Göz tembelliği Pilotajı etkiler mi?

Türk hava kuvvetlerinden sivil havacılığa çok kolay geçebilirsiniz. Tabi belli bir süre orada çalışmanız gerek bu 10 yıl olur 5 yıl olur bilemem atıyorum. Ama şöyle söyliyim; bir havayolu şirketi işe başvurmuş pilotlar arasından öncelik olarak ordu mensubu tecrübeli pilotları alır. Ama şunuda söylemeden edemeyeceğim. Şu an sunexpresste 19 yaşında 2. Kaptan pilot var 13 bin maaş alıyor. Yani daha yaşı ne kadar genç ne kadar güzel... Sizde bu sektöre çok erken girebilir ve hem maddi hem manevi açıdan hayatınızı çok erkenden kurabilirsiniz. Benim tek hayalim uçmak diyorsanız o zaman thk konusunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Göz tembelliği biraz sıkıntılı bir durum ve alacağınız raporla belli olur. Ayrıca EASA ülkelerinden Class 2 sağlık sertifikası almak için gittiğinizde göz rahatsızlığınız var ise Türkiye'de ki doktorunuzdan İngilizce açıklamalı bir rapor isteyecekler. Yok ise sizi hastaneden rapor almak için sevk edeceklerdir. Benim tavsiyem gözle ilgili açıklayıcı sağlık raporunu buradan alıp gitmeniz olacaktır.

Hava Kuvvetleri'nde zorunlu hizmet süresi 15 yıla çıktı bu arada.
 
@snrkaan merhaba Pilotluk hayaliniz ne durumda merak ettim.
Benimde sol gözde gö tembelliği var.Sivil havacılıkta sorun olacağını söyleyende var.Ama net olarak bilgi alınamıyor.
Merhabalar. Pilotluk hayalim hala bir hayal malesef. Daha göze gelemeden kalpte sorun çıktı. O yüzden askıya almış durumdayım. Okulun bitmesini bekleyeceğim. Daha sonra detaylı tetkikler için başvurumu yapacağım. Şuanda yeni açtığımız 737NG simülatör merkezinde çalışıyorum.
 
Az kalsın tanışıyormuşuz:) Oraya gelecektik biz de:) Şimdilik askıya aldık ama bakalım belki uğrar bir çayını içeriz:) Sunexpress için gelecektik.
Umarım karşılaşırız :) Ben orda tekniğe bakıyorum o yüzden her zaman orda olamıyorum okul dolayısıyla. Selçuk kaptanımız var orada yetkili. Gelmeden önce buradan haber ederseniz bende gelirim oraya.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı