Üç ayrı çağda hayatımızı çok kolaylaştıran üç buluş hangisidir ve bunun gerekçesi nelerdir?

Katılım
7 Şubat 2017
Mesajlar
3.031
Makaleler
4
Çözümler
64
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
müh.
Merhaba, değerli arkadaşlar; ilk çağ, orta çağ ve yeni çağda hayatımızı kolaylaştıran 3 önemli buluşu gerekçesiyle birlikte yazmanızı isteyeceğim. Örneğin:
1 - İlkçağda ateş : Ateş sadece ısınma, karanlıktan korunma, yiyecek pişirmede işe yaramamış, küçük el aletleri ve maden alaşımların yapılmasıyla, maden (tunç, bronz) çağlarının beraberinde gelmesini sağlamıştır.
2- Orta çağda düdüklü tencere: Düdüklü tencere sadece mutfakta olan işimizi kolaylaştırmakla kalmamış beraberinde buna bağlı olarak buhar makinesinin, türbininin bulunmasıyla okyanus ötesi vapur seferlerinin yapılmasını, yani bir sanayi devriminin temeli olabilmiştir.
3- Yeni çağda elektrik: Elektrik sadece hayatımızı kolaylaştırmakla kalmamış, sanayinin, endüstride çalışan makinelerin elektrikli hale çevrilmesini, elektronik alanına geçilerek telefon, telgraf, radyo, laser, TV, bankamatik, ginger, sürücüsüz (otonom) araçlar, bilgisayarlar ve yapay zekanın da beraberinde hayata geçirilmesinin ilk temeli olabilmiştir. Kolay gelsin.
 
Bence en önemli buluşlar ilk çağlarda ateşin bulunması. Yeni çağda elektriğin icadı. Ve günümüze en yakın olanı Nano teknolojinin icadı.

Nano teknoloji ile elektriğin icadını bir tutmak yanlış olur bence. Yani ampülün bulunması ile yapay zekanın üretilmesi aynı kefede yer alamaz.
 
Ateş,elektrik ve futbol. 😂
Elektronik (Electronic Arts = EA) ise PC'de futbol oyununu sevenler açısından çok doğrudur :) Ama aslı Roma devrinde sanırım insan kafasıyla oynandığı için çok eski bir çağda kalıyor, yani bildiğimiz asıl futbolun icadı. Kolay gelsin.
Buhar motoru, yari iletkenler ve ateş.
Sanayi ve ulasim devrimi, enformasyon devrimi ve metal manipulasyonunun kesfi ( yuksek isi ile ).
Nano teknolojiyi elektrik-elektronikten çok ayrı düşünmemiz lazm, çok doğrudur. Malzeme bilimiyle daha yakından ilişkili ve yeni teknolojidir. Çünkü yalnız elektrik malzemesi olarak değil örneğin hiç ıslanmayan ve kirlenmeyen kumaşlar şeklinde tekstil malzemesinin de atomik iç yapısı değiştirilmiş oluyor. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Onu bilmem de en şeytani buluş otomatik vitesli araç. Normal arabayı kullanamayacak bu sürücüler yüzünden yılda kaç kişi ölüyor ve sakat kalıyor acaba?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı