SSD'nin Dosya Aktarımındaki Yavaşlığı

kudal

Kilopat
Katılım
14 Ağustos 2018
Mesajlar
743
Çözümler
1
Herkese selamlar arkadaşlar. Birkaç gün önce ADATA SU650 SSD satın aldım. Gerek bilgisayar açılış hızı olsun gerekse oyunlardaki performansı olsun yeterince hoşuma gitti. Ancak dosya aktarımında günlerce denemeler yapmama rağmen saniyede 100-150 gördüğü belki bir belki iki keredir aktarım esnasında. Harici olarak sürekli 40-50 MB olarak indirmekte, sorun nedir sizce? Yardımcı olursanız sevinirim
Ekran Alıntısı.PNG
 
@GKD Sizinkine ne oldu?
SSD CrystalDiskMark testinde düşük okuma hızı veriyordu. BIOS'tan yaptığım bazı işlemlerle geçici olarak düzelttim. Sonra bilgisayarı açışımdan 1-2 dakika sonra mavi ekran vermeye başladı. HDD'ye kurdum Windows'u. Sorun çözüldü. Fırsat bulduğumda iade edeceğim.
 
Aylardır hayalini kur, para biriktir, indirim kovala sonuç olarak sadece saniyede 30 40 mb çok kötü bir durum gerçekten. Yarın iade edeceğim göz göre göre bozuk mal kullanamam. Teşekkürler
 
Kopyalama esnasında düşük yazma hızlarına sahip olması; diskin sorunlu olduğu anlamına gelmez direkt olarak. Bu seride ön bellek bulunmadığı için büyük dosya paketlerini kopyalamaya kalktığınızda; Crystal Disk Mark programı ile 540MB yazma hızı gördüğünüz diskte 20MB/s yazma değeriyle bile karşılaşabilirsiniz anlık olarak. Diskin en kötü performans sergilediği senaryolardan biri de "Büyük dosya kopyalama işlemleri" diyebiliriz.

Performans anlamında ne yazık ki yetersiz kalıyor bu tip senaryolarda.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı