Vatan Bilgisayar iade/değişim kararı çıkan işlemciye para iadesi yapmıyor

Rakuyy

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2016
Mesajlar
177
Yer
istanbul
AMD Ryzen 5 2600 işlemciyi vermiştim servise, kusurlu bulundu ve servis değişim/iade kararı çıkarttı fakat Vatan para iadesi yapmıyor. Servisin direkt mailini yazacağım buraya, konuyu yeterince açıklıyor;
Sayın Müşterimiz;

Öncelikle e-mailiniz için teşekkür ederiz.

İthalatçı firmanın stoklarında ürün olduğu için yeni ürün göndereceklerini ücret iadesi yalnızca ellerinde ürün olmaması durumunda yaptıklarını ne yazık ki ücret iadesi konusunda yardımcı olamayacaklarını belirtmişlerdir.
Cihazınızın değişimi yapılıp yeni ürün vatan bilgisayara gönderimi yapılacaktır.

Tarafımıza bu yönde bilgi gelmiştir.

Bilgilerinize.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 5 2600 işlemciyi vermiştim servise, kusurlu bulundu ve servis değişim/iade kararı çıkarttı fakat Vatan para iadesi yapmıyor. Servisin direkt mailini yazacağım buraya, konuyu yeterince açıklıyor;
Ben de zamanında Asus'la benzer bir sorun yaşadım. Ürünün tamiri mümkün değilse ve ellerinde aynısı yoksa ancak o zaman para iadesi yapıyorlar. Benim anakartım 3 defa servise gitti ama sorun devam ediyordu, bir sürü tartışmanın ardından 3. seferde servisten para iadesi almıştım.
Tüketici hakem heyetine başvurabilirsin belki oradan sonuç çıkar ya da değişim yapsınlar.
 
Alışverişi Vatan bilgisayarın fahiş fiyatları ile yaptıysanız ve tekrar yapmaktan da rahatsızlık duymayacaksanız konuşup üzerine ilave ederek almak istediğiniz ürünü almayı düşünebilirsiniz.
 
Destek bilişim den eda hanım baya ilgilendi benimle bu maili de tarafıma o bildirmişti.Durumu tekrar izah ettim ve firma ile görüşeceğini bildirmişti.az önce maile servis raporum geldi ve para iadesi alınabilir. vatan şubesine gidiyorum.erken teşhis hayat kurtarır.
Bu olay bana ders oldu bundan sonra bir sorun yaşarsam direk yetkili servise gideceğim ordan çıkan rapora göre de firmaya bildirececeğim istediğimi alamazsam direk tüketici hakem heyeti.
Değişim/iade deyip değişim kararı almışlar. Ürünü internetten aldıysan 14 gün içerisinde koşulsuz iade hakkın var. Bunun dışında firmanın inisiyatifine kalmış durumdasın.
Benim talebim iade yönündeydi kağıtta da bu yazıyor. değişim/iade kararı çıkıp kusurlu ürün bulunursa tercih hakkı tüketiciye aittir firmanın menfaati benim umrumda değil.
Burada zaten ücret iadesi yapılamayacağı yazıyor.
servis değişim/iade kararı çıkarmış. vatan bilgisayar ise stok eritmek için vb değişim tercih etmiş benim adıma benim tercihim para iadesi yönündeydi ilk yollarken servis kağıdımda vatanın verdiği müşteri talebi:iade yazıyor.
Daha fazla birşey yazmayacağım tekrar destek bilişime teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Zaten yeni ürün gönderileceği yazıyor. Ücret iadesi yapamazlar diyor stokta bulunduğu için. Ama ücret iadesi hakkınız da var tabi alabilirsiniz sizin isteğiniz o yöndeyse.
Ben yeni ürün değil para iadesi yönünde talep etmiştim ona rağmen ürün stoklarında var diye değişim veriyorlar sizce etik bir davranışmıdır size yapılsa empati yapın lütfen baskı kurmasam sizce vatan para iadesi alırmıydı veya fikrimi sordumu ne yapalım diye müşteri talebi vatanın kendi kağıdında bile iade yazıyor ben servisle iletişim halinde olmasam bu kadar hızlı sonuç alamayacaktım vatandan dönüyorum para iadesinide aldım.
 
Değişim/iade firmanın yani Vatan Bilgisayar'ın değil sizin seçimlik hakkınızdır. Yok öyle dünya değişim/iade kararı çıktıysa siz istediğiniz hakkı seçebilirsiniz. Bu hakkınız kanunla da sabittir. Eğer ki hakkınız gasp ediyorlarsa ki etmişler THH başvurunuz. Seve seve iade edeceklerdir fatura tutarınızı.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı