İnsanlar Neden İphone Alıyor?

  • Konuyu başlatan T4b
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 109
  • Görüntüleme 11B

T4b

Decapat
Katılım
5 Eylül 2018
Mesajlar
65
Arkadaşlar ben hala insanların neden İPhone aldığını anlamış değilim. Sistem özelliği olarak kendisinden kat ve kat düşük bir Android cihazın altında kalıyor. Bir tek işletim sistemini beğenmişimdir İPhone'nun. Steve Jobs zamanından sonra İPhone batmıştır bence. İnsanlara sorduğumda bana sadece "Çünkü İPhone." diyebiliyorlar ve hala iyi olduğunu iddia edebiliyorlar. (ne kadar sıradanlaşmış olan İPhone dış görünüşünü ben nedense çok seviyorum)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone'un alınma sebebini kelimelerle tarif etmek zor, kullanınca daha iyi anlaşılıyor :) Tabii ki işletim sistemi en büyük etken, arayüz de öyle.
 
Canını yediğim ülkemin insanları popüler olan her şeyi yapma zorunluluğu duyduğundan öyle. Bir şarkı popüler olur herkes dinlemeye başlar, nedenini sorunca herkes dinliyor cevabını alırsınız. Bir kafe çok gidilen bir yer olmaya başladığında oraya giden birine sorsanız buraya neden geldiniz diye herkes geldiği için diyecektir. E şimdi bu telefonlar da popüler olmuştu bir ara ve herkes almaya başlamıştı. Cevap yine aynı 'herkes aldığından' dolayı. Alan kişilerin de bu telefonları abartmasıyla bu telefonların Android işletim sistemine sahip olan telefonlardan çok daha iyi olduğu algısı çıktı ortaya ve aldı başını gitti. Ben şahşen başka bir sebebinin olduğunu düşünmüyorum.
 
Ben stabilitesi için aldım, kasan LG G3'ümden gına gelmişti. Bundan sonra da bir daha alamam herhalde, bir telefona 6000 TL veremem. Iphone 7-8 gibi düşük modelleri de bence artık alınmaz, sundukları ekran/kasa oranı şaka gibi.
 
İnsanların neden aldığını bilmiyorum. Herkesin kendine göre sebebi ya vardır ya yoktur.

Benim alma sebebim ise arayüz, uzun ömürlülük ve ikide bir sorun çıkarmaması. Bir daha hayatım boyunca Android kullanmayı düşünmüyorum. Ortalama 4 yılda bir telefon alırım, telefonla yaptığım şeyler sınırlı olduğu için bana yetiyor. Sistem özelliği olarak Android cihazların altında kalıyor demişsiniz, keşke körü körüne kafanızdakileri yazmak yerine ufak bir araştırma yapıp gelseydiniz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı