizik dersi, fizikte formüller vardır. Formül ezberleyeceksin. Soruda sana ne sorulduysa kendi mantığını çalıştırıp sorudan ne anladıysan ona göre işlemler yapacaksın. Matematik mesela. Her zaman değil ama çoğu zaman ezber yaparak anlayamazsın matematiği. Matematik mantık işidir. Kendi kafanı kullanman gerekir. Ama demiyorum ki hiç çalışma. Çok test çözersen senin yararına olacaktır. Sözel dersleri ezberleyeceksin. Sayısal dersleri önce anlamaya çalışacaksın, ezberlemen gereken formüller vs. var ise onları ezberleyeceksin. Sonra ise sözel sayısal fark etmez çok fazla test çözeceksin. Matematikten hele aşırı fazla çözmelisin. Çünkü matematikte soru tarzları çok fazla. En basitinden üçgenleri söyleyeyim. Bir sürü soru tarzı var.
 
Mesela ben mol konusuna çalışıyorum şuan bitti, öğrendim, iyice kavradım diyelim unutmamak için ne kadar sürede bir test çözmeliyim bu konuyla ilgili
Hmm. Öyle diyorsun şimdi anladım demek istediğini. Geniş kapsamlı bir test kitabı al o zaman. Genellikle sonlarında genel tekrar testleri bulunuyor her ünitede. Onlardan yavaş yavaş ilerlersin asıl testler bittiği zaman. Tek seferde 3 test çözme yani. Genelde tekrar testleri az olur zaten. O yüzden her seferinde 1 test çöz bırak derim.
 
Mesela ben mol konusuna çalışıyorum şuan bitti, öğrendim, iyice kavradım diyelim unutmamak için ne kadar sürede bir test çözmeliyim bu konuyla ilgili
Mol bitti ardından test çöz sonra konunun kısa özetini çıkar haftada bir gününü sadece konu tekrarı ve teslere ver oda şöyle mesela pazar günü çıkardığın özetleri oku ardından her konuyla ilgili 1 test çözsen yeter artar bile
 
ezberlemen gereken formüller vs. var ise onları ezberleyeceksin.
Güzel noktaya değinmişsin hocam. Formüllerde benim taktiğim postitlere yapıştırmak ve örneğin monitörün bir çalışma masasındaysa ve üstünde raf varsa (aynı benim gibi) o rafa gözünün önünde bulunacak şekilde açıklamalı kısa formüller yazabilirsin. Örneğin e=m*c kare altına da Enerji=kütle * ışıkhızı kare yazarsın.
Her haftamı yapmalıyım bunu.
Sınavlarda çıkmayana kadar yap. Bazen 2. dönem son sınavlar tüm senenin tekrarı olur belki sizde de öyle soran öğretmenler vardır. Bizim edebiyatçı yapmıştı mesela. O zaman çalışırsın. Ayrıca canın sıkıldığında ve yapacak hiçbir şey bulamadığında en azından formüllere bir göz gezdirip 3-5 soru çözebilirsin.
 
×Renkli kalemlerle defter tut.
×Kitaptaki önemli bilgileri fosforluu kalemle çiz.
×Haftada 1 kez bütün konuların özetini çıkar.
×En çok baktığın ve olduğun yerlere renkli kağıtlar yapıştır ve içine konu özetlerinden bir parça yaz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı