Saçlarda yağlanma

monsterback

Hectopat
Katılım
28 Kasım 2017
Mesajlar
61
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim saçım ve yüzümde özellikle burun kısmı aşırı yağlanıyor, her sabah duş almama rağmen. Daha akşam olmadan aşırı yağlanıyor. Sabahları duş almadan dışarı çıkamıyorum saçım şu an uzun iyice zorlaşıyor. Artık kısa halinde de aşırı yağlanma oluyordu ama en azından çok fazla vaktimi almıyordu.

Bunun için hangi doktora gitmeliyim ve gitsem bir çözüm yolu önerebilir mi? Bunun için ilaçlar vs var mı? Yani 18 yaşındayım hiç sivilce problemi çekmedim çok az çıkıyor ancak bu saç yağlanmasından çok muzdaribim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Saçların yağlanması iyidir. Saçınızı iki günde bir yıkamaya alıştırın. O zaman yağlanma süresi dengelenecektir.
Saç Yağlanması nasıl önlenir? - Dermadolin
Yukarıda söylenen bazı şeylerinde etkisi var.

Yaşadığımız tüm saç sağlık sorunları ile ilgili olarak dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekir. Kamu ve özel hastaneler yanı sıra doktorların kendi özel muayenehaneleri bulunmaktadır. Kamu (devlet) hastanelerinden hizmet almak isterseniz Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekmektedir. Özel hastanelerde ise bu bölümün ismi Dermatoloji (Cildiye) yada Cildiye (Dermatoloji) şeklinde karşınıza çıkabilir. Dermatolog adı verilen uzmanlar tüm cilt problemleri yanı sıra toplumda sık görülen saç sorunları ile de ilgilenmektedir.
Kaynak: Saç dökülmesi için hangi doktora gidilir?
 
Geçmiş olsun da sabah yıkanıp akşam olmadan yağlanan saçları ilk defa duydum.Çabuk yağlanan saçlar için şampuanlar vardır belki?
 
Yaşım 25 olarak bende de durum aynı. Dışarı çıkacağım zaman resmen yüzümü lifleyip çıkıyorum o dereceye geldi artık. Ama yinede fayda etmiyor 1-2 saat içerisinde yüzüm yağlanmaya başlıyor, özellikle burun bölgesi. Saçlarımı da yıllardır 3-4 arası vurdururum buna rağmen her gün yıkarım çünkü her gün yağlanır. Konuyu takipteyim bende.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı