Discord bilgisayarın sesi karşıya gidiyor

Aynı sorun bende de var. SS 3 kullanıyorum ve tüm ayarlara baktım programdan ve realtek'den fakat hala sorun devam ediyor. Stereo karışımı diye bir seçenek yok, realtekin son yazılımı yüklü. Ne yaparsam yapayım çözemedim. Arkadaki slotlara takamam çünkü 5.1 ses sistemim arkadaki slotları dolduruyor. Çözümünü bulan oldu mu?
 
Ben de arıyorum çözümü, bilgisi olan yardımcı olsun lütfen.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Analog olarak bağlanan kulaklıkların çoğunda bu durum var. Yazılımsal olarak bir çözüm bulamadım şahsen. Harici ses kartı alarak çözdüm sorunu.

Şöyle
 
Belki çoook uzun zaman olmuş konu açılalı fakat , bugün itibariyle aynı sorunu bende yaşadım , çözümünüde bulmuş bulunmaktayım. Evet sorun driver'dan kaynaklanıyor, öncelikle yapılması gereken driver'i güncel olarak tekrar indirmek , indirdikten sonra,, bilgisayarıma sağ tık yapıp Screenshot şu işaretlemiş olduğum yönet'e basıp gelen ekrandan http://prntscr.com/mp4goi aygıt yöneticisi 'e tıklayıp daha sonra resimde gösterilmiş olan ses , görüntü ve oyun kontrolleri sekmesine tıklayıp buradaki tüm driverların hepsini ne var ne yok sağ tıklayıp kaldırınız, hepsini kaldırdıktan sonra sonuncuyu kaldırırken eğer size reset atmanız gerektiğni söylerse en sonuncuyu kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı resetleyip bilgisayarınız açıldığında indirmiş olduğunuz driver'ınızı bilgisayarınıza kurup reset atıp tekrar denemeniz , eğer hala sorun devam ediyorsa ki bu benim başıma geldi tekrar sildim kurduğum driveri aynı yöntemle ve tekrar kurulum yaptım , ve bu sefer başarılı bir şekilde sorunuma çözüm buldum. Önemli bir not : Driverınızı indirdiğinizde .zip'ten çıkarınız kurulumu zip'in içinden yapmayınız bazen hata alabilirsiniz.
 
Belki çoook uzun zaman olmuş konu açılalı fakat , bugün itibariyle aynı sorunu bende yaşadım , çözümünüde bulmuş bulunmaktayım. Evet sorun driver'dan kaynaklanıyor, öncelikle yapılması gereken driver'i güncel olarak tekrar indirmek , indirdikten sonra,, bilgisayarıma sağ tık yapıp Screenshot şu işaretlemiş olduğum yönet'e basıp gelen ekrandan Screenshot aygıt yöneticisi 'e tıklayıp daha sonra resimde gösterilmiş olan ses , görüntü ve oyun kontrolleri sekmesine tıklayıp buradaki tüm driverların hepsini ne var ne yok sağ tıklayıp kaldırınız, hepsini kaldırdıktan sonra sonuncuyu kaldırırken eğer size reset atmanız gerektiğni söylerse en sonuncuyu kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı resetleyip bilgisayarınız açıldığında indirmiş olduğunuz driver'ınızı bilgisayarınıza kurup reset atıp tekrar denemeniz , eğer hala sorun devam ediyorsa ki bu benim başıma geldi tekrar sildim kurduğum driveri aynı yöntemle ve tekrar kurulum yaptım , ve bu sefer başarılı bir şekilde sorunuma çözüm buldum. Önemli bir not : Driverınızı indirdiğinizde .zip'ten çıkarınız kurulumu zip'in içinden yapmayınız bazen hata alabilirsiniz.
Deneyeceğim.
 
Bu hata genellikle steelseries marka kulaklıklarda oluyor. Forumlarında birçok kullanıcı yardım istemiş ancak geri dönüş yapmamışlar. Ben de kendilerine mail attım ama dönüş alamadım. Yeni nesil kulaklıklarında sorun var mı bilmiyorum, ben siberia 100 kullandım uzun süre. Kulaklığın kalitesi, konforu, mikrofon kalitesi on numara ama bu sorun insanı çileden çıkarıyor. Bütün oyun sesleri discordda karşı tarafa gidiyor. Maalesef bir türlü çözemedim.
 
Evet bu bela gene tekrar başıma ama bu sefer gerçekten sorunun çözümünü buldum!

1. Ilk olarak ses simgesine sağ tıklayıp sesler/sounds 'a tıklıyoruz

393320

2. Ardından kayıt/recording sekmesinde kullanmış olduğunuz mikrofonun üstüne sağ tıklayıp özellikler/properties 'e tıklayınız
393322


3. Ardından Seviyeler/Level sekmesine geliniz ve buradaki mikrofon düzen/array 'ı %50'e çekiniz (sizde farklılık gösterebilir deneyerek yapmanızda fayda var , altındaki boos'ta +10 dB 'de olması iyidir.
Screenshot_2.png


Umarım yardımcı olabilmişimdir , şunu bilmekte fayda var bu geçici bir sorun giderme gibi geliyor bana , sorunun neyden kaynaklandığını anlamış değilim , format atmama , driverleri silip tekrar kurmama rağmen bu sefer işe yaramadı , ama en son bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra sorunu çözdüm.
 
Dandik kulaklik sendromu. Analog baglanan kulakliginiz varsa ve iyi degilse yasayabilirsiniz bunu cunku analog sinyaller kolay etkilenirler birbirinden. USB li kulakliklarda daha az gorulur ama onlarin da baska sorunlari var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı