Bunu birinin atacağını biliyordum. THH incelemesini okursanız 'Her sayfada imza olmadığı' diye yazıyor. Bu durumda D-Smart'ın sözlü/yazılı taahhüt almayı unuttuğu belli. Sonuç olarak parayı abonelik sözleşmesi için talep etmiş oluyor ve bu sefer bahsettiğiniz kanun devreye giriyor.
@Silinen üye @Silinen üye bilgilendirme yanlış. 1 yıldan uzun süreli abonelik sözleşmelerinde cayma bedeli alınamaz. Fakat ISS firması sözleşmeden ayrı imzaladığınız taahhütname için para istiyor. Attığınız videoda da abonelik sözleşmesi olarak belirtiyor zaten. Altyapı koşullarının değişmesi veya ayıplı hizmet dışında sözlü/yazılı taahhüt verildiyse her türlü ceza ödemek zorunda.
2 yıllık sözleşmenin daha 11 ayı olduğunu, kapatırsak 510 lira ödeyeceğimizi söylediler.
ABONELİK SÖZLEŞMELERİ YÖNETMELİĞİ 24 Ocak 2015 CUMARTESİ
Resmî Gazete
Sayı : 29246
Sözleşmenin feshi
MADDE 22 – (1) Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıl ve daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.
(2) Süresi bir yıldan az olan belirli süreli abonelik sözleşmesinde satıcı veya sağlayıcı tarafından sözleşme koşullarında değişiklik yapılması halinde veya tüketicinin hizmetten yararlanmasına engel olabilecek geçerli bir sebebin varlığı halinde tüketici sözleşmeyi feshedebilir.
(3) Tüketicinin taahhütlü aboneliğini süresinden önce feshetmesi halinde, 16 ncı madde hükmü uygulanır.
(4) Satıcı veya sağlayıcı, abonelik sözleşmesinin feshedilmesi ile ilgili bildirim ve taleplere ilişkin işlemleri yerine getirmek üzere gerekli tedbirleri almak ve gerektiğinde uygun bir sistem kurup bu sistemi kesintisiz olarak açık tutmakla yükümlüdür.
Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi
MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.
(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.
Aklım karıştı biraz@Silinen üye Bende sizin paylaştığınız kanunu paylaşacaktım. Konu sahibinin de taahhüt için sözleşme dediğini umuyorum
Oldu ki THH kararı olumlu çıktı fakat firma işi mahkemeye taşıdı, burada kaybederse ceza bedelini ödemekten kurtulayım derken karşı tarafın bütün masraflarını ödemek zorunda kalırsınız. Taahhüt ve sözleşme tamamen farklı ve asla karıştırılmaması gerekiyor. Bir sıkıntı yok yani.
Konu sahibi arkadaş ise sözlü/yazılı taahhütü ihtar ile isteyebilir. Göndermezlerse THH'ye başvurabilir bir nebze şansı var sanırım.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.