Fiber 24 Mbps mi VDSL 35 Mbps mi?

AlperTRK

Hectopat
Katılım
3 Nisan 2017
Mesajlar
87
Yer
Adana, Çukurova
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim oturduğum evdeki mevcut servis sağlayıcı TürkNet. YAPA altyapısında olmayanlara 35 Mbps VDSL verildiğinden biz de 35 Mbps'e kadar VDSL kullanıyoruz. CS:GO gibi online oyunlarda Türk sunucularda 5-35 arasında değişiyor. Diğer sunucularda bölgeye göre 50-120 ping arası değişiyor. 1 ay önce binaya Fiber altyapı geldi. Şu anki sağlayıcıya 35 Mbps Down 3 Mbps Upload 65 TL ödüyoruz. SuperOnline sitesinde 24 Mbps Download hızına sahip fiber internet 60 TL. Şu anki VDSL'den 24 Mbps Fiber'e geçmek mantıklı olur mu, ping sürelerinde kayda değer bir azalma olur mu? (Önceliğim online oyunlarda düşük ping almak, yayın yapma gibi bir amacım yok.)

Ayrıca arada sırada kopmalar, hız dalgalanmaları, ping dropları yaşanıyor (Örneğin 60'tan 2-3 dakikalığına 90-100'lere çıkıyor.). Fiber'de bu sorun tamamen ortadan kalkar mı?
Son yaptığım speedtest.net'ten hız testi: Ping: 23 ms Download: 32.75 mbps Upload: 2.88 mbps
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 24Mbit fiber internet kullanıyorum. Pingde aşırı dalgalanma dediğin kadar yok. AKN'yi zaten hemen aştığımız için 35GB AKN'li paket almıştım. AKN'yi geçince 8'e düşüyor. O halde ping biraz yükseliyor ama dalgalanma yine yok. Varsa 25Mbit fiber almanı öneririm onda aknyi geçersen 16ya düşüyor diye biliyorum.
 
Son düzenleme:
Bence Superonlineya geçme kendi tecrübelerimden konuşuyorum. Tabiki benim yaşadığım bölgeden kaynaklı da olabilir fakat sürekli kopma ve müşteri hizmetlerine geç bağlanma gibi nefret ettiğim sorunlar vardı. Türknete geçtim altyapısı varmış krallar gibi internetimi kullanıyorum akk olmadan bence superonline geçme tabikide altyapısı çok iyi hiç kopmaz falan diye güveniyorsan geçebilirsin senin kararın
 
SOL'un cam fiber kablo teknolojisi var, hız ve gecikme bakımından çok daha iyi konumda olursun. Birde 5 mbps upload'ı da yavana atmamak lazım tabi, sonuçta TT bile 100 mbps'de 4 veriyor.
 
Vodafone Fiber 24 mbps 50 GB Akn kullanıyorum. SOL altyapısı ile 5 GHz'de LOL gibi oyunda sabit 14 ping alıyorum. 2 Ay oldu ve hala internet kopması yada yavaşlama gibi bir sorunla karşılaşmadım.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı