Bir Kişinin Hakları ve Onları Gasp etmek

GodlessGame

Decapat
Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
228
Geçen hafta okulum beni ve sınıftan arkadaşımı bir staj yerine gönderdi. Staj yerinde mülakata girdik. Mülakatta kendini tanıt dediklerinde ben kendimi tanıttım ve arkadaşım konuşmaya başlayacakken yanlışlıkla 2 kere sözünü kestim. Sonrasında o tanıttı kendisini. Mülakattan çıktığımızda ben kesin onu alırlar çünkü bu işte tecrübesi var dedim. Fakat beni aldılar ve her şey burada başladı. Bundan 2 gün sonra sınıfta dedikodu yaratmış eleman ve şunları demiş ben kendimi tanıtamadım. Sözümü kesti. Hakkımı yedi dedi. Neyse bununla takılan sınıf arkadaşlarımın yanına gittiğimde ise sen çocuğun hakkını yedin. Gözümde değerin yok gibi cümleler söyledi. Ben de dedim ki senin bende var mı dedim. Durum bu ben şunu düşünüyorum. Staj yeri beni almayıp diğer elemanı alsa derler ki orası onun hakkıydı. O yüzden bunlarla irtibaratımı kestim. Ben sizce hakkını yemiş miyim?
 
Sözünü kesmeyle alakası olduğunu sanmıyorum. Arkadaşın başarılı olamadığı için kendine kılıf uyduruyor.
Evet. Bizim ülkede özellikle bunlar çok yaşanıyor.
İnsanlar başarısız olunca suçu başkasına atıyorlar, kılıf uyduruyorlar gönlünüz rahat olsun hak yeme gibi durum yok.
En kötüsüde dediğim gibi ben alınmasam. Arkadaş alınsa sınıftaki takıldıkları insanların zaten onun tecrübesi var. Onun hakkıydı gibi cümleler kullanıcak olması bu olaylardan 2 gün sonra elemanla konuştuğumda kendiside bana aynı şeyleri söyledi. Ben senin lafımı bölmen yüzünden kendimi tanıtamadım. Dedi. Bende söz hakkı sanada geldi. Tanıtsaydın. Dedim.
 
Mülakata ikinizi aynı anda almaları ayrı bir saçmalık zaten. Teker teker almaları gerekirdi ki böyle sorunlar meydana gelmesin.

Sizin kısmetinizmiş. Başkalarının dediğine fazla takılmayın.
Ben takmamaya çalışıyorum ama sınıfta birisinin yanına gittiğinde böyle denmesi de insanı etkiliyor. Böyle düşündüğün içinde teşekkür ederim.
 
Bırakın konuşsunlar, zamanla unutacaklardır.

Ortada hak yeme gibi bir durum göremiyorum şahsen. Sonuçta arkadaşınıza da konuşma hakkı tanınmış ve bunun sonucunda da tercihi sizden yana kullanmışlar.

Kendisi de bunu kabullenemediği için suçu size atıyor doğal olarak.
 
Son düzenleme:
Arkadaşının sözünü kesmen hoş olmamış ancak suç ne sende ne de arkadaşında.
2 insan aynı anda mülakata alınmaz; ikisinden biri işe alınmayacaksa eğer.
 
Söz kesme ile olmaz sadece. Grup mülakatları diye bir şey var. Hiç girmediniz galiba ama tam bir kurtlar sofrasıdır. Arkadaş konuştuğu zamanları iyi değerlendirememiş tahminimce.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı