Neden Çoğu Kişi Intel Fanı?

@DelerSS
Cahil dolu Facebook gruplarına yardım için yazıyorlar, biri çıkıp ''AMD çok ısınıyor alma'' diyor. Sonra adam gelip ''AMD F/P olarak çok iyi ama AMD ısınıyor diyorlar'' diyor. O dönemler çok eskide kaldı. Intel fanboylarına istediğin kadar anlat, ''Intel'in kalitesi yeter abi'' diyorlar. Sanki arada kalite olarak fark varmış gibi.
 
Sebebi aslında ülkemizde monitöre verilmeyen değer şöyle açıklayayım. Adam canavar gibi bir Ryzen sistem topluyor 1080P de oyun oynuyor çünkü bizim insanımızda şu var kasa sağlam olsun monitör sadece görüntü veriyor. Sonra bir bakıyor daha düşük seviye Intel bir işlemci aynı bileşenlerle FPS de fark atmış sonra başlıyor araştırmaya Tek çekirdek performansı diye bir şey görüyor vay AMD aldığım güne lanet olsun diyor ve gidiyor herkese Intel önermeye başlıyor. 1080P oyuncusu olarak aldığım 8700K 1506 TL iken Ryzen 1400 TL civarı idi ve ben Inteli sadece 1080P 240 Hz olan monitörde istediğim FPSi alabilmek için tercih ettim ki alıyorum da fakat yakın zamanda 2k bir monitöre geçiş yapacağım ve Intelin bana verdiği hiç bir avantaj kalmayacak. Tamamen kişisel ihtiyaçlar doğrultusunda değişen bir durum bana şuan sorsanız gider 2700X alırım sebebi ise 2020 ye kadar soket değiştirmeyecek olması 12nm olması saf gücünün Intelden daha iyi olması ve çoklu çekirdek performansı fakat o dönemler FPS odaklı olduğum için Intel aldım zamanla bu algı yıkılacak evlere 2K monitörler daha aktif olarak girmeye başlayacak işte o zaman Ryzen yaptığı patlamayı katlayarak devam ettirecek.
 
İntel İntel hmm. Hocalarım sadece İntel'in büyük bir geçmişi ve adının bilinmesi var. Yaz tatilinde bilgisayar mağazaların da çalıştım. Kimi görsem "Aga Amd Almıyacan net" diyip duran insanlara laf anlatmakdan bıktım. Tamam AMD'nin geçmişde işlemcileri iyi olmayabilir ama bana göre bu Ryzen'in yayılmasıyla son buldu. Bana göre bazı modeller fiyat olarak uygun hem de performan bakımından da öyle. En basitinden şöyle söyleyeyim Amd Athlon serisini yeniden çıkardı değil mi? Vega 3 Graphics'i içine dahil etti. 55 Dolar dedi bu işlemciye.

images.jpeg


Buyrun Cs Go performansı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tek demek istediğim AMD kendini geliştiriyor ve böyle devam edecek ama İntel Fanboyluğu da hiçbir zaman bitmeyecek.
 
Intel, AMD, Samsung, Apple, Microsoft, Sony gibi şirketler her ne kadar rekabet içinde olsalar dahi özünde temel bileşenler içinde çalıştıkları firmalar bazen aynı ''semiconductor company'' (yarı iletken üretici) ile yolları kesişiyor. Örneğin Apple ve Samsung her ne kadar rekabet içinde olsalar da ikiside Qualcomm ile anlaşmalı üretim yapıyorlar. Zamanında Xbox, ASUS ve Samsung telefonlar Pentagronun elinden çıkmıştı. Bu firmalarda genelde TSMC gibi üretimin temel sınfı olan temel yarı iletken üreticileriyle çalışıyorlar.

Gelelim aradaki farklara, bu işlerde sadece materyal/donanım (hardware) ve yazılım (software) farkı yok. Global business marketing, advertising gibi kelimeler karşımıza çıkıyor makalelerde, bunlar küresel market pazarları ve marka reklam değeri olarak ele alınabilir. Tabiki de parası olan tercihini çoğunlukla Intel üzerinden yapıyor, daha stabil daha iyi bir materyal yapısı var ve en iyi workstation kullananların çoğu Intel'i halen daha tercih ediyorlar. Market durumu stabil olmayan Türkiye vb. dolar endeksi değişken ve alım gücünün yeterli olmadığı ülkelerde mecburi olarak AMD tercih ediliyor, daha ucuz, stock fan, f/p olarak en iyi tüketim malı olarak karşımızda duruyor.

Şahsen ben Intel'in günümüzde yürüttüğü politik tavırlar yüzünden pek sıcak bakmıyorum, zamanında AMD soketli anakart üretimi yapan firmaları kışkırtmaları, benchmark'ta hile yapmaları gibi skandalları olan bir firmaya para kazandırmakta pek vicdanıma uymuyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı