M2 SSD'lerin SATA SSD'lere karşı süre farkı neden bu kadar az?

  • Konuyu başlatan Vasc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1B

Vasc

Kilopat
Katılım
7 Ekim 2018
Mesajlar
1.674
Makaleler
1
Çözümler
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sorum başlıkta da gördüğünüz gibi. YouTube'da gördüğüm videolara göre M2 SSD'lerin SATA SSD'lere olan süre farkı bazı şeyler dışında çok az. Yer yer 3-4 saniyeye kadar indiğini gördüm. M2 SSD'lerin hızları 3000'leri aşabilmişken hızları 500 ekseninde olan SATA SSD'lere olan bu süre farkı neden bu kadar az? Hem şaşırıp hem de saçma buluyorum bu durumu. Peki bunun sebebi nedir? Görüşlerinizi bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normal kullanımda zaten o hız farkı çok önemli değil sürekli video aktaran yada yazdıran insanlar için ideal seçim.
 
Kardeşim kullandıkları arabirimlerden dolayı o fark oluşuyor. M2 SSD' ler PCI arabirimini, SATA SSD' ler ise SATA arabirimini kullanıyor.
 
Samsung 850 Pro veya Evo niçin Benchmarkta ve kullanıcı oylamalarında M2 NVMe 960 Evo'lardan daha yüksek ve performanslı değerlere sahip? Samsung 850 grubu SSD'ler M2'lerden daha mı performanslı? Bilgisayarımda hem M2 Port Samsung 960 Evo var hem 850 Pro var. İki SSD'ye de aynı şekilde Windows 10 kurarak denedim. 850 Pro çok daha performanslı çalışıyor. Tepkime süresi ve sayfa açmalar sata da daha hızlı. Neden kaynaklanıyor?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde ilk olarak 860 Evo vardı. Daha sonra 970 Evo da ekledim. 970 Evo'ya sistemi kurduktan sonra rahatça farkedilen açılış süresi olsun oyunlara giriş süresi olsun değişim oldu. Fark çok az, aradaki farkı anlamazsın gibi cümlelere ben anlam veremedim şahsen. Her M.2 yüksek hızlarda yazma ve okuma kazandırmıyor. M.2 olup NVMe olması gerekiyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı