Ryzen 3 2200G ve RX 570 darboğaz yapar mı?

X'in olayı o zaten. Aynı işlemciyi hızlandırıp piyasaya sürüyorlar, başka pek de bir esprisi yok. XFR falan diyenler için "her Ryzen OC olabiliyor"u hatırlıyorum. Ryzen 1600X kullanan biri gelsin benim OC'li 1600 ile kapıştıralım bakalım ey mi yaman bey mi 😀

Az OC yapılmış haline "yüksek teknoloji" deyip ondan sonra bas baya darboğaz'ın olduğu bir videoyu atınca da "her FPS düşüşü darboğaz değildir" diyor kopuyorum resmen kime anlatıyorum ben. Üstüne üstlük yalancı ilan edildik. 🤣
 
Donanım Arşivi'de G2 sistem videosunda 1300X ile RX 570'in yer yer darboğaz yapabildiğini ve en az Ryzen 5 1400 tavsiye ettiğini söylemişti.
 
Valla her ayarı denemiş hocam. İşlemci kullanımı hep yüzde 90'ın üzerindeymiş.

Hocam GPU değeri önemli, aldığı FPS'de stabil mi değer o önemli, DirectX 12 mümkünse kullanıyor mu bu önemli, basit ayarları kapatıp yükü azaltmış mı, 1080p'den aşağı oynamamalı vs. vs. çok değişken var ama darboğazdan dolayı sattıracak raddeye gelmemiştir yani atladığı bir nokta vardır muhakkak, donanımlar o kadar uyumsuz falan değil.

Yahu birader anlamıyor musun? Bak orada kocaman harflerle %100 CPU ve %100'ün altına inmiş bir GPU var ve üstüne FPS sürekli dengesiz, kasmalar giriyor, bunun adı darboğaz değil mi sence? Darboğaz'ın ne olduğunu açıp bakar mısın Google'dan.

darboğaz nedir - Google'da Ara

Bak burada var iyice araştır oku darboğaz ne demekmiş.


BF gibi MP ağırlıklı oyunlarda ve AC gibi oyunlarda darboğaz yapması normal ama gidip 8100 almasın sonuç fazla değişmeyecek.

Ya hocam açıkladım, detayını da açıkladım hala daha ısrar ediyorsun. DirectX 12 farkını görmüyor musun? Onu geçtim 1080p'de BF1'i öyle dediğin gibi dona takıla falan oynatmaz bu donanımlar! Yani bunda anlaşılmayacak bir şey yok, hala daha saçma sapan bir oyun deneyimi videosunda DirectX 11 ile FPS dropları gösterip "bak" demeye getiriyorsun...

Gerçekten bazen burada laf anlatmaya yoruluyorum, gereken açıklamalar yapıldı mı? Yapıldı. Arkadaş kimi dinleyeceğine kendisi karar verir, donanım önerileri de yapıldı. İkimize dair bir muhabbet yok burada.

Şu 2300X önerenler herhangi bir sıfır link atabilir mi? 😀 O işlemci bilgisayar firmalarına kutusuz gönderilen, hazır sistemlerde kullanılan ve sıfır satılmayan bir model değil mi?

Kasa topladığınız yerden bulurlar onu, zaten tray işlemci bu. Yani kutuyla falan satılmıyor, N11'den alacağınız bir işlemci değil.

X'in olayı o zaten. Aynı işlemciyi hızlandırıp piyasaya sürüyorlar, başka pek de bir esprisi yok. XFR falan diyenler için "her Ryzen OC olabiliyor"u hatırlıyorum. Ryzen 1600X kullanan biri gelsin benim OC'li 1600 ile kapıştıralım bakalım ey mi yaman bey mi 😀 Şu daha iyi OC oluyor konusu da pek doğru değil. 1600X'de 1600'de 3.9-4 GHz barajını aşamıyor.

İntel Turbo Boost teknolojisine benzer bir olayı OC olayına benzetmeniz... Cidden diyecek bir şey bulamıyorum...

2200 ve 1300'ün az OC yapılmış haline benziyor. Bence bu da alınmaz çekirdek konusunda hiçbir gelişme yok.

2200g ile 2300x arasında bin puan fark vardır nereden baksan... Ne desem boş kalıyor ya, döndürün geyiğinizi, patates oluyor zaten çoğu konu, bilmeden konuşanlardan cidden gına geldi. Cahil, alim gibi takılınca yapacak bir şey kalmıyor.

X işlemcilerin pahalılığının nedeni "overclock yapılıyor" gibi saçma bir sebep değil ama gel de anlat, açıkla... Neyse...
Donanım Arşivi'de G2 sistem videosunda 1300X ile RX 570'in yer yer darboğaz yapabildiğini ve en az Ryzen 5 1400 tavsiye ettiğini söylemişti.

Zaten arkadaş parayı gözden biraz olsun çıkartırsa 2300x daha iyi bir seçim olur Ryzen 3 açısından ama bütçesi açısından 1300x de işini gayet görecektir.
 
İnternet de doğru düzgün test yok, 2300X daha doğru düzgün çıkmış bir işlemci değil, bir kere bu işlemci hala 4/4 nasıl bin puan fark atacak? BF1 de DX12 sorunlu, açmaya kalkarsan oyun hepten oynanmaz hale geliyor. Diğer oyunlarda DX11 ile 12 arasında 10 FPS anca var. Bol keseden salladığına göre bu sisteme sahipsin herhalde yoksa bu kadar iddialı sallamazdın. Bence boşuna yorulma çünkü çok asılsız bilgi (?) veriyorsun, yanlış bilgi vermeyi kes artık.
 
@FalconPolat , 2200G ve RX 570 kullanıyorsun değil mi? Video çekip atarsan konu daha fazla uzamaz diye düşünüyorum.

Daha adam kendisine atılan kanıta inanmıyor DX11, 12 diye kıvırıyor. O videodaki aynı sonuçları almaktayım zaten BF1 de.

Konu zaten uzamıyor her şey ortada, inanmak istemiyor bir türlü açıp bakmak istemiyor sonuçlara.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı