İngilizce Nasıl Öğrenilir?

Günlük hayatta kullandığın programları veya değiştirebildiğin yerde dili ingilizce yap bir süre sonra aklında kalır zaten. Ayriyetten yabancı dizi öneririm hem sıkılmassın hem de biraz aklında kalır. Tabii bu kişiden kişiye göre değişir kimisi görerek öğrenir kimisi duyarak bazıları da direk kapar olayı.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda önce İngilizce sonra Türkçe'sini söylüyor, bunu dikkate alarak izle.
 
İngilizce konuşmak istiyorsan önce cebinde para olacak ondan sonra sağlam bir hoca bulacaksın çekingen değilsen kursa git orada herkesle konuşmaya çalış.
Yabancı dil 2 şey ister 1.si para 2.si azim.
 
İngilizce ile uğraşmış iseniz basit konuları bilmeniz gerekir. Gelecek zaman, şimdiki zaman, Geçmiş zaman. Kelime bilginizi geliştirmelisiniz. Bol bol grammar çözmelisiniz. Listeninginizinde iyi olması gerekmekte ki konuşulanı anlamanız için o kelimeleri dinleyebilirsiniz.
 
Kesinlikle youtube kullan, fakat ingilizce öğrenmek için değil, ingilizce videolar izlemek için. Mesela atıyorum yemek yapma videoları seviyorsan artık bütün o tarz izleyeceğin videoları Türkçe değil ingilizce kaynaklardan izle, ve bunu her alanda yap. Mesela adam yemeğe tuz atarken bunu ingilizce söylüyor ve sen yaptığı şeyi görüp ingilizce karşılığını duyuyorsun, ve zamanla bunu duya duya aklında kalıyor. Bunu yıllardır yapıyorum, ve şu an ingilizce düzeyim ingilizce konuşulan bir ülkede rahatça yaşayabileceğim bir seviyede. İngilizce bilmek o kadar işe yarıyor ki anlatamam, herhangi bir bilgi gerektiği zaman ingilizce olarak arıyorsun ve tak diye buluyorsun. Aynı bilgiyi Türkçe olarak arasan ya bazen hiç bir şey çıkmıyor ya da saçma sapan kaynaklardan yalan yanlış bilgiler çıkıyor, bu konuda gerçekten çok iyi bir şey. Önerebileceğim en iyi şey youtube, günde 8-10 saat zaman geçirdiğim bir platform ve gerçekten faydası var. Kişiden kişiye elbette değişiyordur fakat bende bu işe yaradı, denemeni öneririm. Başkasına sorsan dizi ya da kurs diyor genelde fakat bunlardan her alanda konuşabilecek bir seviyede ingilizce öğrenen tanıdığım hiç olmadı.
 
hem türkçe hem ingilizce altyazılı filmler izlemeye bak konusma tarzı çok önemli ( aksan ) konusmalarından kaptığın kadar konusma tarzlarından da kapmaya bak yabacı dizi izleyebilirsiniz. Önerim vikings ve the vampire daires izleyebilirsin.
 
İngilizce konuşmak istiyorsan önce cebinde para olacak ondan sonra sağlam bir hoca bulacaksın çekingen değilsen kursa git orada herkesle konuşmaya çalış.
Yabancı dil 2 şey ister 1.si para 2.si azim.

Gördüğüm kusura bakmayın ama en saçma yorum. B2 seviyesine sahibim ingilizce konusunda ve hiç para vermedim öğrenmek için. Kitap bile almaya gerek yok. Ödediğim tek para internet tarifesi başka bir şey değil.

@Erdal Bakkal arkadaşım bir video atmış sana. O video VideoEğitim kanalının oldukça kaliteli ve doygun ingilizce eğitim setinden sadece bir video. Eğitim setini Youtube üzerinden izleyebilirsiniz. Gramer konusunda bana inanılmaz yardımı oldu. Asıl öğrenme kaynağım ise yabancı insanlarla iletişime geçmemdi. Google Play veya AppStore üzerinden çok sayıda online oyun indirebilirsiniz. Clash of Clans tarzında bir oyunda İngiliz klanına girerek onlarla iletişim kurmaya çalışarak öğrendim ben. Arada 3 sene geçmesine rağmen hala mesajlaştığım insanlar var.

En temel yol insanlarla konuşmak ki bu benim söylediğim şey kadar basit. Önce seveceğin bir oyun bul ve orada insanların aktif olduğu yabancı bir klana gir. Zaten kimse seni kovmayacaktır onlarla iletişime geçtiğinde. Söylediğim eğitim setini de takip ederek çok güzel bir seviyeye gelebilirsin.
 

Geri
Yukarı