TSK En Güçlü Ordular Sırasında 9. Sıraya Geriledi

Evet, Türkçe derslerinde anlam bütünlüğü gibi konuları da dinlemedin herhalde.

Diyorum ki, Rusya bize kendi yaptığın füzeleri sat demeyeceğiz. Sonraki süreçte 2 taraf da anlaşmaya varırsa ortak üretime geçecek. Ortak ürettiğimizi kullanacağız. Onlar maliyeti düşürecek, ceplerine de daha çok para girecek.

Onlara koyan bir şey olmayacak. Füze üretmek de kodları paylaşmak olmuyor. Kodları vermeden de istedikleri gibi sistem yapıp ortak üretim sağlarlar.

Anlaşmayı ben yapmadım. Ben 2 ülkenin yetkililerinin söylediğini söylüyorum. Biri Hulusi Akar. Tanımıyorsan Milli Savunma bakanı. Diğeri Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin.

Bu isimlerden daha iyi biliyorsan buyur koltuğa geç, bir asker ol. Askerliği tat. Kararları sen ver, hadi.

Neyse son mesajım bu. Daha söylenileni idrak edemeyen insanlarla laf dalaşına girmeye gerek yok.
Ben yabancı kaynaklardan konuyu takip ediyorum Rus yetkilileri ortak üretime ve kaynak kod paylaşımına sıcak bakmıyorlar.
Aksini iddia eden sağlam bir kaynak göster diyorum ama gösteremiyorsun.
Bu işten anlamadığın belli falan gibi boş laflar sarf ediyorsun.
O yüzden yazdıklarını ciddiye alan yok bence.
Az önce gördüm S400 alınırsa ABD İncirlik'te bulunan üssünü Yunanistan'a taşımakla tehdit etmiş. Haber doğru mu bilmem ama İncirlik'te bulunan ABD üssünün bize bi yararı var mı?
Caydırıcılık açısından var tabi, incirlik ortak kullanılan bir üs.
Türkiye'ye karşı bir saldırı olursa 2 ülke incirlikten karşılık verecek normal şartlarda.
İncirlikte en az 50 adet nükleer bombanın olduğu biliniyor.
 
Altay yerli falan değil K2 Black Panther'in modernize edilmiş hali.
Bir tankın tasarımına bakarak bunun yerli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz ? Tank'da önemli olan işlevi mi yoksa tasarımı mı ? Sahil kenarında bununla dolaşmayacaksınız, savaş alanında olacaksınız.
 
Bu işlerden anlamadığın belli oluyor yazdıklarından. Bir de beni A Haber izlemekle suçluyor, ne yazık.

O füzeler bize sayıyla gelecek. Sonraki süreçte çoğaltmak istediğimiz zaman Rusya'nın kapısını bize füze sat füze sat diye çalmayacağız. Kendilerin de işine geliyor çünkü maliyeti düşürüyorlar. Maliyeti paylaşıyorlar.

Rusya'da para yok. Teknoloji çok. Para için yapamaz dediğin her şeyi yapar.

Sığ kişiliksin. Daha önceki konudan da hatırlıyorum. Biraz bu konuları araştır iyisi.
Bizde çok para varya :D
 
Bir tankın tasarımına bakarak bunun yerli olup olmadığına nasıl karar veriyorsunuz ? Tank'da önemli olan işlevi mi yoksa tasarımı mı ? Sahil kenarında bununla dolaşmayacaksınız, savaş alanında olacaksınız.
Açıkladım zaten. M60 ile M60T Sabra tankları gibi. Bunlar aynı tanklar. Modernize etmek ne demek ?

@Jira sürekli bana araştır diyorsun ama tek bir kaynak bile gösteremedin. diğer konuda 10'larca kaynak paylaştım okumadın bile.
Rica ederim saçma sapan yorumlarını 2023 Diriliş tarzı gruplara sakla.
 
Sorun şu ki her iki ülke de yazılımını bize vermiyor. Patriot alırsak da S-400 alırsak da. Eminim Patriot füzelerini bile bize çok pahalıya satmaya kalkışıyorlardır diğer ülkelere çoktan satan ülke bize zordan satmaya kalkışıyor.
Ek olarak her ne kadar S-400 almak istesek de en kötü ihtimali bile düşünerek anlaşma yapılmalı bunları alıp sonra ambargo yada uyarı yeriz diye sınıra koymayacaksak yada kullanmayacaksak ne anlarım ben bu işten zannetmiyorum sınıra koyacaklarını koysalar da işlevsel olarak çalıştırmayacaklar gibime geliyor umarım yanılırım.
Ciddi bir ambargoya karşı alternatif plan da umarım hazırlanmıştır iş işten geçmemeli eninde sonunda ambargo yasasını geçircek sene sonuna kadar.
 
Mevcut olan tankı modernize etmek, Altay tankı ise sıfırdan üretim.
Değil, K2 tankının modernize hali. Teknoloji transferi ile üretiliyor. Türkiye'nin henüz sıfırdan tank yapacak tecrübesi, teknolojisi ve imkanı yok.
Gerçi K2 de tam olarak tamamlanmış bir proje değil hala geliştiriliyor. Modernize demeyelim de ortak üretim gibi bir şey. Daha çok onlar üretiyor biz de izliyoruz ama durum bu. F-35 projesindeki gibi tek fark Türkiye'de üretilecek Altay.
 
O suspus olanlarda kabahat, Moderatörler de değil.
Bir süper moderatör arkadaş ile tartıştım. Sonuç, 1 hafta ceza. Yazmayacaksın. Karşındakini engelle, bitsin. Zaten 83 tane cezam var.

Ayrıca nedense Recep Baltaş'ın yorumları gözüme çok batmaya başladı, şimdi burada yazmıyorum ama düşündüğü fikir çok aşırı. Okumaz biliyorum ama yine de yazdım.

Ayrıca ülkede birşeyler oluyor. 90'larda başlayan projeler daha yeni meyvelerini veriyor. Erdoğan'a kısmetmiş bunun meyvelerini yemek. Yerli de yerli yerli de yerli hüloğğ demek ona kısmetmiş.
 
Zamanın da Yunanistan'da S300 aldı ama kullanamadılar Girit adasın da şuan çürümeye terk edildi. Aynı şey Türkiye içinde geçerli S400'leri alıcaz fakat kullanamayacağız, zaten kendi imkanlarımız ve alt yapımızda NATO standardına uygun.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı