XIGMATEK Mid Tower 650W 80+ Gaming Astro kasa nasıldır?

Computergeek

Decapat
Katılım
2 Ocak 2019
Mesajlar
204
İyi akşamlar arkadaşlar,

Kendime sistem toplamayı düşünüyorum ama sistemin en bilmediğim parçası bu diyebilirim bu kasayı kullanan var mıdır? Hava akışı falan nasıl? Kablolama imkanları nasıl? PSU'ya güvenebilir miyim Xigmatek'in kaliteli midir? Akım koruma gibi koruma devreleri var mıdır? Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
 
Xigmatek güvenlidir.Onu söyleyebilirim.
Kasayı geçtim de bazı videolarda PSU'dan cızırtı sesi duydum sizce normal mi bu? Sizce bu PSU kaliteli midir?

xigmatek-mid-tower-650w-80-gaming-astro-en41466-atx-pc-kasasi-te__1411374854048178.jpg
 
Yok kardeşim sesi gayet az ben daha yeni aldım bu kasayı PSU gayet başarılı ama pişman oldum.

Kendi elimle vatandan aldım camın köşede ufak çatlak gibi bir şey var onu umursamadım, sonra 2 saat kumandası çalışmadı bir kere mod değişti fan hızını düşürdüm derin bir oh çektim sonra kumanda gene gitti sesi azaltamadım. Garantiye göndersem ayrı bir dert uğraşsam ayrı bir dert toplayacam kasayı diye saatlerimi harcadım. Rampage xigmatek bunlardan uzak durun gidin phanteks NZXT gibi kasalara bakın RGB olayına falan aldanmayın. Modlar çalışsa iyi de insan kontrol etmez mi yaparken bunları.


Kardeşim yorumu düzeltiyorum, PSU konusunda kasa başarılı anlattığım sorunu çözdüm ürün arızalı çıktı şansıma kumanda ve camda sorun vardı. Segment ile iletişime geçtim beni pek umursamadılar garantiye gönderin bakalım dediler oysa ki gönderecekleri ucuz bi kumandaydı. Vatan'a gittim yok elimizde kalmadı yok şöyle böyle dediler. İade alın dedim alamayız iade faturası kesmeniz lazım falan dedi bende deliriverdim bi an tersledim önüme geleni saat aksam 9 falandı.

Ya dedim alın ya da buradan biryere ayrılmıyorum kimseye karşı kırıcı olmak istemiyorum bana müdürünü çağır sıfır ürünü garantiye göndermekte neymiş dedim. Aradan 5 dakika sonra yukarıdan sıfır kapalı kutu birdaha geldi hani yoktu dediğimde ise bu ürün transfer ürünüydü dediler.

Şu an çok memnunun ürün gayet kaliteli fakat satıcılar biraz gevşekler markadan yana değil sorunum satıcıdan yana alacağınız firma güvenilir olsun gerçi bugün vatana bile güvenemiyorsak kime güveneceğiz orası da tartışılır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yok kardeşim sesi gayet az ben daha yeni aldım bu kasayı PSU gayet başarılı ama pişman oldum kendi elimle vatandan aldım camın köşede ufak çatlak gibi birşey var onu umursamadım sonra 2 saat kumandası çalışmadı bir kere mod değişti fan hızını düşürdüm derin bir oh çektim sonra kumanda gene gitti sesi azaltamadım garantiye göndersem ayrı bir dert uğraşsam ayrı bir dert toplayacam kasayı diye saatlerimi harcadım rampage xigmatek bunlardan uzak durun gidin phanteks nzxt gibi kasalara bakın RGB olayına falan aldanmayın modlar çalışsa iyide insan kontrol etmezmi yaparken bunları.
Kardeşim yorumu düzeltiyorum psu konusunda kasa başarılı anlattığım sorunu çözdüm ürün arızalı çıktı şansıma kumanda ve camda sorun vardı segment ile iletişime geçtim beni pek umursamadılar garantiye gönderin bakalım dediler oysaki gönderecekleri ucuz bi kumandaydı vatana gittim yok elimizde kalmadı yok şöyle böyle dediler iade alın dedim alamayız iade faturası kesmeniz lazım falan dedi bende deliriverdim bi an tersledim önüme geleni saat aksam 9 falandı ya dedim alın yada buradan biryere ayrılmıyorum kimseye karşı kırıcı olmak istemiyorum bana müdürünü çağır sıfır ürünü garantiye göndermekte neymiş dedim aradan 5 dakika sonra yukarıdan sıfır kapalı kutu birdaha geldi hani yoktu dediğimde ise bu ürün transfer ürünüydü dediler şuan çok memnunun ürün gayet kaliteli fakat satıcılar biraz gevşekler markadan yana değil sorunum satıcıdan yana alacağınız firma güvenilir olsun gerçi bugün vatana bile güvenemiyorsak kime güveneceğiz orasıda tartışılır.
Hocam cevabınızı yeni okudum kasadan memnunsunuz sanırım fan hız ayarı var mı? Soğutması nasıl? Gürültüsü nasıl ?
 
