DSG şanzıman gerçekten de kötü mü?

2025 Skoda kamiq, sıfır aldık. Baktım DQ200 şanzımana sahipmiş, start stopu kapatıyorum, aracı ilk çalıştırdığımda devirin 1000'e düşmesini bekliyorum. Işıklarda frene tam basıyorum o devir artacak gibi şeyi olmuyor. Fakat dürüst olmak gerekirse düz yolda full basıyorum, spor modunu çok kullanıyorum arada manuele alıp geç vites atıp basıyorum, ışıklarda kalkarken falan hızlı kalkıyorum vs. vs. Şu anda 11500Km'de ilk bakımı 15000Km'de yapılacak. Bu son 3500 Km'de yaşayacağım bir sıkıntı öngörülebilir mi?
Hocam 1000 km'de ariza veren dsg de var sans isi tabii ama temiz kullanimla 80-100 bine kadar ariza soz konusu bile olamaz. Uzun yolda surekli dip gaz degil de arada bir basiyorsaniz, isiklarda her zaman degil de ara sira sert kalkiyorsaniz ciddi sorun olmaz ama yine de yapmamaniz daha iyi. Ek olarak bakimlara yakin araci fazla yormayin.

Hocam 1000 km'de ariza veren dsg de var sans isi tabii ama temiz kullanimla 80-100 bine kadar ariza soz konusu bile olamaz. Uzun yolda surekli dip gaz degil de arada bir basiyorsaniz, isiklarda her zaman degil de ara sira sert kalkiyorsaniz ciddi sorun olmaz ama yine de yapmamaniz daha iyi. Ek olarak bakimlara yakin araci fazla yormayin.
Tamamdır yorumunuzu belirttiğiniz için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı