"Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi" Hatası

AMD R7 265 kartını kullanıyorum. PC boştayken yada oyunda farketmiyor bir anda donup kalıyor 2-3 saniye sonra klavye num lock tuşu sönüyor mousedan hiçbir işlem yapılamaz hale geliyor. Resetlemek zorunda kalıyorum bilgisayarı ve açılışta aynı bu hata çıkıyor. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?
Ben aynı sorunu yaşadım R7 250X kartta sonra anakartın chipset driverini yüklemek aklıma geldi yükledim düzeldi şuan son sürücü yüklü hiç sorun yok. sende dene olmazsa 18.9.3 yükle onda sorun hiç olmuyor.
Arkadaşlar merhaba. Dün gece bir cevap yazmıştım ama şu anda o konuyu bulamıyorum. Aslında bu konu ile ilgli. Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Konu ilgili yazılımla alakalı. Ben sıfır temiz bir kurulum yaptım tüm eski driver kaldırıp kart ile birlikte gelen cd den stok driver kurdum ve OC programı Wattman açılıştaki sözleşmeyi kabul etmeyerek OC açmadım. Sorunsuz bir işletim ile sistem gayet stabil bir şekilde çalışıyor. Sorun OC programında. İlgili tavsiye edilen ayarları bile kabul etmeyecek dalgalanmalara sebep oluyor ve sistemin resetlenmesine kadar giden hatalar veriyor. Bu durumda tavsiyem şimdilik OC ihtiyacı olmayan arkadaşlar stok halini kullanmanız. Zaten radeon sözleşmeyi de bu doğrultuda veriyor. Bir hata dizisi alabilirsiniz diyor yani kurtarır yönü sade kullanımda şimdilik. Bu arada 1 haftalık Sapphire nitro+ rx570 4gb 256bit kartım yani aynı geminin yolcularımız. Saygılarımla.

Günaydın, öncelikle bendeki sorunu çözdüğüm için yazayım dedim başka b

Günaydın, ben bendeki sorunu çözdüm. Öncelikle format atmadım. DDU ile mevcut tüm ekran kartı sürücülerini kaldırdım. Hata ile kullanmakta olduğum hd7850 sürücüsü üzerine kurdum sonra farkettim. Neyse mesele o da değil tabi ki... Asıl sorun OC ayarlarının açık olması ve beraberinde Sapphire nin trixx programının kurulu olması. Radeon wattman zaten bir OC aracı olduğu için paralel çalışan bir başka OC programı (trixx) çakışma yaşıyor ve fan kontrolü dahi hata verdiriyor. Ben de DDU ile tüm driverleri kaldırdım, kart ile gelen cd den temiz bir kurulum yaptım ve global ayarlardan Wattman sözleşmesini kabul etmeyerek OC aracını aktif etmemiş oldum ve böylelikle fan kontrolünü Trixx programına bıraktım. Şimdi wattman da olmayınca sorun kalktı ortadan. Şimdi arkadaşlar diyebilir bizde trixx yok diye, olabilir başka markalarda örneğin MSI afterburner kullanıyor aynı hesap yani. Ama wattman aktif etmediğiniz sürece bu hatayı da vermiyor. Saygılarımla.
Bende de aynı kartın RX 580 4 GB NİTRO olanı var sadece pc ilk açılışta konu başlığındaki uyarı çıkıyordu pc reset yada ekran gitme yoktu ve tüm dediğin programlar kurulu watman kapalı yani oraya hiç girmedim. sorunu sadece windovs güç ayarların dan hızlı başlatı kapatarak çözdüm.
 
Arkadaşlar sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama deneyiniz. solt altta windows tuşuna sağ tıklayın güç seçenekleri diyin. sağ tarafta ek güç ayarlarını seçin. ardından soldan güç düğmelerinin yapacaklarını seçine basın. hızlı başlatmayı aç tikini kaldırın. umarım sorununuz çözülür arkadaşlar
 
Arkadaşlar sorununuzu çözer mi bilmiyorum ama deneyiniz. solt altta windows tuşuna sağ tıklayın güç seçenekleri diyin. sağ tarafta ek güç ayarlarını seçin. ardından soldan güç düğmelerinin yapacaklarını seçine basın. hızlı başlatmayı aç tikini kaldırın. umarım sorununuz çözülür arkadaşlar
Onu ben yazdım önceki sayfalarda bende böyle çözdüm ama herkes de işe yaramıyor🙂
 
Sorunu bir kaç aydır yaşamıyordum. Fakat geçtiğimiz günlerde şu sıkıntı var oyun oynuyorum ekran gidiyor 2 dakika sonra geliyor. Sonra beklenmeyen waatman hatası geliyor oyun devam ediyor ama fps 30-40 kadar düşüyor.
 
Arkadaşlar çoğu geçici çözümü denedim bazıları etkili sonuç verdi ama dediğim gibi hepsi geçici olay sadece çözülecek driver'ı beklemek bana kalırsa.

Şuan oyunlarla pek ilgi ve alakam kalmadığı için bu sorun yüzünden aygıt yöneticisinden ekran kartını devre dışı bıraktım öyle kullanıyorum. Şahsen bu sorun çözülmezse yaz ayına kadar ekran kartını artık ikinci elden bırakıp kendi biriktirdiğim biraz para ile de üstüne katıp gtx 1660ti ya da çıkarsa ve f/p anlamında iyi olursa 1650 almayı düşünüyorum. (Bu arada son güncellemeyi yaptım öyle de kullandım yine kendini kilitliyor bilgisayar) (kullandığım kart: amd r9 390x)
 
Ben daha öncede buraya çok yazdım benim sorunum genelde 1 veya iki günde bir bilgisayar ilk açıldığında browser da veya oyuna giriş ekranın da pc donuyordu bazen masaüstüne geri atıyordu bazende siyah ekrana düşüp kitleniyordu kartı sattım gtx 970 aldım bu gün elime ulaşacak sistemi onunla deneyeceğim bakalım sorun powerdan mı amd den mi kaynaklı
 

Yeni konular

Geri
Yukarı