Freesync Desteği Bugün Gelecek mi?

Freesync bir monitöre sahibim, ekran kartı olarak ise GTX 1060 kullanıyorum. Günlerdir 15 Ocak'ta gelecek olan bu driver güncellemesini bekliyorum, peki bu yenilik bize ne sunacak tam olarak bilmemekteyim. Adaptive-Sync olarak gelecek olan özellik sayesinde eskiden 40 FPS alındığında göze çok kırılıyormuş gibi görünen durum artık olmayacak mı? Ayrıca ben rekabetçi oyunlar da oynuyorum, bu oyunlarda input lag oluşmasını istemem. Bu özelliği aktif ettiğimde mouse lag olacak mı? Benim gibi heyecanlı olanlar kimler? :)
Bu yenilik tam olarak nedir? Nvidia ekran kartıyla Freesync kullanmak gibi bir şey mi biraz açar mısınız.
 
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


11. dakikaya bakınız.
 
Henüz gelmedi. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor :D
Arkadaşlar driver geldi. Monitörüm listede olmamasına rağmen el ile açmak için nvidia denetim masasını açtığımda G-Sync ayarı açık haldeydi. Yani açmama gerek kalmadı. Sanırım 12 monitörün sayısı artmış. Ya da aynı teknolojiyi barındıran test edilmemiş monitörler var. Zira listede çok fazla Acer monitör vardı ve benim monitörümde Acer. Bu da bir ihtimal. Yakında deneyip sonucu yazarım.
 
Son düzenleme:
Henüz gelmedi. Heyecanlı bekleyiş devam ediyor :D
Arkadaşlar driver geldi. Monitörüm listede olmamasına rağmen el ile açmak için nvidia denetim masasını açtığımda G-Sync ayarı açık haldeydi. Yani açmama gerek kalmadı. Sanırım 12 monitörün sayısı artmış. Ya da aynı teknolojiyi barındıran test edilmemiş monitörler var. Zira listede çok fazla Acer monitör vardı ve benim monitörümde Acer. Bu da bir ihtimal. Yakında deneyip sonucu yazarım.
Ekran kartı modeliniz nedir? Bende 1050Ti var suan G-Sync ayarı gelmedi.
 
Valla bende de oldu sanırım.
Ekran Alıntısı.PNG
 

Aynen Freesync monitörlerin hepsinde Gsync monitörlerde olduğu gibi Nvidia logosu gelmiş. Aşağıda testi geçen 12 monitörden olmadığını yazıyor ancak yine de açılabiliyor. Yaptığım testlerde yırtılmaya rastlamadım. Ancak 35-40 FPS dolaylarında seyreden sahnelerde kapalı olduğu zamanlarda olan kadar olmasa da hafif stuttering(eskinin 1/3'ü kadar) problemi var. Ancak eskiye nazaran çok daha kabul edilebilir düzeyde. Hiç yoktan iyidir. Belki zamanla daha iyi olur. Herkese hayırlı olsun.

Ek olarak gerekli ayarları yaptıktan sonra oynadığınız oyunda FPS limitini monitörünüzün yenileme hızından 1 düşük seçerseniz aldığınız FPS monitörünüzün Freesync Range'inden çıkmadığı sürece(örneğin benimki "30-144 Hz") Gsync aktif oluyor. Bunu monitörünüzün Freesync Range'i içerisinde FPS alıyorken monitörün üzerindeki butonlar vasıtasıyla monitör ayarlarına girip yenileme hızına baktığınızda görebilirsiniz. Her açışınızda farklı değer ile karşılaşacaksınız ki bu da değişken yenileme hızının yani Gsync'in aktif olduğunu gösterir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı