BluTV Dolandırıcılığı

Her türlü işin kurnazlığına kafa çalışıyor. Ufak hesaplar peşinde oldukları için de daha çok kaybediyorlar. Bu sebeple de yerli servislere üye olmuyorum. Girmesi kolay ama çıkması zor. Mutlaka bir ısırık almadan da bırakmıyorlar adamı. :) Geçmiş olsun, hakkınızı arayın.
 
Çok saçma bir durum gerçekten, normalde olması gereken 7 gün ücretsiz diyorlar ise 7. günün sonunda kredi kartınızdan para çekmesi gerekiyor. 3. günden para çekmesi gerçekten çok saçma ve dolandırıcılığa girmektedir.
 
Türk işi. D-Smart işte ne beklersiniz.
Bankaya ödeme iptali yaptırıp bu ücret bedeli karşılığında hizmet almadığınız ücretsiz deneme sürümünden kart bilgileri zorunlu tutulup para çekildi tarzında konuşabilirsiniz.
 
Arkadaşlar,


Kart bilginlerinizi vererek üye olduğunuz sistemlerden yapılan işlemler MailOrder olarak geçer ve isterseniz içerik bile kullanmış olun bankanızı arayıp rızanız dışında çekim yapıldığını belirtmeniz durumunda bu tutarları geri alırsınız.
Benzer bir olay MacFit üyeliğimde olmuştu ve harcama itirazı ile çatır çatır aldım paramı.

Fiziksel kart yerine sanal kart kullanmanız çok önemli, limitini istediğiniz gibi yönetebilirsiniz. İstediğiniz zaman kartı kapatıp yeni bir sanal kart alabilirsiniz.
Kredi kartlarından yapılan MailOrder işlemlerden korkmayın. İşlem yapılırken şifre girmediğiniz, işleme ait bir slip olmadığından her zaman siz haklısınız :)
 
Bilgilendirme için teşekkürler. Böylesi işlemler için mobil bankacılık sistemlerinden sanal kart oluşturmanı öneririm. Limitini kendin belirlediğin ve istediğin zaman iptal edebileceğin kartlar. Olmayan karttan para çekemezler.
Kart da para yoksa üyelik işlemini tamamlayamazsınız bilginize.
 
Ne yazık. Ben Netflix'te yanlışlıkla aboneliği iptal ettirmeyi unutmuştum ve 40 lira çekilmişti. Hiçbir içerik izlememiştim. İletişime geçtim, seve seve yardım ettiler. Hemen kontrol ettiler, gerçekten de izlememişsiniz, iade yapılabilir dediler ve paramı üç iş günü içinde hesabıma geri aktardılar.

İş ahlakı yok ülkemizde maalesef.
Ne hikmetse yabancılar bile bizi daha çok düşünüyor :) Bizimkiler anca "milleti nasıl öperim" düşüncesinde. Bu yüzden gelişemiyoruz ya. Palavra palavra ve palavra
 
Herkese merhabalar arkadaşlar çok sinirliyim sizin de başınıza gelmemesi için sizlerle paylaşmak istiyorum. Kaçırdığım bir diziyi izlemek için BluTV'nin 7 gün ücretsiz kullanım kampanyasına kanıp siteye üye oldum, üye olurken de benden kart bilgilerimi istedi mecburen verdim. O akşam diziyi sürekli donduğu için izleyemedim en fazla 40 dakika izlemişimdir, sonra kapattım ve siteden çıkış yaptım bir dahada asla girmedim. Aradan 2 gün geçti yani 3. gün kart ekstremde 19.90 TL BluTV aylık ücreti kesildiğini gördüm. Madem 7 gün ücretsiz neden 3. gün ücret alınıyor diye sinirlendim aradım müşteri hizmetlerini bana mazeret uyduruyorlar ben fikrimi değiştirir izlermişim falan yok yüzlerce dizi varmış diyerek konuyu dağıttı bayan ve yardımcı olamayacağını söyledi. Üyeliğimi hemen iptal ettim ve internette BluTV ile ilgili şikayetleri okumaya başladım daha da sinirlendim. Üyeliğini iptal edenlerden bile aylarca üyelik ücreti almışlar. Ben diyorumki ya ben 3. gün onu farketmeseydim aradan 4-5 ay geçseydi ben izlemediğim halde bunlar her ay çekmiş olsaydı ne yapacaktım acaba, şuan bile tedirginim üyeliğimi iptal ettim ama bir sonraki ay çekerler mi diye düşünüyorum. Böyle bir fırsatçılık olmaz 7 gün ücretsiz diyip reklamlar yapıp 3. gün para çekiyorlar. Eğer çekilmeye devam ederse tüketici hakem heyetine gideceğim eğer ordanda sonuç alamazsam kaç paraysa umursamayıp dava açacağım. Sizlerinde dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Geçmiş olsun. Bence de Tüketici Hakem Heyetine başvurabilirsiniz.
 

Geri
Yukarı