Hocam cevabınızı yeni okudum kasadan memnunsunuz sanırım fan hız ayarı var mı? Soğutması nasıl? Gürültüsü nasıl ?
Normalde gürültülü biraz fakat fan hız ayarı kumanda üzerinde mevcut düşük ve yüksek olmak üzere 2 mod mevcut masa üzerinde kullanıyorum. Ben düşüğe alınca gayet sessiz bir kasa soğutma konusunda fazlası ile başarılı ben birde Dark'ın 2 tane fanını taktım üzerine aslında hiç gerek yoktu ama elimde fazla olunca takıverdim. Geçtim 6 fan olmasına rağmen gayet ses düzeyi başarılı hele bir de Rampage Redsky vardı ondan sonra yarı yarıyadan daha sessiz diyebilirim.

20190205_022016-1008x756.jpg20190205_021402-756x1008.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde gürültülü biraz fakat fan hız ayarı kumanda üzerinde mevcut düşük ve yüksek olmak üzere 2 mod mevcut masa üzerinde kullanıyorum ben düşüğe alınca gayet sessiz bir kasa soğutma konusunda fazlası ile başarılı ben birde darkın 2 tane fanını taktım üzerine aslında hiç gerek yoktu ama elimde fazla olunca takıverdim geçtim 6 fan olmasına rağmen gayet ses düzeyi başarılı hele birde rampage redsky vardı ondan sonra yarı yarıyadan daha sessiz diyebilirim.
Güç kaynağı konusunda bilginiz var mı? Açıkçası şuan kafama takılan tek konu o.
 
Güç kaynağı konusunda bilginiz var mı? Açıkçası şuan kafama takılan tek konu o.
Güç kaynağında ses yok gibi bir şey kardeşim, benim sistemime gayet verimli çalışıyor ısınma sorunu diye bir şey yok. Ilımıyor neredeyse saatlerce yüklenmeme rağmen Xigmatek diğer rampage everest gibi dandik bir marka değil kötü herhangi bir yorumuna bu zamana kadar rastlamadım kendimde gayet memnun kaldım alırken power konusunda bende çok tereddüt etmiştim.

Eski serilerinde bile şikayet yok hiç ama kasanın yeni serilerinde kumanda ve modlar farklılık gösterebiliyor birbirlerine çok yakın ama kumanda olsun fan çoklayıcısı olsun daha kaliteli bir duruma geçmiş.

Tabii ki bu durumda powerlarda X power serilerine geçmiş X power serileri çok başarılı eski powerlara bakış maldan çalmak yerine kendilerini biraz daha geliştirmişler. Ben bi problem yaşadım onu da yukarıda belirttimsaten beni üzen kasa değil firma olmuştu hallettim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı