Lisede Sınıf Atlama Var mı?

Hayır normal devlet okulunda okudum.

Herhangi bir düzenbazlik vb yapmadım 4 yil ayni ortaokulu 89 genel puanla bitirdim. Sınava girdim puan açıklandı tercih yaptım 1. sıraya yazmama rağmen tutmadı. Dönemi sorduğumda ise o başka bir şey dediler ve konuyu kapattilar.

Anlayacagin her sey tutuyor ortaokulu normal bir sekilde bitirdim ortalamam yüksek devamsızlık az bana dedikleri tek şey 4 ay önce dogmamis olmam.

İl Milli Eğitim müdürüne bile gittik kendisi bir sey yapamadı.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Okula girememe nedeniniz ortaokulda bulunma süresiydi. 4. nakil dönemi açık şuan başvur ve şansını dene. Yoksa mevcut okuluna gideceksin.
 
Okula girememe nedeniniz ortaokulda bulunma süresiydi. 4. nakil dönemi açık şuan başvur ve şansını dene. Yoksa mevcut okuluna gideceksin.
Dedigim gibi okul değiştirmeden okudum deniyorum ve ımamhatip çıkıyor hepsinde öyle oldu tekrar yazdım bu son şansım büyük ihtimal cikmayacak
 
Okul komşu kayıt alanınızda olduğu için olmuş olabilir. Çünkü sistem kayıt alanına göre otomatik seçiyor. Sizin girebilmeniz için okulun kendi kayıt alanından alınacak kimsenin kalmaması gerekiyor. Son giren kişi okulun kayıt alanında olduğu için puanı 40 bile olsa sizden öncelikli oluyor. Sistem puana göre değil de kayıt alanına göre olunca herkes isyan ediyor bizden düşükler girdi biz giremedik diye. Ayrıca bence imam hatip konusunu çok abartmışsınız ben ortaokulu imam hatipte okudum liseyi de nitelikli bir imam hatipte okuyacağım bu kadar korkulacak bir şey yok. Şansınızı denemelisiniz bence. Beğenmezseniz arkadaşların dediği gibi nakil deneyebilir veya 2 sene sonra açık liseye gidebilirsiniz.
 
Okulu kendine sorun etme. Bence bu şekilde daha iyi. Çünkü eskiden İmam Hatipler tercih edilmiyordu. Bundan dolayı da genel olarak puanı düşük dinle veya dersle alakası olmayan serseriler doluyordu. Birbirlerini daha da kötü etkiliyorlardı. Ancak artık puana değil adrese dayalı olduğu için okuldakiler de senin çevrenden olacak. Eğer yaşadığın yer serserileriyle ünlü bir yer değilse merak etme serseri olmazsın. [emoji5]
Derslerine çalışmaya bak olan olmuş maalesef. Bundan dolayı da kendini salma. Sen istedikten sonra hiçbir şey engel olamaz.

Bu arada ders saatlerine nereden bakabilirim. Benim baktığım yer de Anadolu liseleriyle neredeyse aynıydı ders saatleri.
 
Böyle sistem mi olur saçmalığa bak ben ateistim mesela senin yaşında olmuş olsam imam hatipte eğitim görmek zorunda mı kalacaktım ne kadar saçma bir sistem haline gelmiş.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı